Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: În luptă pentru lovitura anului

Ziarul de Vrancea
21 nov 2016 701 vizualizări
Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA, a reuşit să caştige grupa B şi este printre cele patru finaliste pentru titlul WTA de lovitura anului

Simona a fost nominalizată cu o lovitură reuşită în partida din turul doi cu Daria Gavrilova de la Montreal, turneu pe care l-a caştigat. Ea mai fusese nominalizată şi în grupa A, cu o lovitură reuşită în partida din optimile de finală cu Timea Bacszinsky de la Madrid Open. Şi Monica Niculescu fusese nominalizată cu o lovitură realizată în meciul din turul doi cu Petra Kvitova de la Stuttgart, însă ea nu a reuşit să ajungă între finaliste. Celelalte trei finaliste, pe langă Simona Halep, sunt Caroline Wozniacki (Auckland), Agnieszka Radwanska (Doha, Indian Wells) şi Kirsten Flipkens (Seul). Caştigătoarea titlului pentru lovitura anului va fi anunţată de WTA în 29 noiembrie.

Cum se joacă optimile Cupei?

Meciurile din optimile de finală ale Cupei Romaniei se vor disputa la 13, 14 şi 15 decembrie, într-o singură manşă, a anunţat, ieri, site-ul oficial al FRF. Partidele se dispută după cum urmează
Marţi, 13 decembrie: CS Afumaţi - Poli Timişoara (13:30), Dacia Unirea Brăila - CS Universitatea Craiova (17:30), CFR Cluj – Poli Iaşi (20:30).
Miercuri, 14 decembrie: FC Voluntari – ASA Targu Mureş (17:30), CS Mioveni – Steaua (20:30).
Joi, 15 decembrie: Luceafărul Oradea – Astra Giurgiu (13:30), FC Viitorul - Pandurii Targu Jiu (17:30), Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti.(17:30).

De la UTA în Serie A

Gruparea Genoa, ocupanta locului 12 în Serie A, este foarte aproape de a-l transfera pe atacantul Adrian Petre-Tabarcea de la UTA Bătrana Doamnă, scrie luni site-ul tuttomercatoweb.com. Sursa citată scrie că Petre-Tabarcea  are o tehnică foarte bună şi poate fi comparat cu Ivan Perisic de la Internazionale Milano. În varstă de 18 ani, ela marcat patru goluri, sambătă, în victoria echipei UTA, scor 4-2, cu formaţia CS Baloteşti, din Liga II. El are înscrise în acest sezon 16 goluri în campionatul ligii secunde, la fel ca jucătorul Bogdan Chipirliu de la Juventus, cu un gol mai puţin decat golgeterul Attila Hadnagy (Sepsi Sfantu Gheorghe).

Baschetbaliştii, în ultima urnă

Naţionala de baschet masculin a Romaniei va face parte din ultima urnă valorică, a şasea, la tragerea la sorţi de astăzi de la Istanbul, a grupelor Campionatului European din 2017, una din acestea fiind găzduită de Cluj. Printre cele 24 de echipe se va număra şi cea a Romaniei, calificată direct datorită faptului că găzduieşte o grupă a turneului final la Cluj, alături de alte trei oraşe - Istanbul, unde va avea loc şi faza finală a competiţiei, Helsinki şi Tel Aviv. Urnele valorice arată astfel: Spania, Lituania, Franţa, Serbia (urna 1), Grecia, Italia, Cehia, Letonia (2), Croaţia, Israel, Turcia, Finlanda (3), Rusia, Slovenia, Ungaria, Georgia (4), Germania, Belgia, Polonia, Muntenegru (5), Islanda, Marea Britanie, Ucraina şi Romania (6). Fiecare din cele patru naţiuni organizatoare au avut dreptul, conform regulamentului, să-şi aleagă dintre echipele deja calificate la turneul final o adversară ”parteneră” în grupă înaintea tragerii la sorţi. Astfel, Romania a ales Ungaria, Finlanda a ales Islanda, Israel pe Lituania şi Turcia pe Rusia, care vor fi repartizate direct în respectivele grupe.Turneul final al CE de baschet masculin din 2017, între 31 august – 17 septembrie.

Un italian arbitrează Steaua

Arbitrul italian Paolo Mazzoleni va conduce la centru meciul Steaua - Osmanlispor, programat, joi, de la ora 20.00, în etapa a cincea a grupelor Ligii Europa, în timp ce polonezul Paweł Raczkowski va arbitra partida Austria Viena - Astra Giurgiu, care va începe la ora 22.05. În alta ordine de idei, Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul Napoli - Dinamo Kiev, programat, marţi, de la ora 21.45, în etapa a cincea a grupei B a Ligii Campionilor. Ovidiu Haţegan va fi ajutat de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Asistenţi adiţionali vor fi Radu Petrescu şi Sebastian Colţescu, iar rezervă Radu Ghinguleac.

