Sport

Un jandarm vrincean alearga spre Olimpiada de la Beijing

Silvia Vrînceanu Nichita
14 dec 2007 787 vizualizări
In aceste zile, plt. maj. Petrea Hristea se afla in cantonament la Lepsa, unde alearga zeci de kilometri pe zi u tinarul jandarm vrea sa faca o figura frumoasa la Jocurile Olimpice de la Beijing

Un jandarm vrincean se pregateste intens pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Beijing, care se vor desfasura intre 14 si 24 august 2008. Petrea Hristea, de 34 ani, cunoscut de ani buni ca atletul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vrancea, este campion national la atletism si posesorul a peste 200 de medalii obtinute la concursurile nationale si internationale la care a participat, atit individual cit si pe echipe. In aceste zile, plutonierul major Petrea Hristea sfideaza vremea ciinoasa si se afla in cantonament la Lepsa, unde se antreneaza intens pentru a-si depasi limitele in materie de viteza. Scopul sau este sa scoata un timp cit mai bun la proba de maraton a Olimpiadei de la Beijing dar si la competitiile preliminare. "Portia" sa zilnica de alergat depaseste 50 de kilometri, de la intrarea in Lepsa si pina la iesirea din judet, spre Covasna. "Am intrat in plin in pregatire dupa ce in noiembrie a fost o perioada de tatonare si planificare pentru barem. Sint foarte multumit de mine si optimist ca voi obtine un rezultat bun. Nu conteaza vremea, desi zilele astea m-a plouat de m-a zapacit. Vreau sa ma pregatesc cit mai bine pentru a aduce un plus de valoare imaginii Jandarmeriei, care ma sustine in tot ce fac. Ma simt in forma, am potential si vreau sa fiu sanatos pentru ca as putea face o figura frumoasa, dar nu depinde numai de mine", ne-a declarat Petrea Hristea. In prezent, jandarmul vrincean este si antrenor la CSM Onesti, club care il sustine si financiar pentru lunile intense de pregatire care vor urma. Subofiterul are un palmares deosebit in domeniul atletismului, iar participarile la diferite concursuri i-au adus nenumarate distinctii si aprecieri din partea Jandarmeriei Romane sau a Ministerului de Interne si Reformei Adminsitrative. Printre ultimele rezultate cu care se mindreste jandarmul Petrea Hristea de la Panciu se numara locul III la Supermaratonul Arad-Bekescsaba, care a avut loc in aceasta vara dar si locul I la Campionatul National de Maraton de la Tirgu Jiu, unde a scos cel mai bun timp pe distanta standard de 42,195 km, respectiv 2 ore si 24 minute. In calendarul sau competitional va urma un maraton care se va desfasura la Belgrad, in luna aprilie, si apoi Balcaniada din Turcia, din martie 2008, unde va alerga intr-un cros de 21 de kilometri pe teren variat (mocirla, noroi, iarba). "Maratonul este o proba grea, care te epuizeaza, dar nu ma tem. Eu am mai alergat de doua ori la maraton, in Atena, si ma simt pregatit", ne-a spus optimist Petrea Hristea. Cu toate ca lt. col. Daniel Catrangiu, inspectorul sef al Jandarmeriei locale, il sustine in tot ce face, la fel ca si colegii sai, cele mai deosebite incurajari le primeste de la sotia sa, de profesie asistenta medicala, care i-a facut in urma cu trei luni cel mai frumos cadou: cel de-al doilea copil, o fetita frumoasa foc. Petrea Hristea mai are un baietel de 4 ani. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.