Sport

Buncărul generalului Iordănescu

Ziarul de Vrancea
7 iun 2016 714 vizualizări
Suporterii romani care au bătut drumul pană în Franţa trebuie să se uite pe site-ul FRF ca să afle dacă antrenamentele sunt deschise publicului (foto MEDIAFAX)

Ziarul francez L’Equipe spune că selecţionerul Romaniei îşi ţine jucătorii langă el, la cald.
Selecţionerul Anghel Iordănescu a decis ca fotbaliştii din lotul Romaniei, odată ajunşi în Franţa pentru Euro 2016, să fie invizibili pentru ziarişti şi suporteri, scrie ziarul L'Equipe.  “Trebuia să fii pe fază ca să-i vezi pe jucătorii romani, adversari ai naţionalei Franţei în meciul de deschidere. Trebuia să fii vigilent, să te uiţi pe site-ul Federaţiei Romane, ca să afli că primul antrenament al "tricolorilor" e deschis pentru public. Duminică, 400 de oameni, dintre care 150 de suporteri romani, au venit să asiste la antrenament.  De atunci, jucătorii n-au mai fost văzuţi. Anghel Iordănescu îi ţine langă el, la cald”, scrie prestigiosul cotidian francez. Jucătorii nu s-au plimbat decat în două locuri din Hexagon: stadionul din la-Chapelle-en-Serval, unde se antrenează cu porţile închise, şi hotelul lor de lux, aşezat în mijlocul pădurii, în parcul natural regional din departamentul Oise.
Pentru a-i alimenta pe cei circa 20 de ziarişti romani care acoperă evenimentul - dintre care unii, plecaţi din ţară cu maşina, au avut nevoie de trei zile ca să ajungă - , Iordănescu a promis că zilnic va trimite presei două persoane.
Luni s-au prezentat Ovidiu Hoban, titular în linia de mijloc, şi fundaşul Vlad Chiricheş, noul căpitan al echipei. Ei au petrecut cam o jumătate de oră la faţa locului, făcandu-şi datoria faţă de presă, apoi s-au întors în buncăr. Marţi, jurnaliştii prezenţi au fost mai puţin fericiţi, mulţumindu-se cu Dumitru Moraru, antrenorul portarilor, şi Ion Vlădoiu, responsabilul suporterilor...  Cel care a luat această decizie este însuşi Iordănescu. În fiecare seară, după cină, selecţionerul desemnează cele două persoane cărora le revine această sarcină, se mai arată în L’Equipe. "E complicat să lucrezi cu el. El e şeful. El le hotărăşte pe toate. Toată lumea trebuie să facă aşa cum vrea el", a spus un ziarist căruia L'Equipe nu-i dezvăluie numele. “Evident, cu un selecţioner care este general al armatei romane, toată lumea trebuie să asculte”, încheie L'Equipe.

Steliano a făcut entorsă

Steliano Filip, fundaşul echipei FC Dinamo, s-a accidentat la antrenamentul efectuat în această seară de echipa naţională. Filip a părăsit antrenamentul din cauza unei entorse şi a fost transportat la spital unde a efectuat un RMN.  Medicii de la clinica avizată de UEFA au anunţat că accidentarea fundaşului dinamovist nu este gravă şi că fotbalistul poate rămane alături de echipa naţională pe perioada turneului final al Campionatului European din Franţa. În cazul în care accidentarea lui Filip era gravă, selecţionerul Anghel Iordănescu îl avea ca variantă de rezervă pe fundaşul Stelei, Alin Toşca.   Naţionala Romaniei are probleme în atac. Denis Alibec şi Florin Andone au suferit fracturi la mană şi vor evolua cu bandaje speciale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.