Sport

Ponor a salvat onoarea gimnasticii

Ziarul de Vrancea
5 iun 2016 676 vizualizări
Romanca a obţinut medalii de bronz europene la barnă şi sol, în timp ce echipa Romaniei s-a clasat pe locul VI

Reprezentativa feminină a Romaniei a terminat pe locul şase în finala pe echipe la Campionatele Europene de gimnastică disputate la Berna. Echipa Romaniei a terminat pe locul patru după calificări, însă fetele nu au evoluat la fel de bine şi în finala de sambătă, la Campionatele Europene de la Berna. În capitala Elveţiei, reprezentativa Romaniei, în componenţa Cătălina Ponor, Anamaria Ocolişan, Maria Holbură şi Anda Butuc, a totalizat 164,596 puncte şi a încheiat competiţia pe locul 6. Medalia de aur a fost cucerită de Rusia, cu 175,212 puncte, iar podiumul a fost completat de Marea Britanie, cu 170,312 şi Franţa, cu 168,496 puncte. De asemenea, Elveţia şi Italia au terminat şi ele în faţa Romaniei. Cătălina Ponor a luat cea mai mare notă, 15,066 la sărituri. Ponor a mai obţinut 14,600 la barnă şi 14,566 la sol, în timp ce Anamaria Ocolişan a fost notată cu 14,766 la sărituri. Celelate reprezentante ale Romaniei nu au reuşit note mai mari de 14,000.
Ieri, în finalele pe aparate, Cătălina Ponor a obţinut două medalii de bronz, la barnă şi sol. Sorţii au trimis-o pe Cătălina să deschidă a treia finală a zilei la senioare. Ponor a intrat în ultimul act la barnă cu a treia notă - 14.433 şi a impresionat din start prin eleganţă. Pe aparat, sportiva de 27 de ani a avut însă cateva ezitări, iar acest lucru s-a reflectat în nota finală. Cătălina Ponor a primit 14.266, o notă sub cea obţinută în calificări, cu care era greu de crezut că va rămane pe podium. Sportivele care au urmat-o imediat, Marine Boyer (Franţa) şi Alia Mustafina (Rusia), au şi depăşit-o, după ce au fost notate cu 14.600, respectiv 15.100. Dar Cătălina a rezistat pe podium pană la capăt, deoarece gimnastele care au concurat după ea, Rebecca Downie (Marea Britanie) şi Anghelia Melnikova (Rusia), au ratat. La sol, Cătălina Ponor, a intrat cu a treia notă, şi a fost apreciată pentru evoluţia ei din ultimul act al competiţiei cu 14,466. Pe primul loc în finala de la sol s-a situat gimnasta din Elveţia, Giulia Steingruber, cu 15,200, în timp ce argintul i-a revenit britanicei Elissa Downie, cu 14,566.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.