Sport

Cupa a fost pierduta la loteria penalty-urilor

Dan Chiriac
15 dec 2008 603 vizualizări
Selectionata arbitrilor vrinceni a terminat pe locul patru, dar poate fi declarata campioana morala a competitiei

Cu toate ca au demonstrat pe teren ca au cea mai valoroasa echipa de la Cupa Prietenia, formatia arbitrilor vrinceni, antrenata de presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, Stan Gheorghiu, a terminat doar pe locul patru competitia. Vrincenii au demonstrat in meciurile disputate ca au cei mai buni jucatori, dar au avut ghinion mult, dupa cum s-au vaitat la final. Dupa victoria obtinuta cu scorul de 8 "" 2, in fata celor din Buzau, focsanenii au jucat simbata meciul decisiv pentru calificarea in semifinale, cu cei din Gorj. Oltenii aveau de partea lor si varianta egalului, dupa ce i-au invins cu 10 "" 2 pe cei din Buzau. A fost un meci echilibrat, in care s-au intilnit probabil cele mai puternice echipe ale turneului, dar care au avut ghinionul sa se confrunte mult prea devreme. Bucataru a deschis scorul, iar gorjenii au crezut ca e doar un foc de paie. A intrat in scena insa tehnicianul Ionica Serea, care practic a inchis meciul dupa cele trei goluri reusite. Desi conduceau cu 5 "" 2, cu trei minute inainte de final, focsanenii s-au vazut in pericol in ultimele secunde, dupa ce au primit doua goluri, venite si dupa eliminarea mult prea usoara a lui Marius Martis. De altfel, organizatorii au facut "eforturi" pentru a scapa de vrinceni, care pareau ca pot incurca socotelile celor de la Braila, dar pina la urma au fost ajutati de ghinionul vrincenilor. Simbata seara, vrincenii au jucat semifinala cu cei din Galati, ceea ce parea a fi doar un nou pas spre cistigarea trofeului. S-a facut repede 2 "" 0 pentru echipa pregatita de Stan Gheorghiu, dupa golurile marcate de Serea. Accidentarea lui Vasile Burga, citeva erori de arbitraj si ghinionul au intors insa soarta jocului. Galatenii au egalat dupa doua goluri norocoase, iar la final s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Portarul Lucian Sirbu a fost primul care a aparat si Vrancea mergea spre finala. Numai ca Bucataru si Gurguiatu au tras in bara si Galatiul a mers in finala, desi nu au fost mai buni. Simbata seara, toti arbitrii prezenti au luat parte la banchetul oficial. Cele mai cunoscute nume prezente la competitia de la Braila au fost Istvan Kovacs, Janos Skelely, Robert Dumitru, Teodora Albon sau asistentul Cristian Nica, cel care a oficiat la Barcelona, in Liga Campionilor. Duminica au fost programate cele doua finale. Vrancea a pierdut finala mica, scor 4 "" 7, cu formatia din Cluj, dar a aliniat la start multe rezerve, din cauza accidentarilor. Finala a revenit celor din Galati, care au invins tot la penalty-uri pe gazdele din Braila, aratind ca sint echipa cea mai norocoasa, nu neaparat cea mai buna. Galatenii au luat cupa dupa ce au terminat la egalitate trei meciuri si au cistigat unul singur. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.