Sport

Halep a pornit ca din puşcă

Ziarul de Vrancea
7 mai 2017 1370 vizualizări
Simona a învins-o, la Madrid, în mai puţin de o oră pe Kristyna Pliskova şi va juca în turul II cu veterana italiancă Roberta Vinci

Cea mai bună jucătoare romană de tenis, Simona Halep (4 WTA), a debutat victorioasă în turneul feminin de la Madrid (patronat de Ion Ţiriac şi dotat cu premii în valoare totală de 5.924.318 euro) , caştigand cu 6-1, 6-2, în faţa jucătoarei din Cehia, Kristyna Pliskova (58 WTA). Meciul a durat doar 58 de minute (26^32), fără drept de apel, iar viitoarea adversară a Simonei va fi italianca Roberta Vinci (36 WTA). Aceasta a învins-o cu 6-1, 1-6, 6-1 pe rusoaica Daria Kasatkina (28). Simona şi Roberta s-au întalnit de cinci ori, scorul fiind 3-2 pentru romancă. Ultima întalnire a avut loc în 2013 la s’Hertogenbosch, pe iarbă şi a fost caştigată de Simona cu 6-1, 6-1. Cu două zile înainte de meciul cu Simona, Pliskova a jucat finala turneului de la Praga, pe care a pierdut-o cu  6-2, 5-7, 2-6 în faţa sportivei germane Mona Barthel (52 WTA).
În afară de Simona Halep, o victorie foarte frumoasă a obţinut-o Irina Begu (29 WTA). Ea a trecut cu 6-4,6-4 de rusoaica Elena Vesnina (13) în 93 de minute. Irina, care a jucat anul trecut cu Simona Halep în sferturi la Madrid, va juca în turul II cu suedeza Johanna Larsson (54 WTA), care a învins-o cu 5-7, 6-3, 6-3 pe italianca Francesca Schiavone (100 WTA).
Monica Niculescu (48 WTA) a luptat din greu cu consacrata daneză Caroline Wozniacki (11 WTA) şi a pierdut după un meci de trei ore şi 27 de minute, scor 5-7, 6-7, 4-6. Monica a jucat foarte bine în apărare, a surprins-o de cateva ori pe Caroline cu loviturile sale tăiate, însă a fost trădată de serviciul care suferă în continuare. Meciul a fost întrerupt pentru mai mult timp în setul al treilea, la scorul de 1-0 pentru Niculescu, după ce Wozniacki a acuzat dureri la umăr. Deşi a condus cu 2-0 în setul trei, Niculescu a fost egalată, iar apoi a fost învinsă de jucătoarea daneză.
Surprizele au apărut din primele zile ale turneului feminin. Johanna Konta (7 WTA) a dovedit din nou că zgura nu este suprafaţa ei favorită şi a fost învinsă după  două ore şi 27 de minute, de învingătoarea de la Stuttgart, germana Laura Siegemund (30). Într-un alt meci din primul tur, americanca Madison Keys (10) a cedat  după  două ore şi 15 minute, în faţa japonezei Misaki Doi (52). În schimb, Maria Şarapova merge mai departe după un meci de peste două ore cu ambiţioasa croată Mirjana Baroni (20 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-0.  Alte rezultate: Alison Riske (SUA) – Viktorija Golubic (Elveţia) 6-2, 6-4; Karolina Pliskova (Cehia) – Lesia Ţurenko (Ucraina) 7-6, 2-6, 6-2; Kiki Bertens (Olanda) – Ekaterina Makarova (Rusia) 6-1, 7-6; Anastasija Sevastova (Letonia) – Zhang Shuai (China) 6-2, 6-4; Eugénie Bouchard (Canada) – Alizé Cornet (Franţa) 6-4, 4-6, 6-1; Lara Arruabarrena (Spania) – Christina McHale (SUA) 4-6, 7-6, 6-2; Catherine Bellis (SUA) – Daria Gavrilova (Australia) 7-5, 5-7, 6-2; Lauren Davis (SUA) – Monica Puig (Porto Rico) 6-3, 4-6, 7-6; Angelique Kerber (Germania) – Timea Babos (Ungaria) 6-4, 6-2; Kristina Mladenovic (Franţa) – Ana Konjuh (Croaţia) 5-7, 6-3 ab; Donna Vekic (Croaţia) – Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-3, 6-4; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Iaroslava Şvedova (Kazahstan) 6-4, 6-3; Wang Qiang (China) – Caroline Garcia (Franţa) 6-4, 6-3!; Zheng Saisai (China) – Elina Svitolina (Ucraina) 2-6, 7-6, 6-3; Samantha Stosur (Australia) – Sara Sorribes (Spania) 6-2, 6-0; Mariana Duque (Columbia) – Julia Görges (Germania) 6-3, 6-4; Coco Vandeweghe (SUA) – Anett Kontaveit (Estonia) 6-4, 7-6; Barbora Strycova (Cehia) – Lucie Safarova (Cehia) 5-7, 6-3, 6-3;
* O veste proastă vine din turneul masculin. Perechea Jean-Julien Rojer  / Horia Tecău (Olanda / Romania) nu se regăseşte. Cuplul fost caştigător de Wimbledon au pierdut cu 4-6, 6-7 în faţa echipei Nick Kyrgios/Jack Sock (Australia/SUA). Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer erau deţinătorii titlului la Madrid, după ce s-au impus anul trecut în meciul cu perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India), scor 6-4, 7-6. Pe tabloul de simplu se află şi Marius Copil (109 ATP), care a primit un wild card de la Ion Ţiriac. El va juca în primul tur cu spaniolul Guillermo Garcia (120). Dacă va trece de spaniol, Copil va juca în runda următoare cu liderul mondial Andy Murray. Copil şi Garcia, de asemenea beneficiar al unui wild card, au mai fost adversari o singură dată, în 2015, la s-Hertogenbosch, cand învingător a fost sportivul roman, scor 7-6, 6-4. În ceea ce îl priveşte pe britanicul Andy Murray, acesta nu a mai jucat niciodată împotriva lui Marius Copil.
Alte finale ale săptămanii: Rabat (WTA), Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Francesca Schiavone (Italia) 7-5, 7-5; Istanbul (ATP), Marin Cilic (Croaţia) – Milos Raonic (Canada) 7-6, 6-3; München (ATP): Alexander Zverev (Germania) – Guido Pella (Argentina) 6-4, 6-3.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.