CSM debutează cu slovenele

Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti, va juca prima partidă din grupa principală II, pe teren propriu, în 27 ianuarie, cu formaţia norvegiană Larvik. EHF nu a anunţat datele fiecărei etape, dar pană la finalul acestora, în 12 martie, CSM va avea următorul program: Krim – CSM, CSM – Team Esbjerg, Larvik – CSM, CSM – Krim şi Team Esbjerg – CSM. CSM Bucureşti s-a calificat în grupa principală 2 după ce a ocupat locul II în grupa preliminară C (6 puncte).
Steaua – Dinamo aproape de Crăciun
Meciul dintre echipele Steaua şi Dinamo, din prima manşă a semifinalelor Cupei Ligii, se va disputa joi, 22 decembrie, de la ora 20.30, a anunţat,ieri, site-ul oficial al LPF. Prima manşă a celei de-a doua semifinale, dintre formaţiile ASA Targu Mureş şi Poli Timişoara, va avea loc miercuri, 21 decembrie, tot de la ora 20.30. Cele două partide vor fi transmise în direct de Look TV/Plus, Digi Sport şi Dolce Sport. Meciurile retur sunt programate la 1 şi 2 martie 2017.

Ward l-a învins discutabil pe Kovalev

Boxerul american Andre Ward a caştigat centurile mondiale WBA, IBF şi WBO la categoria semigrea, după ce l-a învins la puncte pe rusul Serghei Kovalev în meciul disputat la Las Vegas. Andre Ward, 23 ani, care a urcat de la supermijlocie la semigrea, a primit o decizie unanimă, dar foarte stransă cu (114-113, 114-113, 114-113) în faţa lui Kovalev, care a suferit prima înfrangere faţă de 30 victorii şi un egal. Ward, la a 31-a victorie din palmares, a fost trimis la podea de Kovalev, pentru prima oară în cariera sa în finalul reprizei a doua, dar apoi a reuşit să se impună datorită unei defensive perfecte şi unei mai bune mobilităţi în ring.  Kovalev, care deţinea cele trei titluri mondiale din noiembrie 2014, susţine că arbitrii nu au dat decizia corectă: “El a caştigat poate trei reprize, dar în niciun caz meciul. El este american, arbitrii sunt americani. Dar aşa este sportul, nu trebuie să amestecăm aici şi politica''. După acest meci strans, Ward, fost campion WBA şi WBC la supermijlocie, ar putea fi nevoit să-i acorde revanşa lui Kovalev.

Retrogradaţi şi bătuţi

Antrenorul echipei Helsingborg, fostul internaţional Henrik Larsson, şi fiul său Jordan, atacant la echipa menţionată, au fost atacaţi de fanii nemulţumiţi de retrogradarea în liga secundă de fotbal a Suediei, după un eşec conturat în ultimele minute ale barajului cu Halmstad. Jordan a deschis scorul în minutul 83 şi părea că Helsingborg va rămane în prima divizie, dar Marcus Mathisen a reuşit o dubă în ultimele trei minute şi Halmstad a încheiat în avantaj cele două manşe cu scorul general de 3-2 şi a promovat în prima ligă. După joc, Larsson şi fiul său au mers spre tribune şi au încercat să-i consoleze pe fani, dar caţiva au început să arunce în ei cu scaune şi steaguri, în tip ce alţii mascaţi i-au cerut tricoul lui Jordan, 19 ani. După ce acesta l-a oferit fanilor, a fost lovit de unul dintre ei, ceea ce a declanşat o reacţie nervoasă a antrenorului, înainte de intervenţia agenţilor de ordine. Helsingborg, cu şapte titluri în palmares, a retrogradat pentru prima oară în ultimii 23 de ani, iar Henrik Larsson, fost jucător la Celtic, Barcelona şi Manchester United, preluase echipa la startul sezonului precedent.

Infarct aproape de finiş

Fostul internaţional costarican Gabriel Badilla, care a participat la Cupa Mondială din 2006 şi care a fost operat pe cord, a încetat din viaţă, duminică, la doar 32 de ani, din cauza unui infarct. Fostul jucător participa la o cursă de alergare pe distanţa de 10 kilometri, iar cu 200 de metri înainte de sosire i s-a făcut rău, primind rapid îngrijiri, însă medicii nu au reuşit să-l salveze. Badilla, poreclit "Gladiatorul", a fost operat de o tumoare benignă la inimă în 2013, cand juca la Deportivo Saprisa, iar după intervenţie medicii au afirmat că nu există niciun impediment pentru a practica sportul la cel mai înalt nivel. În luna iunie, Badilla a decis să se retragă din activitate pentru a petrece mai mult timp alături de familie. Gabriel Badilla s-a născut la 30 iunie 1984 şi a caştigat de nouă ori titlul în Costa Rica. El fusese căstătorit cu jurnalista Fabiola Herra Lara şi avea două fetiţe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.