Sport

Ploaie torentiala si multe orgolii in derby-ul Vrancei

Ziarul de Vrancea
25 apr 2009 893 vizualizări
FC Panciu - CSM Focsani, 1 - 1 (1 - 0), in etapa a 27-a a Ligii a treia

Derbyul Vrancei s-a jucat aseara pe o ploaie care nu a contenit nici o secunda si care a pus multe probleme celor 22 de jucatori. Ambitiile au fost mari, in conditiile in care marea majoritate a fotbalistilor se cunosc. Acestia au jucat mult timp impreuna, iar in urma cu doi ani reuseau sa promoveze in Liga a doua. La meci au fost prezente si micute galerii care si-au incurajat favoritii, fara a depasi limita bunului simt. Meciul propriu-zis a inceput cu marea ocazie a lui Toma din minutul 2, cind Gordin a reusit sa scoata cu piciorul o minge de linga bara. A urmat o perioada echilibrata, cu intrari la limita regulamentului si multe galbene, iar Predoiu, in minutul 25, si Andries, in minutul 32, puteau deschide scorul. Cu zece minute inainte de pauza, centralul nemtean a acordat lovitura de la 11 metri la un duel intre Craciun si Costin, fundasul focsanean fiind avertizat la acea faza. Cioran a transformat cu siguranta, desi portarul Ivanciu a fost pe minge. Antrenorul Damian Bancila a schimbat la pauza doi mijlocasi cu doi atacanti, iar rezultatul s-a vazut imediat. Bucataru a fost la pas sa egaleze in minutul 48, lucru care s-a intimplat doua minute mai tirziu, cind Toma a executat perfect o lovitura libera, mingea a atingind si bara inainte de aintra in plasa. In minutul 54, Predoiu a ratat preluarea in interiorul careului, iar trei minute mai tirziu Andries a sutat peste. Covaci a ratat ocazia reprizei secunde in minutul 71, sutind milimetric pe linga poarta din careul de 16 metri. Spiritele s-au incins la maximum dupa ce Bucataru a primit al doilea galben in minutul 74, decizie contestata indelung de oaspeti. Desi ramasi in 10 oameni, focsanenii au rezistat presiunii de final, ba mai mult au ratat o mare oportunitate prin Botezatu, sutul acestuia din minutul 80 fiind scos din vinclu de Gordin. De altfel, goalkeeper-ul pancean poate fi considerat omul meciului, acesta avind citeva interventii salutare.


Meci frumos, arbitraj urit!


La final, Florin Stoica, presedintele echipei FC Panciu, s-a declarat multumit de rezultat. "E un rezultat echitabil, a fost un joc frumos, fotbalul a avut de cistigat", a spus Florin Stoica. De partea cealalta, oficialii focsaneni au acuzat maniera de arbitraj. "Rezultatul nu ma multumeste, sint multumit insa de atitudinea jucatorilor mei, in conditiile unui arbitraj total potrivnic", ne-a declarat directorul sportiv de la CSM 2007 Focsani, Ovidiu Rusu. Si antrenorul Damian Bancila a contestat arbitrajul pe tot parcursul partidei, iar la final s-a limitat sa spuna "impardonabil". Din fericire, la final cele doua tabere s-au calmat, jucatorii si-au dat mina, iar Vali Toader, care in finalul meciului intrase in conflict cu spectatorii, si-a cerut scuze, punind totul pe seama presiunii meciului. (Dan CHIRIAC, Ciprian FANARU)


FC Panciu - CSM Focsani, 1 "" 1 (1 "" 0)

Stadion: "Orasenesc" Spectatori : 700

Au marcat: Cioran (35) / Toma (50)

Cartonas rosu: Bucataru (74)

Arbitri: Petre Meterciuc (Tg. Neamt), Andrei Roman (Piatra Neamt), Ovidiu Arusoaie (Piatra Neamt)

Rezerva: Ionut Nacu (Roman)

Observator: Marin Petrescu (Braila)


FC Panciu: Gordin "" Stanciu (71 Calin), Parlac (71 Voinea), R. Stan, Cl. Mihai "" Ungureanu, Cioran, Chivu, Mocanu - Costin, Predoiu (77 Dobrescu)

Antrenor: Ionica Serea


CSM Focsani: Ivanciu - Nistoroiu, Craciun, Toader, Sararu - Toma, Bucataru, Constantinescu (46 Covaci), Ungurianu (46 Botezatu)- Andries, Moise

Antrenor: Damian Bancila


Rezultatele etapei:


FC Panciu - CSM Focsani 1 "" 1

Laminorul Roman - FCM Bacau 3 - 0

Ecologistul Botosani - Rapid Suceava 0 - 3

Ceahlaul 2 "" Aerostar 2 "" 0

Otelul II - CSM Rm. Sarat 2 -0

Pambac - Willy Bacau 3 "" 1

CFR Pascani - Petroul Berca 2 "" 1

FCM Birlad - Poli 2 Iasi 0 - 3

Cetatea Tg. Neamt - Raraul Cimpulung




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.