Sport

Georgian Feraru vrea la Olimpiada din 2012

Dan Chiriac
21 mai 2008 868 vizualizări
Boxerul focsanean Georgian Feraru se gindeste la Olimpiada din 2012 si spune ca participarea la aceasta competitie este obiectivul sau principal.

Sportivul legitimat la CS Unirea Focsani, unde este pregatit de profesorul Victor Lupu, a obtinut zilele trecute medalia de bronz la campionatele nationale de tineret, care au avut loc la Ploiesti. Acesta a fost invins in semifinale de viitorul campion national - Gabriel Podasca, de la BC Bute Galati, component al lotului national de tineret. "Daca aveam o pregatire mai buna puteam sa-l bat, dar in viitor ma voi lupta de la egal la egal cu acesta", a spus Georgian Feraru. Evolutia sportivului la nationale a fost apreciata atit de antrenorul lotului national cit si de reprezentantii unor cluburi puternice din Bucuresti, care au demarat tratativele pentru transferul acestuia. In perioada urmatoare, boxerul va lua parte la Cupa Regiunilor, dupa care va efectua un cantonament la Baile Herculane. Deplasarea sportivului la nationale a fost asigurata de presedintele UPSC Vrancea, Ion Andone. "Vreau sa-i multumesc sponsorului meu pentru sprijin, dar si conducerii, profesorilor si dirigintei de la Liceul Auto, care m-au inteles si mi-au permis sa ma pregatesc pentru aceasta competitie", a spus Georgian Feraru. (Dan CHIRIAC)


Moldoveanu a tras perfect la o etapa de Cupa Mondiala


Alin Moldoveanu a invins intr-o noua etapa a Cupei Mondiale. Tragatorul focsanean, legitimat la CS Unirea Focsani, a reusit sa-i intreaca in competitia de la Munchen pe toti adversarii sai de la Olimpiada de la Beijing. Sportivul focsanean a obtinut 599 de puncte, din cele 600 posibile si, daca va repeta performnata si la Olimpiada, poate aduce o medalie pentru Romania. Cupa Mondiala are in porgram mai multe etape care se desfasoara pe parcursul unui an. Cit priveste posibilitatea ca Alin Moldoveanu sa obtina o medalie la Beijing acesta considera ca "departajarea se poate face si la jumatate de punct, ceea ce inseamna cinci milimetri, cit un cap de ac, iar noi tragem de la zece metri. O ratare te poate duce trei-patru locuri mai jos, iar o a doua ratare te scote definitv din lupta". Sportivul este legitimat de la inceputul acestui an la Dinamo Bucuresti. Totusi, in contractul de transfer de la CS Unirea Focsani se specifica faptul ca Moldoveanu va reprezenta si Focsaniul la Olimpiada de la Beijing. Pentru cel mai important moment sportiv al anului, tragatorul focsanean a spus ca are ca obiectiv cistigarea unei medalii, in ciuda faptului ca este constient ca intrecerea de la Beijing va fi foarte dificila, iar concentrarea trebuie sa fie maxima. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.