Sport

Gimnastele au invins varicela si vor pe podium la nationale

Ciprian Fânaru
1 apr 2009 1283 vizualizări
Obiectivul la aceasta intrecere este clasarea in primele sase echipe u Andreea Rotaru face parte din lotul national, la care are sanse sa ajunga si Maria Rauta u varicela a afectat si ea pregatirea gimastelor focsanence

Gimnastele de la Clubul Sportiv Scolar Gimnastica Focsani au intrat deja in febra ultimelor pregatiri pentru primul concurs major din acest an. Intre 7 si 9 aprilie, la Buzau se vor desfasura campionatele nationale ale cluburilor sportive scolare, la care vor participa toate gruparile de acest tip din tara. Focsaniul va avea doua echipe, la nivelurile de virsta I si II (9 "" 10 ani), si cite o sportiva la nivelurile IV si V. La concurs s-au inscris 12 echipe si patru echipe la individual, aceasta insemnind ca peste o suta de copii se vor intrece la nivelurile I si II. "Va fi un concurs greu. Mai multe sportive au avut varicela, sper ca intr-o saptamina sa-si revina toate. Vom incerca sa ajungem cit mai sus, obiectivele noastre sint clasarea pe locurile 2 "" 6 la echipe si obtinerea citorva medalii", ne-a declarat profesoara Adriana Lescovar, directorul CSS Gimnastica. Varicela, o boala a copilariei, le-a tinut pe rind in casa pe micutele gimnaste, afectindu-le pregatirea si reducindu-le sansele la medalii, in special in ce le priveste pe tripletele Alina, Irina si Malina Postolache.


Andreea, Dora si Oana, sperante la medalie


"Sperantele la individual ni le punem mai ales in doua doua gimnaste, Dora Vulcan si Oana Spinu. Andreea Rotaru, in virsta de 13 ani, face parte din lotul de perspectiva al Romaniei, in timp ce Maria Rauta (11 ani) revine dupa un an de pauza in urma unei fracturi suferite si debuteaza la nivelul III. O consideram o speranta pentru lotul national, dar mai intii trebuie vazuta de cei de la Federatie", a explicat Adriana Lescovar, antrenor emerit la clubul focsanean si arbitru international de gimnastica. Federatia Romana de Gimnastica (FRG) nu are in acest moment bani, asteptind inca fondurile de la Comitetul Olimpic Sportiv Roman (COSR), astfel ca i-a lasat pe sportivi la cluburile de care apartin. Acesta e si cazul gimnastelor de perspectiva de la Focsani. Sansele la cistigarea de medalii sint diminuate si de potenta financiara si influenta CSS Gimnastica Focsani, mult sub cea a unor cluburi precum CSS Deva sau CSS Bucuresti, dar speram intr-o evolutie cit mai aproape de perfectiune a micutelor gimnaste din Vrancea, la campionatele nationale care vor incepe peste citeva zile. Urmatoarea competitie importanta, Memorialul "Sergiu Popa", va avea loc intre 8 si 10 mai la Focsani, la aceasta anuntindu-si deja prezenta clubul francez Vergesses. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 1 ora, 32 minute, 56 secunde
Mult succes micutelor gimnaste si antrenorilor.Sa fiti cele mai bune.
, acum 739407 zile, 1 ora, 32 minute, 56 secunde
FOCSANI LOCUL 1-DEVA LOCUL 2-DINAMO LOCUL 3 .GIMNASTICA FETE NIVEL 2 - BUZAU 2009.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.