Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Ne arbitrează englezii

Ziarul de Vrancea
30 aug 2016 867 vizualizări
Englezul Anthony Taylor va arbitra meciul Romania - Muntenegru, din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia. Taylor, în varstă de 37 de ani, purtător al ecusonului FIFA din anul 2013, va fi ajutat de asistenţii Stuart Burt şi Stephen Child şi de arbitrul de rezervă Andre Marriner

Anthony Taylor a mai arbitrat doar de două ori în preliminariile unui turneu final de seniori, Macedonia - Belarus, scor 1-2 şi Cipru - Bosnia-Herţegovina, scor 2-3, în calificările pentru Euro-2016. În actualul sezon, el a condus şi un joc din cupele europene, PAOK - Ajax, scor 1-2, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. În altă ordine de idei, o brigadă romanească formată din Ovidiu Haţegan (centru), Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe (asistenţi) şi Sebastian Colţescu (rezervă) va oficia la partida Belarus – Franţa, din grupa A.

Viitorul, în Transnistria

Formaţia FC Viitorul va întalni echipa Şerif Tiraspol în primul tur al UEFA Youth League (Liga Campionilor pentru Tineret U19), conform tragerii la sorţi care a avut loc, ieri, la Nyon. FC Viitorul participă la competiţie în calitate de campioană a Romaniei U19. Manşa tur dintre FC Viitorul şi Şerif Tiraspol este programată în 27/28 septembrie la Ovidiu,iar returul la 18/19 octombrie la Tiraspol. Caştigătoarea dublei manşe FC Viitorul – Şerif Tiraspol va întalni în turul secund echipa care se va impune în confruntarea Zrinski Mostar (Bosnia-Herţegovina) - FC Zürich (Elveţia). Turul secund este programat în 1/2 noiembrie (prima manşă) şi 22/23 noiembrie (returul).

Transfer de 30 de milioane la Barça

FC Barcelona a anunţat, ieri, că l-a achiziţionat pe fotbalistul Paco Alcacer de la Valencia cu 30 de milioane de euro, plus două milioane în funcţie de performanţe. Alcacer a semnat în ziua în care a împlinit 23 de ani un contract pe cinci ani şi are o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro. Fotbalistul va fi prezentat oficial la gruparea catalană cand va reveni de la naţionala Spaniei, la care este convocat pentru meciurile cu Belgia (1 septembrie, amical) şi Liechtenstein (5 septembrie, preliminarii CM). Alcacer este primul atacant transferat de echipa lui Luis Enrique în această vară. FC Barcelona i-a mai achiziţionat pe fundaşii Samuel Umtiti şi Lucas Digne, pe mijlocaşii André Gomes şi Denis Suárez şi pe portarul Jasper Cillessen.

Recompense imobiliare la mongoli

Guvernul Mongoliei le-a oferit cate o locuinţă fiecărui medaliat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, judoka Dorjsurengiin Sumiya şi boxerul Dorjnyambuugiin Otgondalai. Sumiya, 24 ani, medaliată cu argint la categoria 57 kg, a primit cheile de la un apartament de trei camere de la ministrul de interne mongol Sandag Byambatsogt cu prilejul unei ceremonii, în timp ce Otgondolai, 28 ani, medaliat cu bronz la categoria uşoară, a intrat în posesia unui apartament de 2 camere. Mongolia participă la Jocurile Olimpice începand de la ediţia 1964 de la Tokyo şi are în palmares 26 de medalii olimpice, dintre care două de aur cucerite la Beijing, în 2008, la judo şi box. Tirul şi luptele libere sunt celelalte sporturi care au adus medalii sportivilor mongoli pană acum la JO.

Cereri de participare la Jocurile Paralimpice

Peste 100 de sportivi ruşi au depus cereri la Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) pentru a li se permite participarea la Jocurile de la Rio, competiţie de la care Rusia a fost exclusă din cauza scandalului de dopaj organizat. "Peste 100 de sportivi ruşi din cei 266 care erau selectaţi pentru Jocurile Paralimpice de la Rio, fără să fie socotiţi cei din sporturile de echipă, au depus solicitări individuale la IPC pentru a li se permite să concureze", a declarat vicepreşedintele Comitetului Paralimpic Rus, Pavel Rojkov. În 7 august, Comitetul Internaţional Paralimpic anunţase că Rusia a fost exclusă de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, în urma scandalurilor de dopaj organizat. Comitetul Paralimpic Rus a făcut apel, însă acesta a fost respins de TAS. Rusia a contestat apoi hotărarea TAS la Curtea federală elveţiană, iar o decizie ar urma să fie anunţată în această săptămană.

Hickey iese din închisoare

Preşedintele Comitetelor Olimpice Europene şi al Comitetului Olimpic Irlandez, Patrick Hickey, va părărsi închisoarea de maximă securitate în care a fost încarcerat la 19 august şi va fi cerectat în arest la domiciliu, în scandalul vanzării ilegale de bilete la Jocurile Olimpice de la Rio. Potrivit presei britanice, un judecător al Curţii de justiţie din Rio a decis ca Hickey să fie eliberat din închisoarea Bangu şi plasat în detenţie la domiciliu, ţinand cont de afecţiunile cardiace de care suferă oficialul. Hickey nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică şi eliberarea lui din închisoare nu afectează mersul anchetei, a explicat judecătorul brazilian decizia sa. însă Hickey nu are voie săpărăsească Brazilia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.