Sport

Reprize opuse in meciul dintre botosaneni si ciinii rosii

Dan Chiriac
13 nov 2008 609 vizualizări
FC Botosani - Dinamo 1 - 3 (0 - 0), in optimile de finala ale Cupei Romaniei u spectatorii au avut parte de un meci interesant, cu toate ca dinamovistii au recunoscut ca s-au gindit mai mult la partida cu Urziceniul

3.500 de spectatori au venit ieri la stadion pentru a urmari evolutia Dinamo, echipa aflata pe primul loc in Romania, dar cu un joc departe de ceea ce ar trebui sa arate un lider din Liga intii. Si meciul de la Focsani s-a desfasurat dupa scenariul partidelor jucate de Dinamo in acest campionat, cu ratari multe din partea adversarilor, mult noroc pentru Dinamo si apoi o renastere miraculoasa a ciinilor. Desi au anutat ca vor juca cu rezervele, Dinamo a aliniat primul 11, singurul absent fiind portarul Lobont. Minute bune din prima repriza nu s-a cunoscut care echipa este din Liga intii si care din cea de-a doua. Prima ocazie a meciului a apartinut botosanenilor, Dolha respingind cu greutate balonul din fata lui Kone. Danciulescu a executat in minutul 5 o lovitura libera din marginea careului, dar Bordeanu a scos de sub transversala. Kone si Stefoi, in minutele 8 si 9, au avut deschiderea scorului in virful ghetei, dar portarul dinamovist s-a opus cu succes. Acelasi Dolha a scos lovitura libera executata de Borostean, in minutul 12, iar Nicodin a tras peste poarta de la 16 metri, in minutul 22. Acsinte putea la rindul sau sa deschida scorul, dar Dolha a retinut in doi timpi. Danciulescu a mai echilibrat raportul ocaziilor de gol, trimitind cu capul peste poarta. Cea mai mare ocazie a primei reprize a apartinut tot botosanenilor care au ratat prin Kone, din trei metri, in minutul 29. Tot Danciulescu a semnat ultima ocazie a primei reprize. Actul secund s-a desfasurat dupa un cu totul alt scenariu, FC Botosani multumindu-se cu putin. Andrei Cristea a deschis scorul cu un sut la coltul lung, in minutul 50, pentru ca, trei minute mai tirziu, moldovenii sa ramina in zece oameni dupa eliminarea lui Pleniceanu. Dupa o lovitura de colt, Danciulescu a pus latul, din trei metri, si a majorat diferenta la 2 "" 0. Ultimele doua goluri au venit in minutele 85 si 86. Mai intii Miranda l-a servit excelent pe Andrei Cristea, care a pus latul de la 10 metri, apoi Simao l-a invins pe Dolha cu un sut la coltul lung. Dupa victoria de la Focsani, formatia din Stefan cel Mare va disputa duminica, de la ora 21:00, derby-ul etapei a 15-a a Ligii I, impotriva Unirii Urziceni, cele doua grupari fiind clasate pe primele doua pozitii in clasament. FC Botosani a inregistrat cinci infringeri consecutive in campionatul Ligii a II-a, ultima victorie fiind pe 4 octombrie, 2-1 cu Ceahlaul Piatra Neamt pe teren propriu. (Dan CHIRIAC)


Serbanoiu a venit la meci


Fostul sef al politiei vrincene, comisarul sef Viorel Serbanoiu, in prezent comandantul IPJ Botosani, a venit pe stadion ieri si a stat alaturi de prefectul Dragos Mircea, dar si de colegii sai veniti special la meci. Fostul comandant al Politiei s-a imbratisat afectuos cu prefectul de Vrancea, in ciuda faptului ca partidul din care provine acesta l-a "expediat" la Botosani. Cunoscut ca un inflacarat suporter al ciinilor rosii, Serbanoiu a spus ca va avea inima impartita in acest joc. Se pare ca fostului sef al IPJ Vrancea ii merge mai bine la Botosani, decit la Vrancea, tinind cont ca s-a mai ingrasat putin. La meciul de ieri au fost prezenti si seful politiei Focsani, subcomisarul Gicu Avasiloaie, dar si seful de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, comisarul sef Radu Ilie. In cele doua peluze au stat si doua micute galerii venite de la Botosani si Bucuresti. Gruparea botosaneana a fost insotita de 20 de suporteri, care si-au facut simtita prezenta mai mult inaintea partidei. La rindul lor, dinamovistii au fost incurajati de 40 de fani. La mijlocul reprizei secunde, fanii dinamovisti de la Bucuresti au avut un conflict cu mai multi spectatori, fortele de ordine reusind in cele din urma sa calmeze spiritele. (D. C.)


