Sport

Speranţele nu mor în Europa League

Ziarul de Vrancea
2 nov 2016 982 vizualizări
Astra primeşte vizita Skodei Plzen, Steaua se deplasează la Zürich

Astra Giurgiu şi Steaua îşi joacă astăzi ultimele şanse de calificare în primăvara europeană. Prin victoria obţinută în ultima rundă la Plzen în faţa Viktoriei, echipa antrenată de Marius Şumudică a urcat pe locul III în grupa E şi speră într-o victorie pentru a-şi consolida puţine şanse de calficare şi spunem puţine fiindcă astralii au de jucat la Viena şi la Plzen. Două probleme foarte mari are echipa romană: mai întai, stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu nu a primit acceptul de la UEFA pentru a se juca acest meci, astfel încat partida se dispută pe Arena Naţională, acolo unde nu se aşteaptă prea mulţi spectatori  Apoi, Şumudică nu poate beneficia de aportul lui Denis Alibec, omul determinant în victoria de pe terenul “berarilor”. Un singur lucru pare a fi cert: dacă romanii caştigă în această seară, Viktoria iese din calculele calificării, la care favorite răman, totuşi, Roma şi Austria.

Problemele Stelei sunt de altă natură. Oricat ar părea de curios, FCSB are şanse mai mari de calificare, chiar dacă e ultima în grupă, cu numai două puncte, întrucat două succese în faţa unor echipe ca FC Zürich şi Osmanlîspor sunt sau pot fi realizabile. Problema este jocul foarte slab al formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf, relevat atat în jocul cu Foresta Suceava din Cupă (cu rezervele), cat şi la Iaşi (cu titularii). Se pare că formaţia bucureşteană a intrat într-un blocaj psihic din care sperăm să iasă în acest meci. Steaua de acum caţiva ani era favorită clară pe terenul liderului diviziei secunde elveţiene. Dar totuşi, Steaua aceea nu i-ar fi iertat pe helveţi pe Arena Naţională.

Ambele partide vor fi transmise de DolceSport, iar meciul de la Zürich poate fi vizionat şi pe ProTV

Atacantul Denis Alibec nu va evolua în meciul Astrei cu Viktoria Plzen, de joi, din Liga Europa, el avand o leziune la genunchiul drept, a anunţat antrenorul Marius şumudică. Pentru şumudică o altă problemă la meciul de joi este că acesta se va disputa pe Arena Naţională, iar publicul nu va fi atat de numeros pentru a pune presiune pe adversar.

* Astra Giurgiu – Viktoria Plzen (ora 20:00)

 

Astra: Lung – Săpunaru, Fabricio, Geraldo, Morais  – Boubacar, Lovin – Ioniţă, Budescu, Teixeira – Niculae. 

 

Plzen: Kozacik – Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky – Hrosovsky, Hromada – Petrzela, Baranek, Kopic – Krmencik. 

 

Arbitru: Alon Yefet (Israel)

1-0 cu Dukla Horava

Celălalt meci din grupa E: Austria Viena – AS Roma. Clasament: 1. Austria – 5 p; 2. Roma – 5 p; 3. Astra – 3 p; 4. Plzen – 2 p. 

 

* FC Zürich – Steaua (ora 22:05)

Zürich: Vanins – Stettler, Nef, Kecoevic, Alesevic – Sarr, Kukeli – Schönbächler, Yapi-Yapo, Rodriguez – Koné.

Steaua: Niţă - Tamaş, Toşca, Moke, Momcilovic – Bourceanu, Pintilii – Popa, Boldrin, William – Golubovic. 

 

Arbitru: Robert Schorgenhöfer (Austria)

Celălalt meci din grupa L: Villarreal – Osmanlîspor. Clasament: 1. Villarreal – 5 p; 2. Zürich – 4 p; 3. Osmanlî - 4 p; 4. Steaua – 2 p. 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.