Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Oferte interesante pentru Keşeru

Ziarul de Vrancea
4 dec 2016 599 vizualizări
Jamaicanul Usain Bolt a fost ales, ieri, pentru a şasea oară în carieră atletul anului, el primind premiul la gala IAAF de la Monte Carlo.

Cea mai bună atletă a fost desemnată Almaz Ayana, din Etiopia. Bolt, atletul anului şi în perioada 2008-2013, a caştigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în probele de 100, 200 şi 4x100 metri. S-au mai aflat în "cursa" pentru titlul de cel mai bun atlet al anului britanicul Mo Farah, campion olimpic la 5.000 şi 10.000 metri, şi sud-africanul Wayde van Niekerk, campion olimpic la 400 metri cu record mondial. Almaz Ayana este campioană olimpică la 10.000 metri cu record mondial şi medaliată cu bronz la 5.000 metri. Ea este a treia sportivă etiopiană caştigătoare a premiului de cea mai bună atletă a anului, după Genzebe Dibaba (2015) şi Meseret Defar (2007). Au mai fost nominalizate pentru acest trofeu Elaine Thompson (Jamaica), campioană olimpică la 100 şi 200 metri şi medaliată cu argint la 4x100 metri, şi Anita Wlodarczyk (Polonia), campioană olimpică la aruncarea ciocanului cu record mondial.

Remiză în favoarea Realului

Formaţia FC Barcelona a remizat, sambătă, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Real Madrid, în etapa a XIV-a a campionatului Spaniei, a 173-a întalnire  “El Clasico”. FC Barcelona a deschis scorul prin Luis Suarez, în minutul 53, iar Real Madrid a punctat în minutul 90 prin Sergio Ramos, la o fază fixă. În urma acestui rezultat, Real Madrid are 34 de puncte, cu şase mai multe decat Barcelona. Pe poziţia a treia se află Sevilla cu 27 puncte, iar pe locul IV se află Atletico Madrid (25 p), care n-a reuşit să urce pe locul III, după 0-0 pe teren propriu cu Espanyol.
 
Stanciu a marcat şi a văzut roşu

Fotbalistul echipei Anderlecht Bruxelles, Nicolae Stanciu, a înscris un gol şi a fost eliminat la meciul caştigat, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Kortrijk, în etapa a XVII-a a campionatului Belgiei. Stanciu a înscris în minutul 29. Pentru învingători au marcat şi Teodorczyk ('56) şi Obradovici  ('83). Gazdele au înscris prin Saadi, în minutul 74. Nicolae Stanciu, titular la oaspeţi, a primit un cartonaş galben în minutul 35 şi pe al doilea în minutul 58, astfel că a fost eliminat. Celălalt roman de la Anderlecht, Alexandru Chipciu, a intrat pe teren în minutul 62.

Liga a II-a etapa a XX-a

CS Mioveni – Juventus 1-0; Foresta Suceava – Unirea Tărlungeni 4-1; Dacia Brăila – Dunărea Călăraşi 2-1; Metalul Reşiţa – Olimpia Satu Mare 4-0; CSM Valcea – UTA 0-1; Academica Clinceni – Luceafărul Oradwea 1-3;l FC Braşov – Sepsi Sfantu Gheorghe 1-1; Chindia Targovişte – ASU Poli Timişoara 2-0. Clasament: Juventus – 42 p; 2. Braşov – 38 p; 3. UTA – 36 p; 4. Sepsi – 35 p; 5. Olimpia – 34 p; 6. Mioveni – 34 p.

Aproape de medalii

Echipa masculină a Romaniei a ocupat locul V la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Cape Town (Africa de Sud), în timp ce formaţia feminină a ocupat locul VI. În meciul decisiv, pentru poziţiile V-VI, în componenţa Cristian Pletea, Rareş Şipoş, Alexandru Manole.  La feminin, în disputa pentru locurile 5-6, Romania a fost învinsă de Franţa cu 2-3, după ce echipa din Hexagon se impusese şi în faza grupelor cu 3-1. Din echipa tricoloră au făcut parte Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Andreea Clapă.  Competiţia de la Cape Town va continua cu probele individuale.

Rezultat remarcabil pentru sănierii juniori

Echipa de sanie juniori a Romaniei, alcătuită din Carmen Manolescu, Andrei Turea, Marian Gatlan şi Flavius Crăciun, legitimaţi la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia şi antrenaţi de Alexandru Comşa, a cucerit medalia de argint în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Calgary (Canada), după echipa Italiei şi înaintea Rusiei. În concursul pe echipe, sportivii iau startul unul după celălalt, în ordinea simplu masculin, simplu feminin şi dublu, Acest rezultat, care reprezintă o premieră pentru sănierii romani în marile competiţii internaţionale, fusese anunţat încă din primăvara acestui an, cand echipa ţării noastre a obţinut un notabil loc VI la Jocurile Olimpice ale Tineretului din Norvegia.

Istrăţescu, încoronat la şah rapid

Marele maestru Andrei Istrăţescu a caştigat Openul de şah rapid din cadrul Turneului Regilor, ediţia a X-a, care a avut loc la Mediaş. Andrei Istrăţescu, şahistul care reprezintă Franţa, a totalizat 7,5 puncte, după 9 runde, fiind urmat în clasamentul final de Mihnea Costachi, legitimat la CS Politehnica Iaşi, tot cu 7,5 puncte şi Vlad Jianu, de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, cu 7 puncte.
La această competiţie au participat 150 jucători de şah din Romania, Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi Spania.

Dublă victorie la Cordenons

Jucătoarea de tenis Laura Andrei a caştigat turneul ITF de la Cordenons (Italia), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Laura Andrei a trecut în finală de principala favorită, Laura Schaeder (Germania), scor 6-4, 6-2, după o oră şi zece minute. La dublu, perechea Laura Andrei/Anastasia Zariţka (Romania/Ucraina) a caştigat, în finală, cu scorul de 6-0, 7-6 (3), în faţa cuplului Nina Stadler/CarolineWerner (Elveţia/Germania), cap de serie numărul 3.

Instanţă antidoping la IAAF

Congresul extraordinar al Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) a adoptat sambătă la Monaco un pachet de reforme ce cuprinde în special crearea unei instanţe independente însărcinate cu probleme de dopaj şi de corupţie. Aceste reforme intervin în momentul în care Federaţia este afectată de mai multe luni de afaceri de dopaj şi de corupţie care au dus la suspendarea Rusiei din toate competiţiile, inclusiv la JO de la Rio, şi anchetarea fostului preşedinte al IAAF, Lamine Diack, pentru corupţie şi spălare de bani în formă agravată. Noua entitate independentă se va ocupa de toate problemele de dopaj şi de alte chestiuni de integritate. Ea va avea responsabilitatea de a realiza teste, anchete şi de a promulga rezultate pentru toţi atleţii de nivel internaţional şi pentru staff-ul lor personal.

Touré, beat la volan

Fotbalistul echipei Manchester City, Yaya Touré, a fost arestat luni seară, după ce a condus în stare de ebrietate. Touré, în varstă de 33 de ani, a fost arestat luni seară, la Londra. El a fost inculpat, marţi, l29 noiembrie, pentru că a condus cu alcoolemia deasupra limitei, după cum  a anunţat Metropolitan Police într-un comunicat. Jucătorul va fi nevoit să apară în faţa unui tribunal la 13 decembrie. Yaya a evoluat în meciul pierdut de City, scor 1-3, cu Chelsea, în campionatul Angliei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.