Sport

Meciul relansării, pe Cluj-Arena?

Ziarul de Vrancea
24 mar 2017 966 vizualizări
Maine, de la ora 21:45, Romania- Danemarca, în preliminariile Cupei Mondiale, zona europeană, partidă transmisă de TVR 1

Pentru echipa naţională a Romaniei, meciul care se dispută maine seară poate fi un moment al adevărului. Tricolorii au avut un start nereuşit, cu o singură înfrangere (ce-i drept, una zdravănă, 0-3 cu Polonia), dar şi cu două rezultate egale nesatisfăcătoare. Singura victorie, una consistentă (5-0 la Erevan, cu Armenia) s-a realizat în condiţii speciale, cu penalty şi eliminare a unui jucător armean chiar din primul minut. Astfel că tricolorii ocupă locul IV în grupă la cinci puncte de liderul, Polonia, dar numai la două de Muntenegru şi unul de Danemarca. Clasamentul grupei ne arată doar că Polonia pare a se fi distanţat un pic iar tricolorii luptă cu şanse egale în disputa cu Danemarca şi Muntenegru pentru locul de baraj. Însă mai sunt meciuri multe de disputat şi nimic nu e bătut în cuie. Nici Danemarca, un adversar de pomină pentru tricolori, nu se poate lăuda cu o evoluţie consistentă, mulţi comentatori nordici considerand că cel mai bun joc al danezilor a fost unul pierdut, 2-3 în Polonia. În rest o înfrangere neaşteptată cu Muntenegru pe teren propriu (la randul ei, învinsă în Armenia, acolo unde tricolorii s-au distrat!), este bilanţul danezilor în grupa E.
Bilanţul întalnirilor romano-daneze este net favorabil tricolorilor: nouă victorii din 15 meciuri, cu patru remize şi  două eşecuri, golaveraj 17-14. Din palmaresul bilateral s-au exclus, conform regulilor stabilite de FIFA, partidele din preliminariile olimpice, şapte la număr în perioada 1973 – 1976, care au şi ele istorii interesante. Microbiştii mai în varstă mai ţin minte calificarea la “Coppa del Mondo” 1990, cu acel 3-1 de la Bucureşti, dar şi înfrangerea din 2003 de pe “nisiparniţa” ( a se citi Stadionul Naţional “Lia Manoliu”), scor 2-5, după 2-1, cu golul neverosimil înscris de Gravesen, cu gafa lui Reghecampf (la singura sa selecţie) şi cu autogolul lui Contra. Apoi, returul de pe “Parken” cand ai noştri au condus cu 2-1 (ce gol a dat Pancu din afara careului!), au ratat enorm în final prin Pancu, Bratu şi Cernat, iar arbitrul elveţian Urs Meier a prelungit meciul pană cand fundaşul Laursen a egalat.
Echipa Romaniei, cu Christoph Daum pe margine, are toate şansele de a adăuga o pagină frumoasă în istoria confruntărilor romano-daneze. Echipa Danemarcei nu mai este cea de pe vremea lui Tomasson şi Gravesen, cu atat mai puţin cea a lui Elkjær şi a fraţilor Laudrup, iar echipa tricolorilor, deşi n-a mai jucat niciun meci de atunci, pare a fi în progres: au cam dispărut “qatarioţii” şi “chinezii” din echipă,  Stanciu, Chipciu, Marin şi Rotariu joacă într-un campionat de talia celui belgian, ca să nu mai vorbim de tanărul Toşca, care a ajuns la Betis Sevilla, sau de Keşeru, care este detaşat golgeterul campionatului bulgar.
În echipa Romaniei, o singură absenţă de marcă, Bogdan Stancu, accidentat şi trimis în Turcia la refacere. Probleme de lot are mai degrabă antrenorul norvegian al oaspeţilor, Åge Hareide. S-au accidentat Mathias Jørgensen, Fischer şi Højbjerg, apoi Dolberg, adus în ultimul moment de Hareide, a părăsit şi el lotul. În fine, o piesă foarte grea din angrenajul danez, Nikolaj Jørgensen, este incert.
În privinţa abordării jocului de către tricolori, se vorbeşte intens de o schimbare a sistemului, cu trei fundaşi, fie cu Chipciu în ofensivă (şi Latovlevici pe banda stangă), fie cu Chipciu în bandă şi cu Budescu alături de Alibec. De asemenea, utilizarea lui Adi Popa sau Keşeru nu este exclusă.
Partida se dispută de la ora 21:45 pe Cluj Arena, aceasta deoarece Naţional Arena este suspendată din cauza incidentelor produse de suporteri la meciul cu Polonia. Meciul va putea fi urmărit pe TVR 1

Echipele probabile
Romania: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Toşca – Benzar, Marin, Pintilii, Latovlevici –Stanciu – Chipciu, Alibec.
Danemarca: Schmeichel – Ankersen, S.Kjær, Christensen, Durmisi – Kvist, Delaney, Eriksen – Braithwaite, Cornelius, N. Jørgensen (Larsen).
Arbitru: Martin Atkinson.


Meciuri disputate pană acum în grupa E

Danemarca – Armenia 1-0; Kazahstan – Polonia 2-2; Romania – Muntenegru 1-1; Armenia – Romania 0-5; Muntenegru – Armenia 5-0; Polonia – Danemarca 3-2; Kazahstan – Romania 0-0; Danemarca – Muntenegru 0-1; Polonia – Armenia 2-1; Armenia – Muntegru 3-2; Danemarca – Kazahstan 4-1; Romania – Polonia 0-3.
Maine se mai joacă meciurile Armenia – Kazahstan şi Muntenegru – Polonia.
Partidele următoare: Polonia – Romania, Kazahstan – Danemarca, Muntenegru Armenia (10 iunie), Romania – Armenia, Kazahstan – Muntenegru, Danemarca – Polonia (1 septembrie), Muntenegru – Romania, Armenia – Danemarca, Polonia – Kazahstan (4 septembrie), Romania – Kazahstan, Muntenegru – Danemarca, Armenia – Polonia (5 octombrie), Danemarca – Romania, Kazahstan – Armenia, Polonia – Muntenegru (8 octombrie).

Clasament
1. Polonia        4    3    1    0    10:5    10
2. Muntenegru    4    2    1    1     9:4    7
3. Danemarca    4    2    0    2     7:5    6
4. Romania        4    1    2    1     6-4    5
5. Armenia        4    1    0    3     4-10    3
6. Kazahstan     4    0    2    2     3-11    2   



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.