Sport

Ninsorile ajung în zona de munte din Vrancea

Dan Chiriac
13 nov 2016 1065 vizualizări
O parte din Vrancea intră sub avertizarea cod portocaliu emisă de meteorologi u în alte zone ploile vor continua în zilele următoare Ninsorile vor ajunge în următoarele zile şi în zona de munte din Vrancea.

Potrivit meteorologilor, la munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1.400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. Se vor afla sub Cod portocaliu judeţele Vrancea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Gorj şi Hunedoara, zona de munte, dar şi judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani unde vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii. Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns la potenţialele efecte generate de fenomenele meteorologice periculoase, peste 3.000 de pompieri cu 500 mijloace tehnice sunt pregătiţi să asigure intervenţiile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. De asemenea, meteorologii atenţionează că vor fi ploi pe arii extinse. Pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din localităţile aflate sub incidenţa acestor fenomene, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate monitorizarea zonelor de competenţă şi adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea. Totodată, au fost pregătite pentru intervenţie autospeciale şi motopompe de mare capacitate destinate evacuării apei din gospodăriile inundate, precum şi autoşenilate pentru transport în zone greu accesibile sau acoperite de zăpadă. “Dacă situaţia din teren o va impune, echipajele de salvatori vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative. Situaţia înregistrată la nivel judeţelor vizate de atenţionări este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie, fiind posibilă completarea forţelor şi tehnicii de intervenţie de la alte inspectorate care nu se află sub incidenţa avertizărilor de vreme rea”, se arată într-un comincat al IGSU. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.