Sport

Opt vrinceni sanctionati de Legea Dragomir

Ciprian Fânaru
13 feb 2009 651 vizualizări
Microbistii nu au mai avut voie sa calce sase luni pe stadioane

Legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurile sportive, mai cunoscuta sub denumirea de "Legea Dragomir", a implinit un an de cind este in vigoare. In acest timp, opt vrinceni au fost sanctionati cu suma totala de 1.780 de lei. De asemenea, jandarmii au luat "masura complementara de interzicere a accesului la competitii si jocuri sportive pe o perioada de sase luni pentru sase persoane din Vrancea", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Jandarmi, locotenentul Sorin Hunea. Dupa intrarea in vigoare a acestui act normativ, structurile Jandarmeriei Romane si-au adaptat actiunile in functie de cerintele impuse de noua lege cit si de standardele europene in domeniu, implementind si operationalizind concepte noi, cum ar fi: monitorul de securitate (a carui activitate este concentrata cu precadere pe relatia cu suporterii), ofiterul de informare (care relationeaza in mod direct cu cluburile de fotbal) si cresterea rolului societatilor de securitate pentru mentinerea ordinii publice in incinta arenelor sportive. Totusi, competitiile sportive, in special meciurile de fotbal, implica inca un grad ridicat de risc, asa ca mai sint multe de facut in acest domeniu. Printre cele mai sanctionate cluburi de fotbal pe aceasta linie se afla Otelul Galati, Dinamo, Rapid si Steaua, cu precizarea ca pentru cluburile bucurestene aceste sanctiuni au fost aplicate si cu ocazia disputarii meciurilor din cadrul cupelor europene. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.