  • Declaratii dupa meci:


  • Valeriu Iftime, presedinte CA al FC Botosani: "Nu ne-am facut de ris. O echipa de liga a doua, mai atenta decit a noastra, putea invinge aceasta echipa a lui Dinamo. Am jucat bine in prima repriza, dar s-a vazut ca apoi am cazut. E clar ca in momentul in care apar emotiile sintem varza!".


    Mircea Rednic, antrenorul de la Dinamo: "Nu mi-a placut deloc atitudinea jucatorilor mei in prima repriza. Trebuie sa inteleaga ca daca joci in primul 11 la Dinamo ai niste responsabilitati. I-am certat la pauza, dar la final i-am felicitat pentru ca au meritat. A fost un bun antrenament pentru jocul cu Urziceniul. Botosaniul ne-a pus probleme, dar important este ca ne-am calificat. Am reusit sa obtinem ce ne-am dorit, calificarea in sferturi". Tehnicianul a afirmat ca in ultimele zile s-a gindit mai mult la partida de etapa viitoare, cu Unirea Urziceni. "Ialomitenii formeaza o echipa omogena, cu un antrenor foarte bun si care ia goluri putine", a adaugat Mircea Rednic.


    Andrei Cristea, autorul a doua goluri pentru Dinamo: "Un meci greu, dar ma bucur ca am cistigat. Pentru mine a fost un moment special pentru ca m-am intilnit cu Narcis Raducan, fostul meu coleg de camera de la Bacau. Duminica vom fi adversari in meciul Dinamo "" Unirea Urziceni. Va fi un meci foarte greu, dar lui Narcis nu-i pot ura succes decit dupa acest meci".


    FC Botosani "" Dinamo 1 "" 3 (0 "" 0)

    Stadion "" "Milcovul. Spectatori: 3.500.

    Au marcat: Simao 86 "" Andrei Cristea 50, 85, Danciulescu 65

    Cartonas rosu: Pleniceanu 55.

    Arbitru: Ionel Ivan "" Braila, Paunescu Florin (Rm Vilcea), Ciobotariu Liviu (Galati).

    Observatori: Costas Paul (Iasi), Ionescu George (Bucuresti)


    FC Botosani: Bordeanu "" Patache, Papp, Tincu, Acsinte "" Keita, Vasvari, Stefoi (53 Simao), Nicodim (46 Pleniceanu) "" Kone (70 Ghiceanu), Borosetan.

    Antrenor Leo Grozavu.

    Dinamo: Dolha ""Homei, L. Goian, Homei, Izvoranu "" Diakite, Baptista (59 Campos), Torje (46 Miranda), Adrian Cristea, - Andrei Cristea, Danciulescu (71 Marcu).

    Antrenor: Mircea Rednic


  • Cum s-au marcat golurile:


  • 0-1, minutul 51: Andrei Cristea a patruns in careu si, de linga Tincu, a reusit sa il invinga pe Bordeanu cu un sut la coltul lung.

    0-2, minutul 66: Dinamovistii au executat un corner pina la Andrei Cristea, care a preluat in careu si a sutat puternic, botosanenii au respins mingea, dar Danciulescu, aflat in apropiere, a reusit sa inscrie.

    0-3, minutul 83: Miranda a centrat de pe partea stinga si Andrei Cristea a reluat cu latul din sase metri fara sperante pentru portar.

    1-3, minutul 86: Brazilianul Ayres Simao a marcat golul de onoare al botosanenilor, dupa ce l-a invins pe Dolha cu un sut din 11 metri.



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 1

    Adaugă comentariu
    , acum 739399 zile, 12 ore, 12 minute, 21 secunde
    m_u_i_e ziaru de vrancea,,,,,,,,,,,,,spuneti numai minciuni,,,,,,,,,,MUIE STEAUA
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.