Sport

Spre care play-off mergeţi?

Ziarul de Vrancea
2 aug 2016 487 vizualizări
FC Copenhaga - Astra Giurgiu (transmis pe TVR 1) şi Steaua - Sparta Praga (ProTV), astăzi, de la ora 20:45, în manşa retur a turului III preliminar dn Liga Campionilor



Lipseşte răutatea lui Şumudică
Copenhaga: Olsen – Ankersen, Zanka, Antonsen, Høgli – Kusk, Gregus, Delaney, Falk – Cornelius, Pavlovic. Antrenor: Ståle Solnakken

Astra: Lung – Vangjeli, Săpunaru, Oros, Morais – Boldrin, Lovin  - Boudjemaa, Teixeira, William, Niculae. Antrenor: Cristian Petre.
Arbitru: Liran Linay (Israel).

Astra susţine la Copenhaga un meci foarte greu pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce pe teren propriu, echipa giurgiuveană a reuşit doar un egal (1-1) cu reprezentanta Danemarcei. Poate că 1-1 acasă nu este un handicap de nesurmontat pentru o echipă de valoare, Cupele Europene sunt pline de astfel de exemple, chiar Astra a reuşit recent asemenea “minuni”, dar jocul prestat de giurgiuveni, mai ales în repriza secundă, nu este dătător de speranţă. Astralii suferă la capitolul ofensivă, Alibec încă nu este refăcut, Budescu se îndepărtează spre Ghencea, Daniel Niculae este umbra atacantului de odinioară, iar despre Daniel Florea aproape că nu se merită discuţii. Antrenorul suspendat al Astrei, Marius Şumudică, a vizionat la Copenhaga ultimul meci al adversarei şi a rămas impresionat de atmosfera de pe stadionul “Parken”  şi îngrijorat de forma sportivă arătată de danezi, care au obţinut a treia victorie în campionat: 4-0 cu Nordsjælland. “E meciul decisiv din toate punctele de vedere, şi material şi sportiv. Copenhaga este o echipă bine organizată, care joacă de mult timp în această formula. Eu spun că şi maine vom arăta bine. Băieţii sunt OK sută la sută, din ce vorbesc cu Cristi Petre. Îmi pare rău că nu le pot transmite ceva din răutatea mea”, a comentat Sumudică situaţia Astrei, dar şi a sa, dinaintea meciului de la Copenhaga.

Atenţie la fazele fixe!

Steaua:Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic – Stanciu, Pintilii, Achim – Popa, Golubovic, Hamroun: Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Sparta: Bicik – Dockal, Holek, Brabec, Kadlec – Zahustel, Konaté – Frydek, Cermak, Sural – Lafata. Antrenor: Zdenek Scasny.
Arbitru: Danny Makkelie (Olanda).
Cu totul altfel stau lucrurile în tabăra Stelei, care pleacă de la acelaşi scorul în meciul tur, însă obţinut în deplasare. Ceea ce nu-l scuteşte pe Reghecampf de îngrijorare, ştiut fiind că echipa cehă joacă excelent în deplasare. Aşa cum a făcut-o în primăvară, în Liga Europa, cand a învins măreaţa Lazio cu 3-0, chiar pe “Olimpico”. E drept, eroul meciului de atunci, Ladislav Krejci, a plecat, dar Cermak  şi, mai ales, subtilul Konaté, pot declanşa contraatacuri periculoase pentru Sural şi Lafata spre poarta lui Niţă.  Cum era de aşteptat, antrenorul stelist Laurenţiu Reghecampf nu acceptă varianta jocului la “0-0”, considerată sinucigaşă cu un advesar de acest gen şi va folosi un sistem 4-3-3 pentru  a tranşa calificarea cat mai repede. “ Dacă vom reuşi calificarea, foarte multe lucruri se vor schimba în bine. Întalnim un adversar care marchează uşor, dar vom intra pe teren să caştigăm meciul. Ştim ce avem de făcut, să marcăm un gol mai mult decat adversarul", a declarat Reghecampf, care a menţiontat că jucătorii săi vor încerca să-i ţină pe cehi departe de poarta lui Niţă, mai ales că “sunt foarte periculoşi la fazele fixe”
Mai trebuie de precizat că o eliminare din turul III preliminar al Ligii Campionilor nu înseamnă şi o eliminare din circuitul european pentru cele două echipe romaneşti. Dacă nu se vor califica în faza play-off a Ligii Campionilor, Steaua ş Astra vor intra în faza similară a Ligii Europa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.