Sport

Konate a devenit indisponibil

Dan Chiriac
16 mai 2008 730 vizualizări
CSM Focsani a intrat in linie dreapta pentru meciul de miine, cu Progresul Bucuresti, decisiv in lupta pentru evitarea retrogradarii.

Vrincenii au un meci decisiv cu Progresul Bucuresti

Focsanenii au nevoie de noua puncte in ultimele trei etape pentru a mai putea spera la evitarea retrogradariii. Orice alt rezultat, in afara victoriei, incheie practic definitiv socotelile focsanenilor privind evitarea retrogradarii. In acest sens, fotbalistii s-au antrenat toata saptamina si au ambitia de a face totul pentru salvare. "Jucatorii sint optimisti, sint constienti ca pot cistiga partida cu Progresul si, mai departe, si celelalte doua partide cu FC Sacele si FCM Bacau. Nu avem echipa de retrogradat. Ne vom juca sansa pina la capat si vom trata fiecare partida la victorie, asteptind si rezultatele de pe celelalte stadioane. Speranta moare ultima, iar noi promitem sa ne luptam pina in ultima clipa pentru salvare", ne-a spus Ovidiu Rusu, directorul sportiv al CSM Focsani. Partida se va disputa pe stadionul "Milcovul" din Sud, cu incepere de la orele 11.00.


Patru absenti din lot


Din pacate, antrenorul Gica Mihali nu se va putea baza pe patru fotbalisti la meciul cu cei de la Progresul. Cristi Gurguiatu si Daniel Iurisniti sint accidentati de mai multa vreme, in timp ce Mohamed Konate, cel mai bun focsanean in partida cu Inter Gaz, s-a accidentat si nu va putea juca simbata. Chilianul Ramon Parra va fi, la rindul sau, absent dupa ce a fost eliminat in partida cu Inter Gaz. Comisia Centrala a Arbitrilor a decis si brigada de arbitri de la acest joc. La centru va fi Ionel Ivan, din Braila, ajutat de asistentii Catalin Savu - Galati si Catalin Oprisan - Vaslui. Rezerva va fi Ciprian Amarandei - Vaslui, iar observator federal Marian Salomir - Cluj. (Dan CHIRIAC)



Focsanenii s-au calificat la turneul final


Echipa de rugby U 16 de la Liceul cu Program Sportiv din Focsani s-a calificat la turneul final al Campionatului National. Dupa ce au invins in partida tur cu 58 - 3, pe stadionul "Tineretului", focsanenii au cistigat si ieri la Galati, pe Liceul Traian Vuia. Scorul final a fost in favoarea elevilor lui Viorel Ion (46 "" 5). "Pornim de pe prima pozitie la turneul final si ne gindim la medalia de aur. Se va juca dupa sistemul «fiecare cu fiecare» si sintem avantajati ca jucam primul meci cu echipa mai slab cotata", ne-a spus profesorul Viorel Ion. Turneul final la rugby U 16 se desfasoara in perioada 27 mai - 1 iunie pe stadionul "Olimpia" din Bucuresti. In acest an, la Focsani, functioneaza un centru de excelenta si la aceasta categorie de virsta. Celelalte partide pentru stabilirea semifinalistelor au loc duminica:

u RC Birlad - CS Dinamo Bucuresti (Stadion CSS, ora 15:00)

u Gr. Sc. CFR Pascani - CN Aurel Vlaicu (Stadion Gr. Sportiv Scolar, ora 10:00)

u Universitatea Cluj - CTMRTF 1 Bucuresti (Stadion Iuliu Hatieganu, ora 10:00). (Dan CHIRIAC)



Adjudul, la un pas de turneul final


Echipa de handbal juniori II de la Clubul Sportiv Scolar Adjud este la un pas de a se califica la turneul final. In prima partida a turneului, adjudenii au trecut fara drept de apel, scor 34 "" 20, de CSH Pitesti. Ieri, elevii profesorului Emil Dumitru au jucat cu LPS Suceava. Partida s-a incheiat cu scorul de 27 - 22 (13 - 10), in favoarea echipei vrincene. "Am cistigat chiar si impotriva arbitrajului. Mai avem nevoie de o victorie in cele doua jocuri. Avem un hop cu Galatiul, dar in mod normal trebuie sa ne calificam la turneul final", a spus profesorul Emil Dumitru. Astazi, adjudenii au pauza, urmind ca miine si duminica sa joace cu CSS Constanta si CSS Galati. (Dan CHIRIAC)


Programul meciurilor de azi si miine:


Etapa a III-a 16.05.2008


14:00 CSS Galati - LPS Suceava

15:15 CSS Constanta - CSH&V Pitesti

CSS Adjud - Sta


Etapa a IV-a 17.05.2008


14:00 LPS Suceava - CSS Constanta

15:15 CSS Adjud - CSS Galati

CSH&V Pitesti - Sta



Cine (ne) arbitreaza?


Comisia Centrala a Arbitrilor a decis brigazile de arbitri care vor conduce partidele etapei de simbata, din cadrul Ligii a doua. CSM Focsani va fi arbitrata de braileanul Ionel Ivan, in timp ce Marius Martis va conduce partida dintre Petrolul Ploiesti si FC Brasov. Delegarile complete sint urmatoarele:

u CSM Focsani - Progresul Bucuresti

A: Ivan Ionel (Braila)

A1: Savu Catalin (Galati)

A2: Oprisan Catalin (Vaslui)

R: Amarandei Ciprian (Vaslui)

Obs: Salomir Marian (Cluj)

u Petrolul Ploiesti - FC Brasov

Stadion: Ilie Oana

Data: 18.05.2008 ora 13.00

A: Martis Marius (Focsani)

A1: Onicas Ioan (Zalau)

A2: Vlad Dragos (Tirgoviste)

R: Rusandu Lucian (Sf Gheorghe)

Obs: Marcu Traian (Sibiu)

Craciun Dragos (Cluj)



SMS Sportiv


Toma pleaca de la Iasi


Fotbalistul focsanean Adrian Toma va parasi formatia Poli Iasi. Acesta se afla la final de contract si a decis sa plece din Copou, dupa ce a fost folosit foarte putin in sezonul trecut. Toma si-a exprimat speranta ca va gasi o alta formatie din prima liga interesata de serviciile sale, unde sa poata juca mai multe minute decit la Poli Iasi. (D. C.)


Inscrieri pentru Cupa Romaniei


Asociatia Judeteana de Fotbal asteapta inscrieri pentru etapa judeteana a Cupei Romaniei, editia 2008/2009. Echipele care au participat in Liga a patra, dar si formatiile din alte localitati din judet sint asteptate la sediul AJF Vrancea pentru a se inscrie in aceasta competitie. Startul fazei judetene este programat, cel mai probabil, pentru sfirsitul lunii mai. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.