Sport

Stejareii lui Ion Viorel vor sa se incoroneze campioni europeni

Ciprian Fânaru
2 mai 2009 781 vizualizări
Echipa de rugby U17, dar si cea U18 joaca azi, pe stadionul Tineretului, partidele din cadrul campionatului national u echipa nationala de tineret, antrenata de Ion Viorel, debuteaza miine la Campionatul European

Cu incepere de la orele 11.00 si 12.00, echipele focsanene le vor infrunta pe cele similare de la clubul CSS Unirea Iasi. La U17, vrincenii au nevoie de victorie daca mai vor sa spere la ceva, dupa ce au pierdut la un scor strins, 12 "" 8, partida din deplasare contra CSS Galati. Tot in deplasarea de la malul Dunarii, rugbystii focsaneni de la U18 au dorit sa doboare un record vechi de doi ani, dar au reusit sa marcheze "doar" 120 de puncte contra formatiei similare a galatenilor. Lideri autoritari in clasament, focsanenii pornesc cu prima sansa in disputa cu iesenii. Duminica, echipa U19 de la LPS Focsani va juca de asemenea acasa, intilnirea cu bucurestenii de la Steaua anuntindu-se una dificila, in care pornesc ca outsideri.


Cinci fosti rugbysti ai LPS intra in cursa pentru Europene


Echipele de la LPS Focsani nu il vor avea insa pe banca pe Viorel Ion, tehnicianul aflindu-se de ieri dimineata in Spania, la Madrid, unde va incerca sa conduca nationala de tineret spre cucerirea titlului continental. Din lotul national deplasat la Campionatul European fac parte si cinci rugbysti formati la LPS Focsani, uvertura George Catanoiu - in prezent la Steaua, pilierii Ionel Munteanu "" Cleopatra Mamaia si Alexandru Braileanu "" Steaua, oamenii de linia a treia Ionut Zaharia "" Poli Iasi si Sergiu Ursache "" Parma. Dupa un cantonament de patru zile la Snagov, echipa nationala a zburat ieri dimineata spre capitala Spaniei, unde va incepe drumul catre titlul european cu meciul de duminica, in compania Suediei. "Stejareii" vizeaza obtinerea titlului european, dar vor, mai ales, sa-si ia revansa in fata Georgiei, care i-a invins acum doi la Campionatul Mondial din Irlanda si anul trecut in Chile. In alta ordine de idei, 11 jucatori ai nationalei U20 sint internati in spitalul din Nairobi, Kenya dupa ce au facut febra, cel mai probabil in urma unei toxinfectii alimentare. De acest necaz a scapat pilierul vrincean Ionel Badiu, care nu a facut deplasarea cu reprezentativa la Mondialul african deoarece se afla in tratament din cauza unei accidentari la vertebrele coloanei. Echipa Romaniei va disputa, duminica, finala Campionatului Mondial - divizia a doua, unde va intilni, de la ora 15.30, reprezentativa Statelor Unite ale Americii. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.