Sport

Fiesta spaniolă la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
5 iun 2016 636 vizualizări
Garbiñe Muguruza şi perechea Lopez / Lopez s-au impus în finalele de sambătă ale turneului parizian * ieri, Novak

Prima zi a finalelor turneului de Grand Slam de la Roland Garros s-a transformat într-o “fiesta” în adevăratul sens al cuvantului, fiindcă spaniolii au caştigat finalele la simplu feminin şi dublu masculin. Garbiñe Muguruza, favorita numărul patru, a învins-o, cu  7-5, 6-4, pe Serena Williams, numărul 1 mondial, acesta fiind primul trofeu de Grand Slam din cariera jucătoarei de 22 de ani din Spania. Deşi a păcătuit cu nouă duble greşeli la serviciu, Muguruza a dominat clar întalnirea cu Serena. În schimb jucătoarea de peste Ocean a comis 25 neforţate. Garbiñe a caştigat împotriva serviciului în game-ul cinci, însă liderul mondial, Serena Williams, nu a cedat şi a revenit la 4-4. Sportiva din Spania a făcut break-ul la 5-5 şi a închis setul în favoarea sa, scor 7-5, după ce a salvat două şanse de rebreak ale adversarei. Manşa secundă a debutat, tot cu jucătoarea din Spania la comandă, dar americanca s-a redresat rapid, a făcut break-ul şi a egalat la 1-1. Muguruza a rupt din nou echilibrul, scăpand de un game greu pe propriul serviciu şi ajunge la 4-2 în setul al doilea, iar la 5-3, Serena Williams a salvat patru mingi de meci pe propriul serviciu, însă nu a mai avut ce face în game-ul al zecelea, caştigat de Muguruza. Garbiñe a caştigat primul trofeu de Grand Slam din carieră, după ce anul trecut a ratat această şansă, fiind învinsă în finala de la Wimbledon, chiar de Serena Williams, care nu a reuşit să egaleze recordul deţinut de Steffi Graff, de 22 de titluri de Grand Slam. Ultima jucătoare din Spania care s-a impus la Roland Garros, a fost Arantxa Sanchez, în 1988. ”Sunt foarte fericită că am caştigat aici, am jucat cu cea mai bună jucătoare a lumii, e un sentiment inegalabil. Serena e o mare campioană, a fost senzaţională azi, a jucat fantastic pe parcursul întregului turneu. Pentru noi, spaniolii, acest turneu înseamnă foarte mult. Rafael Nadal a caştigat de nouă ori aici. Sunt foarte mandră că mi-am înscris şi eu numele pe acest trofeu”, a declarat Garbiñe Muguruza.
Finala de dublu masculin s-a disputat între două cupluri omonime, unul cu cei doi gemeni Bryan, altul cu spaniolii Feliciano Lopez şi Marc Lopez, care nici măcar rude nu sunt. Însă gemenii nu mai domină ca în ataţia ani în urmă tenisul mondial de dublu, iar cei doi Lopez se pregătesc pentru Jocurile Olimpice, unde vor juca în aceeaşi formulă. După o finală foarte interesantă şi disputată, Feliciano şi Marc s-au impus cu 6-4, 6-7, 6-3, prelungind seara spaniolă la Roland Garros şi n-ar fi fost exclus ca aceasta “fiesta” să mai fi avut un episod dacă nu s-ar fi accidentat, marele “jupan” al zgurii, Rafael Nadal. Ultima pereche spaniolă s-a impus în 1990, cand au caştigat Sergio Casal şi Emilio Sanchez. La dublu feminin au caştigat jucătoarele franceze Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic (favorite nr. 5), învingătoare cu 6-3, 2-6, 6-4 în faţa perechii ruse, Ekaterina Makarova / Elena Vesnina. Ultima franţuzoaică învingătoare la Paris, la dublu, a fost Mary Pierce, care a făcut pereche cu elveţianca Martina Hingis. Ultima victorie obţinută de o pereche din Franţa la Roland Garros datează din 1971 (Gail Chanfreau / , Françoise Durr).
Finala de dublu masculin s-a soldat cu primul succes al liderului mondial, Novak Djokovic, învingător cu 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 în meciul jucat cu Andy Murray (Marea Britanie, 2 ATP). După victoria obţinută pe arena Philippe Chatrier, sarbul de 29 de ani a caştigat şi ultimul trofeu de Grand Slam care îi lipsea din palmares. Partida dintre cei doi combatanţi a durat trei ore şi cinci minute. Djokovic este primul jucător, după australianul Rod Laver (1969), care este campion en-titre în toate cele patru competiţii mari din tenisul profesionist, performanţă neatinsă de marii săi rivali, Roger Federer şi Rafael Nadal. Este al 12-lea titlu de Mare şlem din cariera sarbului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.