Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Derby pe Arena Naţională

Ziarul de Vrancea
4 nov 2016 671 vizualizări
Derbiul dintre echipele Dinamo şi Steaua, din etapa a XVIII-a a Ligii I, se va disputa pe Arena Naţională din Bucureşti, a anunţat, ieri, site-ul oficial al LPF.

Partida este programată la 30 noiembrie, de la ora 20.30. În acest moment, după disputarea a 14 etape din Liga I, Steaua este lider cu 30 de puncte, iar Dinamo se află pe locul şapte, cu 20 de puncte.

Daum dă răspunsuri uimitoare

Selecţionerul Christoph Daum a declarat, ieri, ă rezultatul de egalitate, scor 0-0, înregistrat de Steaua în Liga Europa cu liderul ligii secunde din Elveţia, FC Zürich, este unul bun, atat timp cat oferă în continuare şanse de calificare din grupă formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf. Întrebat dacă îl va titulariza pe atacantul Claudiu Keşeru împotriva Poloniei, Daum a răspuns razand: "Eşti de la presa poloneză? Crezi că sunt prost sau ce crezi? Cum poţi să mă întrebi cine va juca? Nu contează dacă a fost chemat mai devreme sau mai tarziu. Fiecare jucător trebuie să afle dacă joacă sau nu de la mine, nu de la mass-media. Este regula principală. şi în al doilea rand, aceste informaţii nu trebuie să ajungă la adversari." Christoph Daum a participat, ieri, la o acţiune a sponsorului FRF Bancpost, în urma căreia au fost aleşti 11 copii ai angajaţilor băncii pentru a fi "players escort" la meciul cu Polonia. Romania va întani, la 11 noiembrie, pe Arena Naţională, reprezentativa Poloniei, în preliminariile CM-2018.

Djokovic, la mana lui Murray

Tenismanul sarb Novak Djokovic locul 1 ATP, a fost eliminat, vineri, de croatul Marin Cilic, numărul 10 mondial, în sferturile de finală ale turneului de la Paris. Scorul a fost 6-4, 7-6 pentru jucătorul croat. În cazul în care scoţianul Andy Murray caştigă turneul, el va deveni numărul 1 mondial. Novak Djokovic este numărul unu mondial din iulie 2014

Lotul pentru California

Selecţionerul naţionalei de fotbal feminin a Romaniei, Mirel Albon, a convocat 19 jucătoare pentru cele două partide amicale cu reprezentativa Statelor Unite ale Americii, campioana mondială en-titre, a anunţat, ieri, site-ul oficial al FRF. Cele 19 jucătoare convocate pentru primele meciuri din istorie împotriva Statelor Unite sunt următoarele: Roxana Oprea (Olimpia Cluj), Linda Kajtar (Vasas Femina) – portari; Andreea Corduneanu (Olimpia Cluj), Lidia Havriştiuc (Olimpia Cluj), Teodora Meluţă (Olimpia Cluj), Adina Giurgiu (Olimpia Cluj), Ana Maria Gorea (ASA Targu Mureş), Maria Ficzay (Medyk Konin) – fundaşi; Ioana Bortan (Olimpia Cluj), ştefania Vătafu (Olimpia Cluj), Andreea Voicu (Olimpia Cluj), Beatrice Tărăşilă (Olimpia Cluj), Raluca Sarghe (Konak Beledyespor), Cristina Carp (Olimpia Cluj) – mijlocaşi; Mihaela Ciolacu (Olimpia Cluj), Mara Batea (Olimpia Cluj), Alexandra Lunca (Olimpia Cluj), Loredana Popa (Olimpia Cluj), Laura Rus (Icheon Daekyo) – atacanţi. Din naţională lipsesc jucătoarele Andreea Părăluţă (Atletico Madrid), Olivia Oprea (Getafe) şi Florentina Olar-Spanu (Fortuna Hjurring), care nu au primit acceptul cluburilor la care evoluează pentru a merge în America. Meciurile dintre reprezentativele SUA şi Romaniei se vor disputa la 10 şi 13 noiembrie, în California.

