Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Radwanska, înaintea Simonei

Ziarul de Vrancea
29 nov 2016 802 vizualizări
Jucătoarea poloneză de tenis Agnieszka Radwanska a caştigat, ieri, titlul pentru lovitura anului în circuitul WTA, în timp ce Simona Halep s-a clasat pe locul doi.

Radwanska, care a primit 62 la sută din voturi, a caştigat premiul cu o lovitură reuşită în luna martie în meciul cu Monica Niculescu de la Indian Wells. Halep s-a clasat a doua, cu 21 la sută din voturi, cu o lovitură reuşită în partida din turul doi cu Daria Gavrilova de la Montreal, turneu pe care l-a caştigat. Pe locurile trei şi patru s-au clasat Kirsten Flipkens (10 la sută) şi Caroline Wozniacki (7 la sută).

Tătăruşanu a primit patru goluri

Formaţia Fiorentina, cu portarul Ciprian Tătăruşanu integralist, a fost învinsă, luni, în deplasare, cu scorul de 2-4, de echipa Internazionale Milano, în etapa a XIV-a a campionatului Italiei.  Inter a condus la pauză cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Brozovic ('3), Candreva ( '9) şi Icardi ('19), pentru Fiorentina marcand Kalinic (’37). Fiorentina a rămas cu un jucător mai puţin din minutul 45^1, cand a fost eliminat Rodriguez, însă a reuşit să puncteze pentru 3-2 prin golul lui Ilicic  ('62). Internazionale Milano reuşit să se impună în final, scor 4-2, prin golul lui Icardi, din minutul 90^1. În clasament, Inter se află  pe locul VIII, cu 21 de puncte, iar Fiorentina pe IX, cu 20 de puncte. Lider este Juventus, cu 33 de puncte, urmată de AS Roma, cu 29 de puncte, şi de AC Milan, tot cu 29 de puncte.

Mutu este nemulţumit de Fiorentina

Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, a declarat, ieri pentru SkySport, că portughezul Paulo Sousa este un antrenor serios, dar a precizat că acesta are nevoie de alţi jucători pentru a face saltul calitativ la echipa AC Fiorentina. "Am jucat mulţi ani la Fiorentina şi sunt ataşat de acest club. Paulo Sousa este un antrenor serios, îl cunosc, dar pentru a face saltul calitativ are nevoie de alţi jucători decat cei pe care îi are acum în lot. Cand jucam la Fiorentina am fost aproape de un transfer la AS Roma, dar patronul Diego Della Valle s-a opus cedării mele", a spus Mutu.  .

Sancţiuni de la Comisia de disciplină

Comisia de disciplină a Federaţiei Romane de Fotbal a decis sancţionarea preşedintelui grupării ASA Targu Mureş, Daniel Stanciu, cu suspendare pentru trei jocuri şi cu o penalitate de 4.500 de lei, pentru eliminarea din timpul meciului cu FC Viitorul. Stanciu a fost eliminat în minutul 41 al meciului pierdut de echipa sa cu scorul de 0-2, din cauza protestelor faţă de deciziile arbitrilor. În cadrul aceleiaşi şedinţe a Comisiei de Disciplină s-a stabilit suspendarea jucătorilor Milano Koenders Milan, de la Concordia Chiajna, şi Denis Brînzan, de la Pandurii Targu Jiu, cu cate un meci şi penalizarea acestora cu cate 740 de lei, pentru cartonaşe roşii.

Adversar facil pentru Potaissa

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda va întalni formaţia Handball Esch (Luxemburg), în optimile de finală ale Challenge Cup, potrivit tragerii la sorţi de ieri de la Viena. La tragerea la sorţi, Potaissa Turda a făcut parte din prima urnă valorică. Manşa tur se va juca în Luxemburg, în 18 sau 19 februarie 2017, iar cea retur la Turda, o săptămană mai tarziu. Echipa antrenată de Horaţiu Gal s-a calificat în optimile Challenge Cup, după ce a eliminat formaţia bulgară HC Dobrudja, cu 32-23 (12-11) şi 43-19 (22-10), ambele manşe disputandu-se la Turda.

Un gand rău pentru “Cupa Confederaţiilor”

Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, Reinhardt Grindel, a cerut desfiinţarea Cupei Confederaţiilor, competiţiei care se desfăşoară cu un an înainte de turneul final al Cupei Mondiale, a anunţat, ieri, Gazzetta dello Sport.
"Cupa Confederaţiilor a devenit anacronică şi dăunătoare. Cerem desfiinţarea acestei competiţii. Cluburile de top se plang că jucătorii sunt obligaţi să joace prea mult", a declarat Grindel. Selecţionerul Germaniei, Joachim Löw, a anunţat că nu îi va convoca pe cei mai buni jucători pentru Cupa Confederaţiilor din 2017, care va avea loc în Rusia. La această competiţie, Germania se află în grupa B alături de Chile, Australia şi caştigătoarea Cupei Africii pe Naţiuni. Din grupa A vor face parte reprezentativele Rusiei, Noii Zeelande, Portugaliei şi Mexicului.

Bolt vrea sancţiuni mai dure

Superstarul atletismului mondial, jamaicanul Usain Bolt, vrea sancţiuni mai dure pentru sportivii depistaţi dopaţi, scrie DPA ''Eu mereu am zis că este nevoie de sancţiuni mai dure: o singură şansă. Trebuie să vorbeşti cu oamenii şi să-i faci să înţeleagă: ascultă, vei fi prins şi nu vei mai avea încă o şansă'', a spus atletul înainte de premiera filmului ''I Am Bolt'', de la Londra.  În luna august, aruncătorul german de disc Robert Harting, cunoscut pentru remarcile sale, i-a reproşat lui Bolt că nu se implică suficient în campania antidopaj, conform unui interviu publicat în revista Sport Bild.  "El este sportivul cel mai cunoscut din lume, iar din această calitate a sa ar trebui să se angajeze în dezbaterea în curs şi să lupte pentru un sport curat, cu atat mai mult cu cat numeroşi sprinteri au fost depistaţi pozitiv, iar el însuşi este pus sub semnul întrebării. Dar cand îl vezi atat de tăcut, asta îţi dă de gandit", a adăugat Harting. Atletismul mondial a fost în centrul unui scandal de dopaj istoric, care a dus pană la excluderea atleţilor ruşi de către IAAF de la JO de la Rio de Janeiro.

Remiză în deplasare pentru Osmanlî

Echipa Osmanlîspor, adversara Stelei în grupa L a Ligii Europa, a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut în deplasare, în compania formaţiei Konyaspor, în etapa a XII-a a campionatului Turciei. Raul Rusescu a fost rezervă la Osmanlîspor. Jucătorii de la Osmanlî au deschis scorul prin Regattin (’16), iar Bajic a egalat pentru Konya. La echipa gazdă, Ioan Hora a intrat pe teren în minutul 84.  Steaua Bucureşti a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 0-2, de Osmanlispor, în prima etapă a grupei L a Ligii Europa, la 15 septembrie. În retur, Steaua s-a impus, scor 2-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.