Sport

Boxerul de la Directia Agricola

Dan Chiriac
2 apr 2008 1217 vizualizări
Putini stiu ca instalatorul Directiei Agricole, Ionica Partene, a fost boxer de performanta u fostul pugilist a renuntat la o cariera in arbitraj dupa ce a pus manusile in cui si s-a dedicat meseriei de instalator si vietii de familie u unul dintre momentele pe care si le aminteste cu placere este cel in care a fost facut KO de un copil pe care incerca sa-l menajeze u Ionica Partene spune ca din 1988, de cind lucreaza la Directia Agricola, a schimbat multi sefi, dar nici unul pe el

Multi dintre fostii sportivi promitatori au parasit lumea sportului si muncesc in prezent in diferite institutii publice sau firme private. Este si cazul lui Ionica Partene, de 58 de ani, fost boxer la CS Unirea Focsani. Dupa noua ani de box, acesta a agatat manusile in cui si s-a dedicat muncii de instalator. Fostul pugilist lucreaza de 20 de ani la Directia Agricola, a schimbat multi sefi, dar a ramas fidel institutiei agricole. Ionica Partene isi aminteste cu placere momentele din cariera sa de boxer, care a inceput in 1966 si a luat sfirsit noua ani mai tirziu. Pugilistul-instalator a fost coleg cu Costica Argint, care a devenit cunoscut ca lider al romilor din Italia, iar in prezent este arestat. Cel mai haios moment al carierei sale este cind a fost facut KO de un copil pe care incerca sa-l menajeze in ring si care l-a lovit "de frica".


Pe fostul boxer Ionica Partenie l-am gasit la punctul termic din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea. In "biroul sau" de la subsolul cladirii, Partenie accepta sa vorbeasca despre cariera sa de boxer cu multa placere. "Am inceput boxul la tineretul Clubului Progresul Braila, cu antrenorii Ion Turcu si Constantin Dobrescu. Am obtinut medalii la «Centura sperantei brailene», la categoriile 71 si 75 de kg, adica mijlocie mica si mijlocie mare. Dupa mai multe neintelegeri la club, am fost transferat la CS Unirea Focsani, unde l-am avut ca antrenor pe Mircea "Mosu". Am participat la gale zonale, la Birlad, Tecuci, Iasi, Bacau, Constanta, dar si la turnee zonale la Iasi", spune Ionica Partenie. Fostul sportiv isi aminteste ca a adus la Focsani moda tricourilor marinaresti, care faceau furori pe vremea comunismului si care dadeau bine pe un corp muncit in sala de forta.


"Am confundat hotelul cu blocul turn"


Ionica Partenie povesteste cel mai haios moment al carierei sale, care s-a petrecut dupa un meci la Tulcea. "Inca eram la Braila, cind unul dintre antrenorii nostri a plecat la Tulcea. A infiintat acolo grupe de tineret si dupa o perioada ne-a invitat pe noi, cei de la Braila, sa facem o gala demonstrativa la Casa de Cultura din Tulcea. Inainte de meci, fostul nostru antrenor tot ne spunea sa luptam cu prudenta, sa nu-i lovim pe copiii sai, pentru ca sint incepatori. Noi l-am ascultat, am luptat cu mila fata de adversar, si dupa doua reprize, acel copil incepator mi-a prins un pumn care m-a facut KO. Dupa meci, nu stiam ce-i cu mine! Stateam cu colegii la Hotel Delta si eu ziceam ca e blocul turn din Braila. Dupa aceea m-am intilnit cu cel care ma facuse KO si mi-a povestit ca de frica mea a dat acel pumn", spune rizind Ionica Partenie. Evident ca a invatat din aceasta lectie.


"Am schimbat multi sefi"


Ionica Partenie a fost coleg de echipa cu Costica Argint, despre care spune ca era un prieten adevarat, cu care a boxat la multe gale. "Acesta era la categoria grea si impreuna ne caza antrenorul Hogas la Hotelul Milcovul. Ne intelegeam bine, mergeam impreuna la gale si am avut rezultate frumoase", isi aminteste Ionica Partenie. Dupa ce a abandonat cariera de boxer, Partenie a fost sfatuit sa urmeze cariera de arbitru, dar a renuntat in favoarea familiei sale. In ciuda faptului ca a practicat un sport agresiv, in viata particulara este un om calm si nu a lovit pe nimeni, niciodata. Are patru copii, doi baieti si doua fete, plecati in Italia. Spune despre baieti ca au incercat sa-l urmeze in viata sportiva, facind box si lupte. Din 1988, Ionica Partenie s-a dedicat muncii de instalator, fiind angajat la Directia Agricola, unde este respectat de sefi si se intelege bine cu colegii. In gluma, acesta recunoaste ca in cei 20 de ani la institutie a reusit sa schimbe multi sefi, dar sefii nu l-au schimbat pe el niciodata! (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.