Se reface Schumacher?

Fostul director tehnic al echipei de Formula 1 Ferrari, Ross Brawn, a declarat, joi, într-un interviu acordat pentru BBC, că starea de sănătate a fostului pilot german Michael Schumacher arată "semne încurajatoare". "Familia a decis să ofere puţine informaţii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher şi eu voi respecta acest lucru. Sunt semne încurajatoare şi cu toţii ne rugăm zilnic să vedem unele progrese. Este dificil pentru mine să spun mai mult şi să respect şi viaţa privată a familiei. Există foarte multe zvonuri privind starea lui de sănătate şi cele mai multe sunt neadevărate. Sper ca într-o zi să-l putem vedea pe Michael recuperat total", a spus Brawn. Michael Schumacher, în varstă de 47 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, iar multe luni a fost în comă. După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialişti în neurologie, iar în prezent se află la locuinţa sa din Gland (Elveţia). Familia lui Schumacher a oferit foarte puţine informaţii prinvind starea de sănătate a fostului pilot.

Gafă grosieră de portar

Portarul Jang Paek-ho a fost suspendat un an de Confederaţia Asiatică de Fotbal deoarece a primit deliberat gol la un meci disputat de naţionala under 16 a Coreei de Nord în luna septembrie, în compania echipei similare a Uzbekistanului. Jang Paek-ho a primit un gol la un şut al portarului echipei adverse, la partida pierdută de nord-coreeni cu scorul de 1-3, la Campionatul AFC under 16. Potrivit BBC, el ar fi primit golul pentru ca selecţionata nord-coreeană să aibă o adversară mai facilă în faza următoare. La faza golului, portarul Uzbekistanului a degajat din propriul careu. Mingea a ajuns în poarta adversă, după ce portarul Jang Paek-ho a ieşit mimand că vrea să o prindă, iar apoi, deşi ar fi putut să prindă balonul cand s-a întors către el, în loc să alerge să îl prindă, s-a trantit pe gazon. Paek-ho a fost şi amendat cu 1.000 de dolari. Tehnicianul Yung Jong-su a fost amendat cu 5.000 de dolari şi suspendat tot un an, iar federaţia nord-coreeană a fost amendată cu 20.000 de dolari.

Villas-Boas s-a mutat în China

Tehnicianul portughez Andre Villas Boas a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei Shanghai SIPG, înlocuindu-l pe suedezul Sven-Göran Eriksson, a anunţat, ieri, clubul chinez,. "Villas Boas este un reprezentant de seamă al noii generaţii de antrenori europeni. Este tanăr, pasionat şi posedă o mare experienţă. Va aduce un plus echipei, va motiva jucătorii şi va conduce echipa spre obiective mai ambţioase", se arată în comunicatul clubului Shanghai SIPG. Conducerea grupării chineze a decis să nu-i prelungească înţelegerea lui Sven-Göran Eriksson, după ce formaţia a terminat sezonul precedent pe locul trei, la 12 puncte în urma campioanei Guangzhou Evergrande. Andre Villas Boas, în varstă de 39 de ani, a mai pregătit în cariera sa echipele Academica Coimbra, FC Porto, Chelsea Londra, Tottenham Hotspur şi Zenit Sankt Petersburg.

Real dă bani înapoi la primărie

Clubul Real Madrid a returnat aproape 20 de milioane de euro pe care le-a obţinut ilegal în 2011 din partea municipalităţii din Madrid, după supraevaluarea compensaţiei pentru un teren cumpărat de gruparea sportivă, dar în cazul căruia  nu s-a realizat tranzacţia din motive tehnice, relatează presa internaţională. În luna iulie, clubului madrilen i s-a cerut să returneze 18,2 milioane de euro, sumă căreia i s-au adăugat dobanzi. în septembrie, departamentul financiar al municipalităţii din Madrid a cerut clubului Real Madrid să returneze banii în termen de două luni. Vineri, trezoreria municipală din Madrid a anunţat că în


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.