Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Keşeru, chemat la lot

Ziarul de Vrancea
3 nov 2016 918 vizualizări
Selecţionerul Christoph Daum l-a convocat, joi, pe atacantul formaţiei Ludogoreţ Razgrad Claudiu Keşeru pentru meciul cu Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Neconvocat iniţial în lotul lărgit, fostul stelist va veni la reunirea tricolorilor, iar luni va participa la primul antrenament din săptămana premergătoare întalnirii cu Polonia. Claudiu Keşeru este golgeterul campionatului Bulgariei, cu nouă reuşite. El a înscris un gol şi în meciul cu Arsenal Londra, disputat, marţi, la Sofia, în Liga Campionilor. Meciul Romania-Polonia va avea loc, la 11 noiembrie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Leşii vin cu toate vedetele

Selecţionerul Adam Nawalka a convocat un lot de 27 de jucători, din care nu lipsesc jucători importanţi cu excepţia  atacantului Arkadiusz Milik (Napoli), cel mai scump jucător polonez din istorie (35 de milioane de euro), indisponibil o lungă perioadă de timp. Lotul Poloniei este următorul: Boruc, Fabianski, Skorupski, Szczesny (portari), Cionek, Dawidowicz, Glk, Jedrzejczyk, Lewczuk, Pazdan, Piszczek, Rybus (fundaşi), Blaszczykowski, Dabrowski, Goralski, Grosicki, Jodlowiec, Kapustka, Krychowiak, Linetty, Maczynski, Peszko, Wszolek, Zielinski (mijlocaşi), Lewandowski, Teodorczyk, Wilczek (atacanţi). Cel mai selecţionat jucător din lotul Poloniei este Jakub Błaszczykowski (87 de prezenţe), iar Robert Lewandowski (40 de goluri în 84 de meciuri) este golgeterul polonezilor.

Astra – Dinamo pe 17 noiembrie

Partida Astra Giurgiu - Dinamo, din sferturile de finală ale Cupei Ligii Adeplast, care ar fi trebuit să se dispute în luna septembrie, dar a fost amanată, va avea loc la 17 noiembrie, a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).  Meciul se va disputa de la ora 20.30, pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu. Celelalte partide din sferturi au avut loc la 7 şi 8 septembrie, rezultatele înregistrate fiind următoarele: Poli Timişoara - Concordia Chiajna  2-1; CFR Cluj - ASA Targu Mureş  5-6 după loviturile de departajare; FC Botoşani - FC Steaua 0-2. Semifinalele Cupei Ligii Adeplast sunt programate în 21-22 decembrie 2016 şi 1-2 martie 2017.

Drăgulescu, locul IV la Chiasso

Gimnastul Marian Drăgulescu s-a clasat pe locul IV la Turneul Memorial ”Artur Gander”, de la Chiasso (Elveţia), competiţia la care s-a participat pe bază de invitaţie fiind caştigată de Oleg Verniaiev (Ucraina). Drăgulescu a avut un total de 56,200 puncte (nota 14,500 la sol, 13,650 la cal cu manere,15,000 la sărituri şi 13,050 la paralele). Medalia de aur a revenit lui Oleg Verniaiev (Ucraina, 60,800 puncte), iar pe podium au mai urcat Bart Deurloo (Olanda, 57,700 şi Igor Radivilov, 57,050). Marian Drăgulescu a caştigat competiţia de la Chiasso în 2003 şi 2006.în proba feminină, în care Romania nu a avut reprezentare şi s-a performat la doar trei aparate, s-a impus Anghelina Melnikova (Rusia, 42,800 puncte).

Amariei părăseşte Clujul

Carmen Amariei nu mai este antrenoarea echipei de handbal feminin Universitatea Cluj, ea declarand pentru News.ro că i s-a comunicat din partea Comitetului Director al secţiei de handbal a clubului că ”se simte nevoia unei schimbări”.Carmen Amariei (38 de ani), fostă componentă a naţionalei Romaniei, a preluat echipa Universitatea Cluj în urmă cu doi ani, reuşind în 2015 să o salveze de la retrogradare. În actuala stagiune, formaţia clujeană a ajuns pană pe locul 4 în Liga Naţională, iar în prezent ocupă locul 9, după opt etape. Universitatea Cluj a fost a doua echipă din cariera lui Carmen Amariei pe care a aceasta a condus-o, după SCM Craiova în sezonul 2013-2014. Surse oficiale au declarat pentru News.ro că Universitatea Cluj ar urma să fie preluată de Florentin Pera, care a fost demis de la CSM Roman, echipă unde activează de cateva zile Gheorghe Covaciu, fost şi el antrenor la ”U” Cluj timp de caţiva ani. Alături de Carmen Amariei va pleca de la “U” şi secundul Luminiţa Dinu, fostul portar al echipei naţionale.

