Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Încă un vot de încredere pentru Daum

Ziarul de Vrancea
27 feb 2017 820 vizualizări
Preşedintele FRF Răzvan Burleanu îşi doreşte să poată continua colaborarea cu germanul Christoph Daum şi după campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2018, afirmand că postul de selecţioner al Romaniei nu este pus în pericol, indiferent de rezultatul meciului cu Danemarca.


“Domnul Daum se bucură de toată susţinerea mea, indiferent de rezultatul meciului cu Danemarca. Îmi doresc să avem posibilitatea să lucrăm cu Christoph Daum şi după această campanie de calificare. S-au pus anumite baze extrem de importante. Daum a contribuit la aceste lucruri, nu vorbim doar de un transfer de mentalitate”, a declarat Burleanu, la finalul Comitetului Executiv al FRF.  Partida Romania - Danemarca, din preliminariile CM-2018, va avea loc la 26 martie, la Cluj. Christoph Daum este antrenorul principal al reprezentativei Romaniei din luna iulie 2016 şi are contract pană la finalul CM-2018.

Condescu vrea să joace la Mediaş

Marin Condescu, membru în conducerea clubului Pandurii Targu Jiu, a declarat că a propus ca meciul cu Dinamo, din etapa a XXVI-a a Ligii I, ultima a sezonului regulat, să se dispute la Mediaş. "Să vedem dacă acceptă şi Dinamo, liga trebuie informată, să jucăm la Mediaş. Bine, Dinamo voia la Bucureşti, dacă se poate şi pe Dinamo. Am cerut acum să ne trimită cheltuielile, chiria, că nu schimbăm nimic, nu putem să luăm altă firmă de pază sau ce ţine de securitatea desfăşurării meciului. Luăm toate cheltuielile de la Mediaş şi cat ne costă, vedem ce facem", a declarat Condescu, ieri, la Digi Sport. Meciurile Pandurii - Dinamo şi CSU Craiova - Gaz Metan Mediaş din ultima etapă a sezonului regulat trebuie să se dispute la aceeaşi oră, deoarece, cu excepţia gorjenilor, celelate trei echipe sunt implicate în lupta pentru califcarea în play-off. Avand stadioanele în reconstrucţie, Pandurii şi CSU Craiova au folosit în acest sezon arena de la Drobeta Turnu Severin. Condescu a precizat că Pandurii are ca rezervă Cluj Arena, dar nu poate evolua acolo deoarece gazonul este protejat în vederea partidei Romania - Danemarca din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Oficialul gojean consideră că, în cazul în care Pandurii nu va putea juca la Mediaş, o va face la Drobeta Turnu Severin, iar formaţia craioveană ar trebui să evolueze pe altă arenă.

Se ştie cand va juca Viitorul cu Steaua

FC Viitorul şi Steaua nu mai pot pierde locurile I, respectiv II în clasamentul sezonului regulat al Ligii I, cu o etapă înaintea finalului primei părţi a campionatului, astfel că datele meciurilor pe care le vor disputa între ele în play-off sunt cunoscute deja, din algoritmul Berger de stabilire a programului. Potrivit site-ului oficial al FC Viitorul, echipa lui Gheorghe Hagi va întalni Steaua în deplasare, în etapa a IV-a, intermediară, programată între 4 şi 6 aprilie. Returul va avea loc la Ovidiu, între 6 şi 8 mai, în etapa a IX-a, penultima a sezonului. Ambele echipe vor începe play-off-ul acasă, în 11-13 martie. Steaua va evolua cu echipa care va termina pe locul 5 în sezonul regulat, iar Viitorul cu echipa de pe locul IV.

Dinamo poate pierde Euro2020

Stadionul Dinamo ar putea fi înlocuit cu o altă arenă care să fie inclusă în programul de modernizare efectuată de Compania Naţională de Investiţii, în perspectiva organizării meciurilor de la EURO 2020, din cauza unor probleme legate de dreptul de proprietate. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat, luni, că stadionul nu poate trece în proprietatea CNI pentru a începe lucrările din cauza faptului că există mai mulţi proprietari. “E o situaţie extrem de complicată în ceea ce înseamnă dreptul de proprietate, am rămas miraţi că unul e proprietar pe o tribună, altul pe pista de atletism, altul a investit o grămadă de bani acolo, bani care nu se văd, deci o situaţie extrem de complicată. Aşteptăm să epuizăm toate soluţiile, altfel Dinamo nu ar mai fi avut nicio şansă să intre în acest program guvernamental de investiţie”, a declarat Burleanu. După desemnarea Bucureştiului drept una dintre cele 13 oraşe gazdă ale Campionatului European din 2020, Romania s-a angajat să modernizeze patru arene din Bucureşti, Dinamo, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, pe care ar urma să aibă loc antrenamentele echipelor vizitatoare.

