Sport

Inedita semifinală

Ziarul de Vrancea
5 iul 2016 774 vizualizări
Astăzi, de la ora 22:00, la Lyon, Portugalia - Ţara Galilor, la Euro 2016, transmisă de Pro TV şi DolceSport

Prima semifinală de la EURO 2016, cea dintre echipele de fotbal ale Portugaliei şi Ţării Galilor, programată astăzi, la Lyon, este categoric una neaşteptată şi, poate şi mai neaşteptat este faptul că nu este foarte sigur că echipa lui Cristiano Ronaldo este mare favorită. Dacă s-au acordat unele şanse echipei Islandei în faţa gazdelor franceze, formaţia antrenată de Chris Coleman are şanse mai mari şi asta din două motive. Ţara Galilor a impresionat la turneul de debut într-un turneu final european (Primo), iar Portugalia n-a impresionat. A avut, poate cea mai uşoară grupă, în care s-a clasat pe locul II, după trei remize şi este prima echipă europeană care ajunge în ditamai semifinalele fără să caştige un meci în timpul regulamentar (Secundo). Asta în vreme ce galezii au caştigat patru din cele cinci meciuri susţinute pană acum, suferind o înfrangere în ultimul minut în faţa Angliei. Şi totuşi, Portugalia este Portugalia, pentru a cincea oară într-o semifinală europeană şi ţinteşte a doua calificare într-o finală. În ultima vreme, de cand a fost preluată de Fernando Santos, echipa lusitană n-a suferit nicio înfrangere în 12 meciuri oficiale. Pe teren, în ciuda unor meciuri slabe, echipa lui Santos a avut şi sclipiri, iar în urma lui Ronaldo, Nani şi Quaresma, a apărut un viitor star al fotbalului mondial, Renato Sanches. Nu trebuie uitat nici CR7, care în ciuda unui sezon lung şi extenuant a arătat, în afară de lufturi şi cereri de penalty (văzute de toată lumea) şi o mare dorinţă de a-şi ajuta echipa naţională. Dacă n-a reuşit prea multe e o altă problemă, însă golul marcat de Cristiano în meciul cu ungurii arată că este în stare oricand să-şi arate clasa. Şi, în fine, s-a putut observa cu uşurinţă că apărarea lusitană este foarte bine organizată şi greu de penetrat, iar în atac, nu Ronaldo este problema ci dependenţa de Ronaldo. 

Ţara Galilor s-a arătat cel mai mult în meciul în care a eliminat Belgia o echipă încantătoare, cu un joc ofensiv pe calapod britanic, dar relativ fragilă în apărare. Dacă la portughezi sunt ceva probleme cu fundaşul Pepe, galezii l-au recuperat pe stalpul apărării, Ashley Williams, care părea incert, în schimb, vor fi lipsiţi de Aaron Ramsey, probabil cel mai bun “assister” al ediţiei, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, dar şi de fundaşul central Ben Davies.. Cele două echipe s-au întalnit de trei ori, ibericii obţinand două victorii, printre care în ultimul meci (3-0) în 2000. 

Echipele probabile: 

Portugalia: 1. Rui Patricio — 21. Cedric, 3.Pepe, 4.Fonte, 5. Guerreiro — 13. Danilo, 10. Joao Mario, 23. Adrien Silva, 16. Renato Sanches — 17.Nani, 7. Ronaldo. Selecţioner: Fernando Santos. 

Ţara Galilor: 1. Hennessey — 5. Chester, 6. A. Williams, 19. Collins — 2. Gunter, 7. Allen, 16. Ledley, 20. J. Williams, 3. Taylor — 11. Bale, 9. Robson-Kanu. Selecţioner: Chris Coleman.

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia). 

 

 CAS

Contradicţii de familie

Calificarea echipei naţionale a Ţării Galilor în semifinalele Euro-2016 reprezintă o surpriză chiar şi pentru componenţii echipei, care aveau programate evenimente importante în această perioadă. Mijlocaşul Joe Ledley şi-a amanat nunta programată sambătă la Ibiza, iar Chris Gunter este nevoit să lipsească de la căsătoria fratelui său din Mexic. Joe Ledley urma să aibă nunta cu Ruby May Ridgeway, sambătă, la Ibiza, dar a fost nevoit să amane evenimentul. Chiar şi în cazul în care Ţara Galilor nu se califică în finală, jucătorii vor părăsi Franţa abia vineri seară, astfel că Ledley nu mai are timp pentru ultimele pregătiri. Luni, Chris Gunter a afirmat că va lipsi de la nunta fratelui său, programată joi în Mexic, tot ca urmare a prezenţei în semifinalele Euro-2016. Şi părinţii lui Gunter vor rămane în Franţa alături de fiul lor şi vor rata ceremonia din Mexic. Şi selecţionerul Chris Coleman se confruntă cu o problemă de familie, soţia acestuia, Charlotte, urmand sa nască în aceste zile..

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.