Sport

Vettel a luat faţa în Bahrain

Ziarul de Vrancea
17 apr 2017 1016 vizualizări
Caştigand cursa din Golf, germanul de la Ferrari s-a instalat în fruntea clasamentului Formulei 1

Pilotul echipei Ferrari, Sebastian Vettel, a caştigat, duminică, Marele Premiu al Bahrainului, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Germanul, aflat la al doilea succes în 2017, a fost urmat de cei doi piloţi Mercedes, în ordine,  Lewis Hamilton  şi Valtteri Bottas, ultimul plecat din pole-position. În continuare s-au clasat piloţii Kimi Räikkönen (Ferrari) – locul IV, Daniel Ricciardo (Red Bull) – V; Felipe Massa (Williams) – VI, iar în continuare, în ordine, Sergio Perez (Force India), Romain Grosjean (Haas), Nico Hulkenberg (Rénault) şi Esteban Ocon (Force India).  Şase piloţi au abandonat, între care olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Un al şaptelea pilot, belgianul Stoffel Vandoorne de la McLaren-Honda, nu a putut lua startul din cauza unor probleme tehnice. Colegul său, spaniolul Fernando Alonso, a abandonat cu două tururi înainte de final.
Vettel a fost al treilea pe grilă după Bottas şi Hamilton. Germanul l-a depăşit în primul viraj pe Hamilton apoi s-a lipit de Bottas, care nu s-a putut desprinde la mai mult de cateva sute de miimi. Safety Car-ul care a intrat pe pistă în turul 13,  după un accident Lance Stoll (Williams) - Carlos Sainz (Toro Rosso), l-a avantajat pe Vettel, care schimbase pneurile în turul 11. Piloţii Mercedes au intrat unul după altul la boxe, sub safety-car. Bottas a fost primul, iar mecanicii l-au ţinut mult la standuri. Această întarziere l-a încurcat pe Hamilton, care a venit imediat, dar a fost nevoit să încetinească mult pe linia boxelor, blocandu-l pe Daniel Ricciardo. Pentru acest lucru, Hamilton a fost penalizat cu cinci secunde, astfel că Vettel a avut cale liberă spre victorie. Lewis Hamilton a ocupat poziţia secundă, după ce a părut că l-a întrecut la ordinul echipei pe coechipierul său, Bottas. În urma acestui succes, Vettel a rămas singur pe primul loc în clasamentul piloţilor, urmat de Hamilton, care a caştigat etapa trecută, din China. şi echipa Ferrari a urcat pe primul loc, în clasamentul constructorilor, detronand Mercedes. Etapa a IV-a a sezonului, Marele Premiu al Rusiei, va avea loc, la 30 aprilie, la Soci.
Clasamenul piloţilor: 1. Sebastian Vettel – 68 p; 2. Lewis Hamilton – 61 p; 3. Valtteri Bottas – 38 p; 4. Kimi Räikkönen – 34 p; 5. Max Verstappen – 25 p; 6. Daniel Ricchardo – 22 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Ferrari – 102 p; 2. Mercedes – 99 p; 3.Red Bull – 47 p; 4. Force India – 17 p; 5. Williams – 16 p; 6. Toro Ross – 12 p.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.