Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Timişoara avansează în Cupa Ligii

Ziarul de Vrancea
7 sep 2016 937 vizualizări
Formaţia Poli Timişoara a învins echipa Concordia Chiajna, scor 2-1, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii.

Pentru Poli au marcat Artean ('13, în urma unei lovituri de departajare executată tot de el şi apărată de portarul Bălgrădean))  şi Croitoru ('78), iar pentru Concordia a înscris Albu ('74). Din minutul 65, Poli a evoluat cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui Bărbuţ, care a primit al doilea cartonaş galben, pentru simulare, la o cădere în careu. Aseară s-a mai disputat partida CFR Cluj – ASA Targu Mureş, iar astăzi, de la ora 20:30 se joacă meciul FC Botoşani – Steaua. Partida Astra Giurgiu – Dinamo a fost amanată.

Keşeru, bun pentru Basel

Atacantul Claudiu Keşeru, accidentat la faţă în meciul naţionalei cu Muntenegru, a anunţat că se simte bine şi nu va rata convocarea în lotul formaţiei sale de club, Ludogoreţ Razgrad, pentru debutul în grupele Ligii Campionilor. Keşeru s-a accidentat în finalul meciului din preliminariile CM Romania - Muntenegru, scor 1-1, disputat duminică, la Cluj, cand un adversar l-a lovit cu capul în figură, fază la care s-a dictat penaltiul ratat de Nicolae Stanciu. El a fost operat, marţi, şi va reveni în echipa sa pentru partida de la Basel, de marţea viiroarea, din Grupa A a Ligii Campionilor, ratand doar partida de campionat din acest week-end.

Villar s-a retras din cursă

Preşedintele interimar al UEFA, Angel Maria Villar, s-a retras din cursa pentru a deveni şeful forului, astfel că singurii candidaţi care se vor confrunta la alegerile din 14 septembrie sunt preşedintele federaţiei olandeze, Michael Van Praag şi cel al federaţiei slovene, Aleksander Ceferin. "După o profundă reflecţie, am decis să-mi retrag cadidatura. Numeroase voci din fotbalul spaniol m-au presat să continui să lucrez pentru fotbalul din ţara mea", a declarat Villar, care va candida însă pentru un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal. Van Praag şi Ceferin răman astfel singurii candidaţi, iar mai multe asociaţii europene şi-au anunţat deja susţinerea pentru unul sau celălalt.Federaţia Engleză de Fotbal va vota în favoarea olandezului, la fel ca şi belgiană, însă Germania, Rusia şi Franţa îl preferă pe Ceferin, o persoană "tanără şi energică", în opinia ministrului rus al Sporturilor, Vitali Mutko.În prezent, interimatul la conducerea UEFA este asigurat din luna mai de Angel Maria Villar, ca urmare a suspendării francezului Michel Platini din orice activitate legată de fotbal, pentru încălcarea condului de etică.

Stoican a refuzat fiola

Antrenorul formaţiei Zimbru Chişinău, Flavius Stoican, a refuzat să se supună alcooltestului poliţiei din capitala Moldovei şi riscă deschiderea unui dosar penal. Fostul tehnician al echipei Dinamo a fost oprit în una din nopţile week-end-ului trecut de către un echipaj de poliţie din Republica Moldova şi a refuzat să se supună testului pentru depistarea alcoolemiei, spunand că în cazul în care va avea dreptate, în sensul că nu a consumat băuturi alcoolice, omul legii va avea probleme. "Dacă eu am dreptate, dumneavoastră o să aveţi probleme", a spus Stoican atunci cand poliţistul i-a adus la cunoştinţă faptul că refuzul alcooltestului reprezintă o încălcare a legii şi i se va deschide dosar penal. Flavius Stoican a fost condus la Dispensarul Republican de Narcologie din Chişinău, unde i s-au recoltat probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei. Stoican este antrenorul echipei Zimbru Chişinău din luna mai.

Pouille debutează în Cupa Davis

Căpitanul echipei de tenis a Franţei, Yannick Noah, l-a selecţionat pe Lucas Pouille, calificat în sferturile de finală la US Open, pentru semifinala Cupei Davis cu Croaţia (16-18 septembrie).  Bineînţeles, Noah i-a selecţionat şi pe nr. 1 şi nr. 2 francezi Jo-Wilfried Tsonga şi Gaël Monfils, şi ei calificaţi în sferturile de finală ale US Open. Nicolas Mahut şi Pierre-Hugues Herbert, nr. 1, respectiv nr. 2 în clasamentul mondial al probei de dublu, fac şi ei parte din această selecţionată.
Semifinala Cupei Davis, programată la Zadar, este prima întalnire a echipei Franţei după Jocurile Olimpice de la Rio marcate de rezultate dezamăgitoare şi de polemici declanşate de declaraţiile făcute de Benoit Paîre şi Kristina Mladenovic. A doua semifinală va opune echipele Marii Britanii, deţinătoarea titlului, şi Argentinei. Franţa a caştigat Salatiera de Argint de nouă ori, ultima dată în 2001. Ea a disputat şi a pierdut pe teren propriu finala din 2014 în faţa Elveţiei lui Roger Federer şi Stan Wawrinka.

Canicula schimbă programul

Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, ia în considerare o schimbare a orelor de disputare a meciurilor din campionat, din cauza temperaturilor extrem de ridicate înregistrate la acest început de septembrie. "La 36, 37, 38, 39 de grade nu se poate juca. Vom schimba orarul. Am discutat cu arbitrii pentru ca jucătorii să se poată hidrata de-a lungul meciului", a afirmat Tebas. În Spania s-au înregistrat temperaturi record, de pană la 44,8 grade luni. Meciurile ce ar putea fi amanate sunt Celta Vigo-Atletico Madrid, de sambătă, de la ora 13.00, şi Real Madrid-Osasuna, tot de sambătă, de la ora 16.00.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.