Sport

Romania - între primele 20 de naţiuni sportive

Ziarul de Vrancea
17 oct 2016 657 vizualizări
Acesta este obiectivul fostei campioane Gabriela Szabo, care şi-a lansat ieri candidatura la preşedinţia COSR

Fosta atletă Gabriela Szabo şi-a lansat, ieri, programul de candidatură pentru preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, intitulat "Excelenţa garantează viitorul", în care afirmă că principalul său ţel este ca Romania să ajungă în primele 20 de naţiuni sportive, în următorii opt ani. "Acesta este ţelul meu şi îmi voi folosi toată experienţa profesională, energia şi pasiunea pentru sport şi oameni ca să realizez acest ţel. însă eu singură, ca individ, nu voi putea ajunge la rezultatul dorit. Cred puternic în colaborare, ca o componentă esenţială a oricăui bun lider. în acest sens, Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman trebuie să formeze o echipă alături de Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerul Finanţelor, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a susţine dezvoltarea organică şi sănătoasă a sportului romanesc", se arată în strategia Gabrielei Szabo pentru COSR. 

Szabo propune un model piramidal cu patru niveluri de abordare a dezvoltării sportului romanesc, avand ca bază infrastructura acestui domeniu, care stimulează practicarea sportului la nivel de masă, mărind astfel baza de selecţie şi şansa de a creşte sportivi legitimaţi la cluburi, care să treacă ulterior la înaltă performanţă şi apoi la excelenţă. "Vin cu o viziune de creştere organică şi sănătoasă a sportului romanesc, fundamentată pe dezvoltarea infrastructurii sportive, pentru a crea cadrul necesar pentru practicarea sportului la nivel de masă, crescand astfel baza de selecţie pentru sportivi de performanţă, pregătiţi apoi să atingă excelenţa", a arătat ea.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului mai spune că sportul trebuie să devină o prioritate naţională, alături de educaţie şi sănătate, fiind necesară includerea sa în proiectul de ţară. Gabriela Szabo şi-a depus, vineri, candidatura la preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman. Pentur acest post mai candidează preşedintele Federaţiei Romane de Scrimă, Mihai Covaliu. 

Depunerea dosarelor de candidatură pentru funcţiile de conducere şi de membru al Comitetului Executiv al COSR se poate face pană luni, la ora 18.00. Alegerile vor avea loc în 15 noiembrie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.