Sport

Aduceti titlul la Focsani!

Dan Chiriac
23 mai 2009 652 vizualizări
LPS Focsani - RC Pantelimon Bucuresti, azi, de la orele 19.30, pe stadionul Farul din Constanta u meciul are loc in nocturna si poate aduce al treilea titlu national la jocuri de echipa pentru Focsani

Echipa de rugby U 18 LPS Focsani poate intra in istoria orasului, devenind a treia formatie care aduce un titlu national. Rugbystii pregatiti de antrenorul Viorel Ion vor incerca sa dea marea lovitura, in aceasta seara, pe stadionul "Farul" din Constanta. Adversara focsanenilor va fi formatia RC Pantelimon Bucuresti. Focsanenii pot deveni a treia echipa din municipiul Focsani campioana nationala la jocuri dupa ce echipa de fotbal juniori de la Unirea Focsani a obtinut in 1987 titlul national, sub comanda antrenorului Puiu Oprisan, iar formatia de rugby LPS Focsani, pregatita tot de Viorel Ion, a devenit campioana nationala in 2003, la juniori mari. Programarea partidei de azi in nocturna si televizarea sa pe un post local de televiziune creeaza toate argumentele unui meci frumos, pe care focsanenii il pot incheia cu medaliile de campioni la git. Ar fi cel mai mare succes al sportului de echipa din Focsani, din ultimii sase ani si o incununare a unui an in care profesorul Viorel Ion a reusit sa cistige si titlul european cu nationala U 21, pe care a condus-o de pe banca tehnica. De altfel, meritele lui Viorel Ion nu pot fi contestate, mai ales ca acesta a fost numit recent la cirma reprezentativei Romaniei A, care va pleca pe 29 mai intr-un turneu in Tunisia. De altfel, antrenorul focsanean avea plusul foarte mare la finalul partidei din semifinale, cu CSS Birlad, meci cistigat abia dupa executarea loviturilor de departajare, dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost egal 25 - 25. "Am trait cel mai dramatic meci posibil. Am inceput prost, am fost condusi la pauza, dar apoi am revenit spectaculos. Finalul a fost interzis cardiacilor. Am ajuns la lovituri de departajare, am fost mai siguri si vom juca pentru titlul national", ne-a spus Viorel Ion. Performanta rugbystilor nu ar fi fost posibila fara implicarea omului de afaceri Victor Istrate, cel care a fost tot timpul linga rugbyul focsanean si l-a sustinut aproape neconditionat. Vrancea a obtinut in ultimii ani mai multe titluri de vicecampioni nationali la jocuri de echipa prin formatia de baschet Olimp Focsani, in doua rinduri si cea de handbal juniori III de la CSS Adjud. De altfel, adjudenii vor lupta si in acest an, la juniori II sI III, pentru o medalie nationala. Echipa de rugby U 18 isi doreste sa intre in istorie alaturi de colegii lor de la rugby si de cei de la fotbal. O medalie de aur care ar putea intregi performantele sportului vrincean din acest an, in care echipa de volei feminin a reusit o promovare istorica in Liga intii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.