Sport

Stelele Vrancei au stralucit in finala Cupei

Ciprian Fânaru
13 iul 2009 1037 vizualizări
Finala fazei judetene a Cupei Romaniei a fost cistigata cu 3 - 0 (2 - 0) de catre formatia Stelele Vrancei, care a invins pe FC Dumitresti, campioana judetului u marcatori au fost Martis, Lechea si N. Raducan, ultimul fiind de altfel si omul meciului u Stelele vor da piept miercuri cu CSM Focsani, in prima faza nationala a Cupei Romaniei

Constelatia alcatuita doar pentru competitia knock-out a dat simbata o noua reprezentatie, de aceasta data in finala fazei judetene. Pe o vreme innorata, cei care au venit pe stadionul Milcovul au avut ce vedea. Microbistii care au batut drumul pina la stadion au facut o calatorie in trecut, pe gazon perindindu-se nume grele care au facut Vrancea cunoscuta pe plan fotbalistic. Narcis Raducan, Marius Bratu, Vasile Burga, Ionica Serea si alti colegi ai lor au reinviat vremurile bune in care echipa din Focsani se numea Unirea sau Acord, reprezenta un reper important al Diviziei B si propulsa fotbalisti catre primul esalon. Fara kilograme in plus, Narcis a driblat incintator si a dovedit ca este principalul produs fotbalistic al Focsaniului. Marius Bratu nu prea a fost pus la treaba pentru a-si etala paradele din perioada Rapid, Ionica Serea si-a mai pierdut putin din viteza care l-a ajutat sa devina golgeter la Bacau, in timp ce capitanul Vasile Burga a impresionat prin plasamentul impecabil si tricoul "cu burta". FC Dumitresti n-a jucat tocmai rau, dar Stelele s-au impus prin experienta, care i-a ajutat sa suplineasca anii in plus si pregatirea fizica in minus.


Filmul meciului


Dumitrestiul a inceput partida in atac, dar Stelele au replicat taios si au deschis scorul la prima actiune legata de atac. In minutul 18, Martis l-a invins pe Paraschiv cu un sut plasat la coltul lung. Opt minute mai tirziu, scorul a devenit 2 "" 0 in favoarea Stelelor. Narcis a avut o incursiune de efect, ca in zilele bune de la Steaua sau Rapid, si i-a pus mingea pe tava lui Lechea, cel care a impins-o in plasa, masivul virf bucurindu-se apoi in stilul Robbie Keane. Prima repriza s-a incheiat cu ocazia lui Marius Popa din minutul 44, cind jucatorul Dumitrestiului a sutat cu stingul din voleu, mingea trecind putin pe linga bara portii lui Bratu. Repriza secunda a inceput spectaculos, pigmentata cu mai multe ocazii. La zece minute de la reluare, Sorin Popa l-a intins pe Paraschiv, care a reusit sa scoata mingea in corner, iar in minutul 58 Martis nu a gasit cadrul portii dintr-o pozitie favorabila. In minutul 62, Marius Popa a scapat de la limita offside-ului singur cu portarul, dar si-a facut mingea prea lung, Bratu recuperind-o din picioarele sale. Scorul a luat proportii in minutul 67, cind s-a facut 3 "" 0. In urma unei neintelegeri intre fundasii lui FC Dumitresti. Serea a sutat, Paraschiv n-a putut sa retina, iar Narcis Raducan a furat balonul si l-a trimis in plasa, spre deliciul publicului. Ultima ocazie notabila a meciului a apartinut Dumitrestiului, in minutul 75, cind acelasi Popa a trimis o torpila, dar nici aceasta nu a nimerit spatiul portii.


AJF i-a premiat pe invingatori si pe invinsi


Dupa interpelarile cu caracter amuzant din timpul partidei, cind unii spectatori le strigau lui Burga sau altor jucatori sa "respire" si sa "temporizeze", a urmat momentul premierii, derulat chiar pe gazon. Mai intii, Narcis Raducan, in prezent conducator la Unirea Urziceni, "directorul sportiv al anului", cum l-a numit oficialul Dan Dumitru, a primit o cupa si o diploma. Capitanul Vasile Burga a primit in numele echipei Stelelor distinctiile pentru cistigarea competitiei, iar cei de la Dumitresti au fost la rindul lor premiati pentru titlul de campioana judeteana. Pentru Stele urmeaza meciul "fratricid" contra formatiei CSM Focsani, in care cel mai probabil nu se vor putea baza pe Raducan si Bratu, care in perioada imediat urmatoare vor pregati alaturi de campioana Unirea Urziceni, respectiv vicecampioana FC Timisoara partidele din grupele si preliminariile Ligii Campionilor. Intilnirea CSM Focsani "" Stelele Vrancei este programata miercuri, 15 iulie, de la ora 17.30. (Ciprian FANARU)


CASETA :

Stelele Vrancei: Bratu "" Ciubotaru, Burga, Dumitriu (70 Samoila), Gh. Valentin (80 Voinea) "" Serea (86 Crihana), P. Ioan, N. Raducan, S. Popa "" Lechea (75 Robu), Martis

FC Dumitresti: Paraschiv "" Vrabie, Panaitescu, Argesanu (76 D. Dogaru), Nechifor "" Lazar, M. Popa, S. Dogaru (50 M. Burcacel), Bodoc "" Cristea, Busuioc.

Arbitrii: Octavian Bucataru, Dorinel Meirosu, Daniel Cotea



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 59 minute, 44 secunde
cei mai tari arbitrii....:)) cel putin dorinel meirosu :)) bv ma dodo :))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.