Sport

Talentul poate duce un junior focsanean la FC Porto

Dan Chiriac
18 iul 2008 738 vizualizări
Focsaneanul Valentin Ion va incerca sa treaca de selectia nationala la "Se cauta un talent", pentru a ajunge in Portugalia u stelist de mic, acesta isi doreste sa joace fotbal peste hotare

Unul dintre cei mai talentati juniori focsaneni se pregateste pentru cel mai important moment al vietii. Valentin Ion are 13 ani si a impresionat prin calitatile aratate pina acum in jocul cu mingea rotunda. Este elev la Scoala "Nicoale Iorga" din Focsani si component al echipei AS FC Unirea Focsani. Atit la echipa scolii, cit si la echipa unde este legitimat a dovedit ca are un plus fata de colegii sai. Talentul sau la fotbal a fost remarcat si fostii internationali Dan Petrescu si Gica Popescu, dar si de antrenorul Emerich Ienei, care l-au ales in cadrul selectiei "Descopera invingatorii de miine!", care a avut loc la mijlocul lunii iunie la Focsani.


Valentin Ion este sprijinit si de parinti, pentru a putea face o cariera in fotbal. "M-am convins inca de mic de talentul sau si am decis sa-l dau la fotbal. A confirmat, a jucat foarte bine, dar acum totul tine numai de el. Daca se pregateste asa cum trebuie si da totul poate trece selectia nationala de la Craiova", ne-a spus Nelu Ion, tatal lui Vali. Vali Ion se va prezenta pe 24 iulie, la Craiova, la selectia nationala din cadrul concursului sprijinit de compania Gillette - "Descopera invingatorii de miine". Aici se vor reuni 22 de tineri jucatori care vor fi vazuti de mari fotbalisti ai Romaniei. Dintre acestia vor ramine 11, care vor pleca sa se pregatesca la FC Porto si la o echipa din Germania, al carui nume nu este cunoscut deocamdata. "Marele meu vis e sa trec aceasta selectie si sa ramin intre cei 11. Imi doresc enorm sa ajung la FC Porto. De mic ii spuneam tatalui meu ca vreau sa ajung mare fotbalist si sa joc in strainatate. El a fost cel care m-a ajutat din toate punctele de vedere, inclusiv financiar, iar acum as putea sa ma revansez fata de toate eforturile sale", ne-a spus juniorul Vali Ion.


"Acum e marea mea sansa"


Vali Ion se pregateste intens pentru stagiul din Oltenia. Zilnic, acesta face doua antrenamente la stadionul "Milcovul". Tatal sau a reusit sa-i gaseasca si un bun profesor pentru programul zilnic de pregatire. Fotbalistul focsanean Narcis Raducan, unul dintre marile talente ale fotbalului vrincean, ii indruma pasii lui Vali spre o mare realizare. Raducan isi doreste ca Vali sa reuseasca sa dea marea lovitura la Scoala de Fotbal "Gica Popescu" de la Craiova si sa ajunga in rindurile celor de la FC Porto. Vali Ion spune ca dorinta de ajunge in Portugalia este mai mare decit cea de a evolua in rindurile echipei pe care o iubeste de mic. "De mic, la fel ca si tatal meu, tin cu Steaua. Dar daca ar fi sa aleg intre Porto si Steaua, as pleca in Portugalia. Imi doresc prea mult, inca de mic, sa joc afara. Acum e marea mea sansa", a mai adaugat Vali Ion, plin de speranta. Chiar daca se spune ca fotbalul ocupa foarte mult timp si astfel invatatura este data la o parte, in cazul lui Vali lucrurile stau altfel. "Este in clasa a VII-a si a terminat cu bine anul. A luat si premiu, invata foarte bine si nu da cartea la o parte", se mindreste Nelu Ion, tatal tinarului fotbalist. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.