Interimat la Deportivo

Gaizka Garitano a fost demis, ieri, de la conducerea tehnică a echipei la care evoluează atacantul Florin Andone, Deportivo La Coruña, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în campionat, a anunţat clubul galician. Antrenamentul de ieri al formaţiei va fi condus de Cristóbal Parralo, tehnicianul echipei Deportivo B. În varstă de 41 de ani, Garitano era antrenor la Deportivo din vara trecută, cand l-a înlocuit pe Victor Sanchez. În acest sezon, Deportivo a reuşit doar patru victorii şi şapte rezultate de egalitate, în 23 de etape. Cu 19 puncte, formaţia lui Andone este pe locul 17, primul neretrogradabil. Depor are un meci mai puţin, deoarece partida cu Betis a fost amanată, la 3 februarie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Garitano a condus ultima dată pe Deportivo la partida pierdută sambătă, în deplasare, cu scorul de 0-4, în faţa echipei Leganes.

Nici Rednic nu-i mai poate scăpa

Formaţia Mouscron, antrenată de Mircea Rednic, a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-3, de echipa KAA Gent, în etapa a XXVIII-a a campionatului Belgiei. Au marcat Kalu ('7), Kubo ('30) şi Perbet ('52 - penalty) pentru Gent, respectiv Stojanovici ('82) pentru Mouscron. În precedentele trei partide, Mouscron a fost învinsă cu 0-1 de Genk, cu 1-2 de Oostende şi cu 1-2 de Waasland-Beveren. Mouscron se află pe ultimul loc în clasament, cu 18 puncte.

Conceiçao – favorit să preia Leicester

Antrenorul echipei FC Nantes, Sergio Conceiçao, este dorit de conducerea echipei Leicester City pentru a-l înlocui pe italianul Claudio Ranieri. Leicester City este condusă în prezent de interimarii Craig Shakespeare şi Mike Stowell, dar oficialii vor să-l aducă pe fostul internaţional portughez Sergio Conceiçao. Fostul jucător antrenează FC Nantes de la finalul anului 2016 şi a dus echipa de pe locul 19 pe 12. Însă preşedintele clubului FC Nantes, Waldemar Kita, exclude plecarea lui Conceiçao, tehnicianul avand un contract pe două sezoane.Clubul Leicester City a anunţat, joia trecută, că a renunţat la serviciile tehnicianului Claudio Ranieri, cu care a caştigat titlul în sezonul trecut în Premier League. Ranieri era antrenorul echipei Leicester City din 2015.

Greşeală la vopseală

Fanii formaţiei Crystal Palace au vandalizat, vineri, din greşeală, autocarul echipei favorite, crezand că este cel al rivalei Middlesbrough, informează Daily Mirror.  Suporterii lui Palace au "prins" autocarul în parcarea unui hotel de langă Selhurst Park, stadionul lui Crystal. Ei au crezut că acolo este cazată formaţia oaspete şi au vopsit cu sprayuri în roşu şi albastru părţile laterale ale autobuzului, care nu avea niciun fel de însemne. Peste aceste culori au adăugat cu alb Crystal Palace FC.La scurt timp, Dean Waters, un oficial al lui Palace, a postat următorul mesaj pe Twitter: "Daune de 40.000 de lire sterline pentru autocarul nostru crezut a fi al lui Boro. Frumos!" în hotelul respectiv, era cazată echipa Crystal Palace. Clubul păgubit a anunţat că a făcut plangere la poliţie. Supărarea gazdelor a mai trecut după ce echipa antrenată de Sam Allardyce a învins, sambătă, cu 1-0, pe “Boro” şi a egalat-o la puncte, 22. Cele două formaţii sunte vecine de clasament în Premier League, pe locurile 17, respectiv 16, după 26 de etape.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.