Sport

Pentru unii a venit vacanta, altii vor sa fie campioni

Dan Chiriac
17 dec 2008 558 vizualizări
Echipele de fotbal si futsal au intrat de ieri in vacanta, insa grupa de copii 1999 vrea sa aduca titlul national la Focsani u la reuniunea de ieri, antrenorii au vorbit de ultimele evolutii dar si de planurile de viitor

Fotbalistii de la CSM Focsani au intrat in vacanta ieri, dupa ce s-au reunit pentru ultima data la stadion. Jucatorii echipelor de fotbal si futsal s-au intilnit intr-un cadru festiv pentru a discuta pe marginea sezonului abia incheiat dar si pentru a face planuri de viitor. Printre cei prezenti s-au aflat antrenorul echipei de fotbal Damian Bancila, cel al echipei de futsal, Petrache Gurguiatu, si presedintele CSM Focsani, Dan Dumitru. Chiar daca seniorii intra in vacanta, echipa de copii 1999 incearca sa obtina un titlu national pentru fotbalul vrincean dupa 22 de ani.

Tehnicianul Damian Bancila a vorbit despre realizarile echipei de fotbal in turul campionatului si a spus ca se gindeste la promovare. "Am inceput greu, dar acest lucru s-a datorat si lipsei cantonamentului de vara si obisnuirii jucatorilor cu noua conducere tehnica. Cu toate acestea, rezultatele nu au fost slabe, dar abia dupa partida cu FC Panciu am reusit sa ne aratam adevarata valoare. Am jucat foarte bine, am cistigat si acasa si in deplasare si am demonstrat ca putem sa ne batem pentru promovare, avind una dintre cele mai bune echipe din serie. De altfel, gindul meu merge spre locul doi, cel care asigura prezenta la barajul de promovare. Pe 12 ianuarie vom relua pregatirile, iar dupa o perioda de readaptare la efort si vizita medicala, vom efectua si pregatirea montana de iarna, pentru a suplini lipsa celei din vara", a spus tehnicianul Damian Bancila. Acesta a recunoscut ca are in vedere remedierea lotului de jucatori. "Vor pleca unii fotbalisti care nu au dat randamentul scontat in tur si vor veni altii in locul lor. Important este sa avem si partea financiara asigurata pentru a putea face performanta in retur", a adaugat Bancila.


"Vom pleca cu 4 puncte in play-out"


Antrenorul Petrache Gurguiatu spune ca punctajul echipei de futsal la finalul sezonului regulat nu reflecta evolutia formatiei. CSM Focsani a terminat pe locul opt seria est a Ligii intii de futsal, cu 10 puncte, si va juca in play-out pentru evitarea retrogradarii. "Am ratat foarte mult in acest campionat. Au fost meciuri pe care le-am pierdut pe mina arbitrilor. Imi aduc aminte ca la jocul de acasa, cu Chiajna, am avut doua lovituri de la sase metri refuzate, la 1 "" 0 pentru noi. Se putea face 3 "" 0 si meciul era practic incheiat. Puteam bate si Piatra Neamt sau Brasovul pe teren propriu, dar pina la urma sintem nevoiti sa plecam in lupta pentru evitarea retrogradarii doar cu patru puncte, provenite din victoria cu Sf. Gheorghe si egalul cu Brasovul, din deplasare. Trebuie sa ne mobilizam pentru a evita retrogradarea", a spus Petrache Gurguiatu. Inaintea startului play-out-ului, Resita are 16 p, Timisoara 15p, Piatra Neamt 12 p, Brasov si Sf. Gheorghe 7p, CSM Focsani si Quasar Deva 4p si Dava Deva 1p. CSM Focsani va juca partide tur ""retur cu echipele din Resita, Timisoara, si Quasar si Dava Deva. Ultimele doua clasate la finalul campionatului vor retrograda.


"Putem aduce titlul national la Focsani"


CSM Focsani poate obtine cea mai mare performanta a fotbalului vrincean, la nivel juvenil, in ultimii 22 de ani. Grupa de copii 1999 va juca la sfirsitul acestei saptamini la Sibiu, la faza finala a Memorialului "Gheorghe Ola". Fotbalistii pregatiti de profesorul Petrica Ene se antreneaza zilnic in speranta unei mari performante. In fata echipelor din Bistrita, Timisoara, Sibiu, sau Bucuresti, focsanenii vor incerca sa treaca de faza grupelor si sa joace finala competitiei. Partidele sint programate intre 21 "" 23 decembrie, in Sala Sporturilor "Transilvania" din Sibiu. Cele mai puternice adversare sint echipele Poli Timisoara si Arsenal Bistrita. "Vrem sa facem un turneu bun si sa obtinem o performanta deosebita pentru fotbalul vrincean. Ar fi ceva deosebit sa aducem titlul la Focsani", ne-a spus Dan Dumitru, presedintele formatiei CSM Focsani. Cea mai mare performanta a fotbalului vrincean s-a inregistrat in anul 1986, cind echipa de juniori Unirea Focsani, pregatita de cunoscutul Puiu Oprisan, a cistigat titlul national la iarba. Acum, copiii de la grupa 1999 au ocazia sa repete performanta, dar la fotbalul in sala. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.