Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Nadia, imediat după Jesse Owens

Ziarul de Vrancea
5 aug 2016 542 vizualizări
Nota de 10 primită de gimnasta Nadia Comăneci la Montreal 1976 este considerat de L'Equipe al doilea cel mai important moment din istoria Jocurilor Olimpice

L'Equipe consideră că la 14 ani şi opt luni, Nadia Comăneci a devenit "Prinţesa de la Montreal". Ea a caştigat cinci medalii din şase posibile, trei dintre ele fiind de aur. "Nota de 10 primită de Comăneci a provocat o eroare a calculatorului, care a arătat nota 1.00 în loc de 10.00", a mai scris L'Equipe. Publicaţia franceză consideră cel mai important moment din istoria Jocurilor Olimpice a avut loc la ediţia din 1936, de la Berlin, atunci cand atletul american de culoare Jesse Owens a caştigat patru medalii de aur (100 metri, 200 metri, 4x100 metri şi săritura în lungime) chiar sub privirile lui Adolf Hitler, care dorea să arate supremaţia rasei albe.

Distincţii pentru Simona Halep

Simona Halep, locul 3 WTA, caştigtoarea turneelor de la Bucureşti şi Montreal, a fost desemnată jucătoarea lunii iulie, de fanii care au votat pe site-ul WTA. Romanca a fost preferată de 84 la sută dintre cei care au votat. Alături de Halep au mai fost nominalizate americanca Madison Keys, locul 9 WTA, finalistă la Rogers Cup, care a primit 2 la sută din voturi, britanica Johanna Konta, locul 13 WTA, caştigătoare la Stanford - 5 la sută, şi americanca Venus Williams, locul 6 WTA, finalistă la Stanford - 9 la sută. Pentru Simona Halep, această distincţie este prima din acest an. De asemenea, Simona Halep a primit şi premiul WTA pentru lovitura lunii iulie, datorită unui punct caştigat la scorul de 6-2, 5-3, 30-30, în meciul cu australianca Daria Gavrilova din turul al doilea al turneului de la Montreal. Simona a finalizat punctul cu o lovitură de dreapta în diagonală din interiorul terenului, după ce, cu un efort fizic deosebit, a reuşit să returneze cateva mingi dificile ale adversarei.

Berlusconi a vandut Milanul la chinezi

Preşedintele grupului Finivest, Silvio Berlusconi, şi-a dat acordul preliminar pentru vanzarea a 99,93 la sută din acţiunile clubului de fotbal AC Milan către o societate din China pentru suma de 740 de milioane de euro, a anunţat, ieri Gazzetta dello Sport. Grupul chinez care va prelua clubul italian se numeşte Sino-Europe Investment Management Changxing şi este condus de Yonghong Li.  Berlusconi a introdus în contractul preliminar de vanzare o clauză prin care noul proprietar se obligă să investească în club 350 de milioane de euro în următorii trei ani, dintre care 100 de milioane de euro în momentul perfectării actelor. La 20 februarie, Silvio Berlusconi a sărbătorit 30 de ani de cand se află la conducerea clubului AC Milan.

Pandurii şi Viitorul, out!

Formaţia Pandurii Targu Jiu a fost eliminată, joi seară, din Liga Europa, fiind învinsă în manşa secundă a turului trei preliminar, în deplasare, de echipa israeliană Maccabi Tel Aviv, scor 2-1. În tur, caştigători au fost tot cei de la Maccabi, scor 3-1. În Israel, pentru Pandurii a marcat Pleaşcă, în minutul 57. Maccabi a înscris prin Igiebor (’24) şi Scarione ('80). Viitorul a remizat pe teren propriu, la Ovidiu, 0-0, cu KAA Gent, după ce în Belgia a scorul a fost de 5-0 pentru gazde. Cele două echipe romaneşti au părăsit Liga Campionilor.

Hora a semnat cu Konyaspor

Atacantul Ioan Hora a semnat, ieri, un contract pe trei ani cu echipa turcă Konyaspor, fostul jucător al echipei Pandurii Targu Jiu fiind prezentat oficial după ce a efectuat vizita medicală. "Cred că mă potrivesc sistemului de joc de la Konyaspor. Liga din Turcia este superioară celei din Romania. Anul trecut am avut succes în Romania şi voi munci mai mult pentru a avea performanţe mai mari aici. Konyaspor este una dintre cele mai bune echipe din Turcia şi sunt fericit că am ajuns aici", a declarat Hora, care a fost golgeterul Ligii I în sezonul trecut cu 22 de goluri marcate. Hora va purta tricoul cu numărul 88 la echipa la care în trecut a evoluat şi Ciprian Marica.

Baia Mare s-a retras din Liga a II-a

Echipa FCM Baia Mare a depus la Federaţia Romană de Fotbal o înştiinţare prin care anunţă că se retrage din Liga a II-a, cu doar o zi înainte de startul competiţiei în care au rămas în acest moment 20 de formaţii. FCM Baia Mare avea programată prima partidă din cadrul Ligii a II-a sambătă, de la ora 11.00, în deplasare, cu Academica Clinceni. Liga a II-a a fost restructurată de către conducerea Federaţiei Romane de Fotbal, fiind redusă la o singură serie de 22 de echipe, numai că în acest moment, după retragerea SC Bacău şi FCM Bacău, au rămas doar 20 de echipe. Conducerea grupării băimărene a anunţat pe pagina de Facebook că echipa se retrage din Liga a II-a din cauza faptului că Primăria Baia Mare nu a fost de acord cu încheierea unui contract de închiriere a stadionului pană la finalul sezonului, necesar pentru a fi depus la FRF.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.