Steaua pierde, Clujul caştigă

Echipa de baschet masculin Steaua CSM EximBank Bucureşti a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formaţia israeliană Bnei Herzliya, cu scorul de 85-90 (43-42), în cea de-a treia partidă din grupa F a FIBA Europe Cup. Marcatorii echipei Steaua au fost Dudzinski 20 puncte, Long 20, Malesevici 14, Baciu 10, Runkauskas 8, Jevtovici 8, Paul 5. După trei meciuri disputate în grupa F, Steaua ocupă locul 4, ultimul, cu 3 puncte, iar în următoarea partidă va juca pe teren propriu, în 9 noiembrie, returul cu BC Prievidza. În aceeaşi competiţie U BT Cluj a obţinut a treia victorie în grupa G, cu campioana Ciprului, AEK Larnaca Petrolina, scor 65-63 (31-29). Marcatorii echipei U BT Cluj au fost Adamovici 14 puncte, Pustozvonov 12, Torok 10, Dykes 9, Barro 9, Moldoveanu 6, Rasici 5, iar pentru AEK s-au remarcat Petrovici 18 şi Thomas 15 puncte.În următoarea partidă, U BT Cluj va evolua în deplasare, în 9 noiembrie, cu KB Peja (Kosovo). În clasament, conduce UBT Cluj (6 p), urmată de Gaziantep (5 p), Peja (4 p) şi AEK Larnaka (3 p).

Scrimerele şi-au primit maşinile

Spadasinele Ana Maria Popescu, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu au primit autoturismele Renault, drept recompensă pentru medalia de aur obţinută în proba pe echipe la JO de la Rio. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu au cucerit, la JO de la Rio, în premieră pentru scrima feminină romanească, medalia de aur la spadă echipe. Performanţa lor, unică la Rio pentru Romania, a fost răsplătită individual cu un premiu de 70.000 de euro (echivalentul în lei), iar acum au primit şi cate un autoturism Renault. Şi ceilalţi medaliaţi la JO primesc autoturisme Renault, în baza unui parteneriat cu COSR.

Cuic s-a făcut roman

Branko Cuic, fost jucător al echipei de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj, în prezent manager al formaţiei, a primit cetăţenia romană, el declarand, ieri, după ce a depus jurămantul la Bucureşti, că după 10 ani petrecuţi în Romania îşi doreşte să dea ceva înapoi acestei ţări. Branko Cuic (38 de ani, născut în Serbia) a ajuns pentru prima dată în Romania în vara anului 2007, cand a fost legitimat la echipa U Mobitelco Cluj. A jucat pană în 2011 la Cluj, apoi a evoluat la BC Timişoara şi la BC Mureş, revenind la U în 2013, pentru ca după alte două sezoane să-şi încheie cariera de jucător. în acest interval a caştigat titlul naţional cu U, în 2011, şi pe cel de vicecampion, cu BC Timişoara (2012) şi cu BC Mureş (2013). Ulterior, a rămas în structurile clubului clujean, ca antrenor la nivel de juniori şi tineret, iar din acest sezon este şi manager al echipei de seniori.

Capra lui Billy

Echipa Chicago Cubs a caştigat, pentru prima dată după 108 ani World Series, finala Ligii Nord-Americane de Baseball, performanţă după care presa internaţională a scris că formaţia din Chicago "a rupt blestemul caprei lui Billy".Chicago Cubs s-a impus în meciul şapte al finalei, la Cleveland, în faţa echipei locale Cleveland Indians. Cubs mai are în palmares două trofee World Series, obţinute în 1907 şi 1908. În 1945, un emigrant grec, Billy Sianis, proprietarul Billy Boat Tavern, a fost prezent împreună cu capra sa la un meci din World Series de pe teren propriu al echipei Chicago Cubs, disputat pe Wrigley Field. înainte de terminarea jocului, lui Sianis i s-a cerut însă să părăsească incinta din cauza mirosului neplăcut al caprei. Sianis a plecat, însă nu înainte de a blestema echipa spunand că nu se va mai impune niciodată în World Series. De atunci, Chicago Cubs nu a mai obţinut rezultate semnificative.

A părăsit FIFA şi Dvorak

FIFA a anunţat, pe site-ul oficial, că directorul medical Jiri Dvorak, preşedinte al Centrului Medical FIFA de Evaluare şi Cercetare, a părăsit forul mondial după 22 de ani în funcţie."FIFA a fost deschizătoare de drumuri în medicina sportivă şi sunt mandru că am condus acest proces mai mult de două decenii. Sper că noua conducere a FIFA va duce mai departe moştenirea mea şi, bineînţeles, sunt disponibil să ajut dacă va fi nevoie", a declarat Dvorak, în varstă de 68 de ani. Forul urmează să anunţe numele noului şef al departamentului medical.  De la alegerea lui Gianni Infantino la conducerea FIFA, în luna februarie, au fost înlocuiţi mai mulţi oficiali ai forului internaţional.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.