Sport

Victorie necesară ca aerul

Ziarul de Vrancea
19 oct 2016 698 vizualizări
Steaua - FC Zürich, astăzi, de la ora 20:00, în grupa L a Ligii Europa, partidă care va fi transmisă în direct pe Pro TV şi DolceSport

Steaua, echipa glorioasă de altădată, a ajuns să se bată pentru un loc în primăvara europeană, cu o formaţie de liga a doua elveţiană, care a intrat în Liga Europa prin caştigarea Cupei Elveţiei. Candva semifinalistă a Cupei Campionilor Europeni, în două randuri (1964, 1979) echipa elveţiană a ajuns a doua favorită la calificare din grupa L a Ligii Europa, asta dacă nu ţinem cont şi de echipa turcă Osmanlîspor. După trei etape, în grupa L, conduce echipa spaniolă Villarreal, cu 4 puncte, urmată de Osmanlîspor şi FC Zürich (cate 3), în timp ce Steaua, cu un singur punct, ocupă ultimul loc şi are nevoie măcar de patru puncte în faţa ceasornicarilor  şi o victorie cu turcii pentru a visa la o calificare în 16-imile de finală. Starea extrem de precară a coeficientului Romaniei în Cupele Europene, este un alt argument care face imperios necesară victoria stelistă în meciul de astăzi. Conform cunoscătorlor în ale fotbalului helvet, Zürich este o echipă bazată mai mult pe calităţi atletice, adică exact genul de adversar care nu poate fi pe placul Stelei. Învinşi pe teren propriu de Gaz Metan Mediaş, fără Enache (suspendat) şi Aganovic (accidentaţi) steliştii trebuie să suporte şi atacurile ciobăneşti ale patronului, care a ordonat scoaterea pe tuşă a unor jucători, deşi – stand stramb şi judecand drept – un varf masiv ca Bojan Golubovic este exact ce-i trebuia lui Laurenţiu Reghecampf pentru această partidă.
Despre anomaliile cronice din familia Stelei s-a auzit chiar şi la Zürich, după cum spune antrenorul echipei helvete, Ulrich Forte” "Am văzut ştirile la finalul săptămanii trecute, care menţionaă că Becali că este supărat şi spunea că nu vor mai juca unii jucători, aşa că nu ştiu echipa de maine, dar Steaua are un lot bun şi ştiu că oricine va juca vom avea un meci dificill. Patronii noştri sunt în sală, dar singura lor implicare este de ordin financiar, doar aduc bani la club şi plătesc salariile. Mi-aş dori să-i aduc pe Messi şi Cristiano Ronaldo la echipă, dar nu e decizia mea", a spus Forte.
 “Am încerdere în cei pe care îi am la dispoziţie, indiferent cine va intra pe teren sper să se ridice la nivelul meciului şi să reuşim să caştigăm cele trei puncte", a declarat Reghecampf, într-o conferinţă de presă, la care s-a referit şi la adversari: “FC Zürich este o echipă masivă, puternică, o echipă care are o tradiţie foarte bogată. Au retrogradat anul trecut, dar sunt sigur că anul acesta vor promova în prima divizie. Nu au schimbat jucători, ba mai mult au adus jucători, s-au întărit şi trebuie să fim atenţi. Vor fi foarte periculoşi la fazele fixe, probabil că şi ei vor juca cu o ambiţie foarte mare, pentru că şi pentru ei este important ca maine să nu piardă", a afirmat Reghecampf.
Echipele probabile
Steaua: Niţă - Jakolis, Toşca, Tamaş, Momcilovic -  Muniru, Bourceanu – Popa, Boldrin, William – Tudorie.
Zürich : Vanins – Brunner, Nef, Kecocevic , Voser – Sarr, Yapi-Yapo – Winter, Buff, Rodriguez – Cavusevic.
Arbitru: Tamas Bognar (Ungaria).

CAS
Astra, la o bere la Plzen
În grupa L, se mai dispută la Ankara partida Osmanlîspor – Villarreal.
Tot astăzi, de la 22:05, Astra Giurgiu, echipă aflată într-o stare extrem de critică, întalneşti la Plzen formaţia cehă Viktoria, în cadrul grupei E. Echipa giurgiuveană va fi însoţită, în pofida zvonurilor de antrenorul Marius Şumudică. În clasamentul grupei conduc Roma şi Austria Viena (echipe care se întalnesc astăzi pe Olimpico), urmate de Viktoria cu 2 puncte şi Astra, fără niciun punct.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.