Sport

Amintiri de la Madrid

Ziarul de Vrancea
25 sep 2016 880 vizualizări
Simona Halep şi Irina Begu se reîntalnesc astăzi, după partida de pomină de la openul iberic, în turul II al turneului de la Wuhan * meciul are loc după ora 10:30 şi poate fi urmărit pe DigiSport * Monica Niculescu a jucat finala de la Seul

Monica Niculescu a ajuns pană în finala turneului de 250.000 $ de la Seul. În semifinale, eleva antrenorului Călin Ciorbagiu a trecut în 74 de minute, cu scorul de 6-0, 6-4. Cealaltă romancă prezentă în semifinale, Patricia Ţig, a foost învinsă rapid (56 de minute), scor 1-6, 2-6 de către jucătoarea spaniolă Lara Arruabarrena (90 WTA).  Finala a fost destul de ciudată şi s-a încheiat cu scorul de 6-0, 2-6, 6-0 pentru jucătoarea iberică, în 111 minute. Arruabarrena a caştigat al doilea titlu WTA. Pentru Monica, aceasta a fost a şasea finală disputată în carieră. Ea s-a impus la două turnee, în 2013 la Florianopolis şi în 2014 la Guangzhou. Scorul întalnirilor directe dintre cele două jucătoare a devenit 2-1 în favoarea Larei. La Seul, la ediţia trecută s-a impus Irina Begu. Monica Niculescu a renunţat la calificările pentru turneul de la Wuhan, pentru a-şi valorifica şansele în turneul coreean.
* Marele turneu din categoria “Premier 5”, “Donfeng Motor Wuhan” a început deja ieri. În prima zi, a evoluat şi Irina Begu care a trecut cu succes de primul tur, învingand-o pe rusoaica Elizaveta Kulicikova (125 WTA), venită din calificări. Scorul a fost 4-6, 7-6, 6-2 pentru Irina, într-o două ore şi jumătate.Îîn setul secund, la scorul de 5-6, Begu a salvat o minge de meci, a reuşit să-şi adjudece finalul la tie-break, caştigand fără probleme actul decisiv. Viitoarea întalnire a Irinei va fi în turul II cu Simona Halep, nr. 5. Simona Halep şi Irina Begu s-au mai întalnit de patru ori în circuitul WTA şi de fiecare dată s-a impus jucătorea din Constanţa. Ultima dată, ele au jucat la Madrid Open, în sferturi, în luna mai, cand Halep s-a impus cu 6-3, 0-6, 6-1. Simona Halep a fost foarte nervoasă în acea întalnire, plangandu-se de faptul că Irina Begu a fost sfătuită la fiecare punct de antrenorul Adrian Cruciat.
Simona Halep va evolua la Wuhan şi în proba de dublu, în care va face echipă cu Jelena Ostapenko din Letonia, cele două intrand pe tablou după ce au primit un wild card. Ele se vor confrunta în primul tur cu favoritele numărul 5, Bethanie Sands / Lucie Safarova (SUA / Cehia).  Simona Halep a evoluat ultima dată la dublu în luna iulie, la Montreal. Ea şi partenera ei de atunci, Monica Niculescu, au jucat finala competiţiei de categorie Premier 5. Şi la Wuhan, Halep trebuia să facă echipă cu Niculescu, dar jucătoarea originară din Slatina s-a retras din această competiţie. La dublu, Irina Begu face echipă cu germana Laura Siegemund şi va avea ca adversar în turul I cuplul Christina McHale / Peng Shuai (SUA / China).
În primul tur la simplu, jucătoarele elveţiene Timea Bacsinszky (14 WTA) şi Belinda Bencic (26) au abandonat. Acuzand o afecţiune virală, Bacsinszky s-a retras de pe teren la scorul 6-4, 4-3, pentru adversara ei, americanca Louisa Chirico (75) venită din calificări, în timp ce Bencic a abandonat meciul cu rusoaica Svetlana Kuzneţova (10) la scorul de 3-6, 4-3, din cauza unor dureri la spate. Alte rezultate de la Wuhan: Laura Siegemund (Germania) – Danka Kovinic (Muntenegru) 6-7, 7-5, 6-4; Yanina Wickmayer (Belgia) – Shelby Rogers (SUA) 6-3, 7-6; Iaroslava Şvedova (Kazahstan) – Zheng Saisai (China) 6-0, 6-3; Katerina Siniakova (Cehia) – Timea Babos (Ungaria) 6-3, 7-6; Lucie Safarova (Cehia) – Varvara Lepchenko (SUA); 7-5, 6-3; Roberta Vinci (Italia) – Monica Puig (Porto Rico) 6-3, 6-3; Ekaterina Makarova (Rusia) – Sabine Lisicki (Germania) 6-1, 6-2. Turneul de la Wuhan este transmis de DigiSport.
* Perechea Marius Copil/Marco Chiudinelli (Romania/Elveţia) a caştigat, sambătă, proba de dublu din cadrul turneului challenger de la Izmir (Turcia), învingand în finală, cu scorul de 6-4, 6-4, într-o oră şi 11 minute, cuplul francez Sadio Doumbia/Calvin Hemery. Marius Copil a participat la Izmir şi pe tabloul de simplu, el fiind eliminat în sferturile de finală.
Finalele săptămanii: Tokyo (WTA, Premier): Caroline Wozniacki (Danemarca) – Naomi Osaka (Japonia) 7-5, 6-3; Guangzhou )WTA): Lesia Ţurenko (Ucraina) – Jelena Jankovic (Serbia) 6-4, 3-6, 6-4; Metz (ATP): Lucas Pouille (Franţa) – Dominic Thiem (Austria) 7-6, 6-2; Sankt Petersburg (ATP): Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Alexander Zverev (Germania)  6-2, 2-6, 7-5.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.