Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Procedură disciplinară împotriva FRF

Ziarul de Vrancea
18 nov 2016 469 vizualizări
FIFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară după incidentele de la meciul Romania - Polonia, disputat în urmă cu o săptămană, pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, scor 0-3 (0-1). Jocul a fost întrerupt mai întai circa un minut, după ce fanii rapidişti au aruncat torţe pe teren.

Jandarmii au scos doi suporteri rapidişti din stadion, apoi au fost folosite gaze lacrimogene pentru aplanarea unui conflict între fani, stewarzi şi jandarmi. Partida a mai fost întreruptă o dată pentru scurt timp, atacantul Robert Lewandowski prăbuşindu-se pe teren, după ce o petardă a căzut în apropierea lui. Jucătorul s-a ridicat de pe teren după un minut, timp în care arbitrul Damir Skomina a trimis jucătorii la mijlocul terenului. După partida de pe Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei a anunţat că zece suporteri au primit sancţiuni contravenţionale pentru participare la încăierare, consum de băuturi alcoolice şi pătrunderea în stadion în stare de ebrietate, în cazul fanilor respectivi dictandu-se şi interdicţii de acces în arenele sportive. în plus, au fost întocmite actele de sesizare pentru cinci persoane, pentru folosirea de materiale pirotehnice.

Apel la TAS pentru un banal cartonaş

Clubul FC Barcelona a anunţat, ieri, că se va adresa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru anularea unui cartonaş galben primit de atacantul Lionel Messi.  Messi a primit un cartonaş galben în minutul 83 al meciului de campionat din 6 noiembrie cu FC Sevilla, scor 2-1, pentru că a întarziat prea mult să-şi pună gheata în picior după ce aceasta i-a ieşit în urma unui fault al lui Steven N'Zonzi. FC Barcelona a cerut anularea cartonaşului la Liga Spaniolă de Fotbal, dar cererea grupării catalane a fost respinsă.
Brandan părăseşte Viitorul
FC Viitorul a anunţat, vineri, că a încetat colaborarea cu mijlocaşul argentinian Pablo Brandan, care era legitimat la gruparea constănţeană din luna iunie. "FC Viitorul şi Pablo Brandan au convenit încetarea raporturilor contractuale. Rezilierea s-a produs pe cale amiabilă, astfel că Brandan se desparte FC Viitorul după ce a evoluat în 14 partide în Liga I pentru constănţeni", se arată pe site-ul academiahagi.tv. Brandan semnase la 8 iunie un contract pe un an, cu drept de prelungire pe încă unul, cu FC Viitorul.

Încă un “pandur” dezertor

Mijlocaşul Valentin Munteanu şi-a reziliat, ieri, pe cale amiabilă, contractul cu formaţia Pandurii Targu Jiu, a anunţat site-ul oficial al grupării gorjene.  Munteanu a ajuns la un acord cu administratorul judiciar şi administratorul special al clubului pentru rezilierea pe cale amiabilă a înţelegerii care era valabilă pană în vara anului 2018.Valentin Munteanu, în varstă de 27 de ani, a fost achiziţionat de Pandurii Targu Jiu în februarie 2015 de la Fortuna Poiana Campina. De curand, gruparea gorjeană a intrat în insolvenţă şi a decis diminuarea contractelor jucătorilor antrenaţi de Petre Grigoraş.

Continuă seria remizelor

A cincea partidă dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de şah, şi rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiză după 51 de mutări, informează site-ul competiţiei. A fost randul lui Magnus Carlsen să joace cu piesele albe, într-o partidă denumită de teoreticienii jocului cu 64 de pătrate ''italiană''.  Deşi comentatorii se aşteptau ca după ce a dominat clar ultimele două partide, a treia şi a patra, Magnus Carlsen să concretizeze, în sfarşit, clasa superioară dovedită pană acum, iată că Serghei Kariakin şi-a depăşit, pentru prima dată, condiţia de foarte eficace apărător şi a ajuns în cea mai bună poziţie a sa de la debutul confruntării. Dar, nici el nu a reuşit victoria, aşa încat arbitrul a consemnat remiza cu numărul cinci. A fost prima oară, de la începutul meciului pentru titlul suprem la şah masculin individual desfăşurat în Statele Unite ale Americii, cand Magnus Carlsen a fost pus sub presiune de adversarul său.

Atac cu bombă la preşedinte

Preşedintele Federaţiei Cipriote de Fotbal, Kostakis Koutsokoumnis, a fost vizat de un atac cu bombă în noaptea de miercuri spre joi. Biroul din Limassol al oficialului cipriot a fost distrus într-o explozie, dar acesta nu se afla în acel moment în clădire. Poliţia cipriotă a început o anchetă în acest caz. Kostakis Koutsokoumnis a fost ales în 2015 pentru al patrulea mandat în funcţia de preşedinte al Federaţiei Cipriote de Fotbal. Federaţia Cipriotă urmează să adopte o serie de măsuri care vor ajuta la combaterea meciurilor trucate din campionat. UEFA a cerut federaţiei cipriote să se implice mai mult în lupta împotriva mafiei pariurilor.

Eremenko, suspendat pentru dopaj

Mijlocaşul finlandez al echipei ŢSKA Moscova, Roman Eremenko, a fost suspendat, ieri, pentru doi ani de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA, după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină la un meci din Liga Campionilor. Eremenko a fost depistat pozitiv în 14 septembrie la partida Bayer Leverkusen - Ţ SKA Moscova, scor 2-2, din prima etapă a grupei E a Ligii Campionilor. 
Suspendarea internaţionalului finlandez va expira la 6 octombrie 2018. Roman Eremenko, în varstă de 29 de ani, va putea face apel la această decizie în termen de trei zile de la primirea înştiinţării scrise.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.