Sport

Asta-i diferenţa, oameni buni!

Ziarul de Vrancea
17 aug 2016 643 vizualizări
Steaua Manchester City 0-5 (0-2), în prima manşă a fazei play-off din Liga Campionilor

Steaua: Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic – Achim (’46 – Bourceanu), Muniru (’67 – Ov. Popescu)– Popa, Stanciu, Hamroun – Golubovic (’46 – Tudorie). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
ManCity: Caballero– Zabaleta (’69 – Sagna),  Otamendi, Stones, Kolarov (’75 – Clichy) – Fernandinho – Sterling,  De Bruyne (’79 – Fernando), D.Silva, Nolito –Agüero. Antrenor:  Josep Guardiola.
Arbitru: Daniele Orsato (Italia).
Cartonaşe galbene: Tudorie, Toşca, Tamaş / Zabaleta, Kolarov

0-1, min. 13: Sterling i-a furat balonul lui Toşca în careu, a reuşit să centreze pe partea cealaltă, iar David Silva a trimis balonul la colţul lung de la 10 metri.
0-2, min. 41: Agüero şutează de la 15 metri, langă bara laterală, după o combinaţie cu Sterling şi Nolito.
0-3, min. 49: Nolito este găsit la 5 metri de o pasă peste apărarea stelistă a lui De Bruyne şi finalizează ca în curtea şcolii
0-4, min. 79: Agüero finalizează din careu la colţul lung, după un schimb de pase spectaculos cu Sterling.
0-5, min. 89: Agüero pătrunde  spre careu fără opoziţie, şut de la 16 metri, bara-gol.

Diferenţa dintre fotbalul mare şi fotbalul de nasul nostru s-a arătat cum nu se poate mai bine în partida dintre Steaua şi ManCity şi totul arată că acest decalaj continuă să-şi manifeste tendinţă de creştere. N-au trecut prea mulţi ani de cand Chelsea era învinsă în Capitală, de o “Stea” nu prea mult diferită de cea de astăzi, iar acum, tot ceea ce s-a întamplat pe Arena Naţională a arătat un ecart astronomic. După cum se lăudase Reghecampf înainte de meci, echipa sa a atacat îndrăzneţ la început şi chiar în min. 2, presingul gazdelor a dat roade, Stanciu a preluat o minge de la Fernandinho şi a şutat puternic de la 25 de metri pe langă poartă. City s-a uitat urat, ca un părinte care îşi pedepseşte copilul obraznic şi a început călăreala pe spinarea lui Tamaş şi Toşca. Şi Tamaş ca Tamaş s-a mai descurcat el, dar Toşca, un jucător crud şi mai mult lateral decat central a fost umilit în dese randuri ca la faza din care s-a deschis scorul. În afară de bara lui Kolarov şi şutul lui Sterling parat de Niţă, “cetăţenii” au mai beneficiat şi de două lovituri de pedeapsă, în minutul 8 (fault Muniru la Sterling) şi 20 (Enache / Zabaleta), ambele irosite de Agüero. La prima, fostul ginere al lui Maradona a tras prost, Niţă a respins pană la Silva care a trimis în bară, iar la a doua “Kun” Agüero a nimerit bara. Argentinianul s-a răzbunat copios în min. 41 cand a reuşit un gol superb. În privinţa Stelei, cel mai activ jucător al echipei gazdă a fost Popa, iar singura ocazie importantă a fost irosită în min. 29 de Hamroun, după un contraatac iniţiat de Popa şi continuat de Stanciu.
Steaua a început şi mai spectaculos repriza secundă şi s-a stins şi mai rapid în faţa jocului de pase implementat de Guardiola. După cel de-al treilea gol, parcă nici City nu s-a ostenit prea mult să-şi arate colţii, exersand tiki-taka importată de la Barcelona. Cat priveşte Steaua, a mai zvacnit din cand în cand, iar manjii Tudorie şi Popescu au bifat şi ei o amintire de neuitat. Pe final, englezii au mai căutat un gol, din plictiseală şi l-au obţinut la două minute după ce Niţă a parat şutul lui Sterling, iar “Kun” a realizat o performanţă deosebită: trei goluri şi două penaltiuri ratate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.