Sport

Muguruza, ultimul obstacol pentru Serena

Ziarul de Vrancea
3 iun 2016 939 vizualizări
Spaniola va juca finala feminină la Roland Garros, în timp ce la băieţi se înfruntă doi jucători care n-au triumfat niciodată pe arena pariziană: Djokovic şi Murray

Principala favorită, Serena Williams, a învins-o, ieri, pe olandeza Kiki Bertens (58 WTA), scor 7-6, 6-4, în semifinalele turneului de la Roland Garros şi va juca în finală cu Garbiñe Muguruza  (4 WTA), care a trecut de australianca Samantha Stosur (24).  Principala favorită a avut nevoie de o oră şi 46 de minute pentru a trece de Kiki Bertens. Jucătoarea din Olanda a reuşit break-ul încă din debutul meciului, însă Serena a revenit şi a egalat la 5, iar setul s-a decis în tiebreak. Williams a greşit mai puţin şi s-a impus cu 9-7. Manşa secundă a început tot cu jucătoarea din Olanda la conducere. Bertens s-a desprins la 2-0, însă Serena Williams a revenit la 3-3, unde a caştigat împotriva serviciului şi nu a mai cedat iniţiativa pană la final. S-a terminat 7-6, 6-4 pentru Serena Williams. Liderul mondial, Serena Williams a reuşit 5 aşi faţă de numai unul singur al adversarei. Totodată, jucătoarea din Statele Unite a avut 37 de lovituri caştigătoare, iar Bertens, doar 17. Williams a avut, de asemenea, şi mai multe greşeli neprovocate, 31 la număr, faţăa de 19 ale adversarei. 
Garbiñe Muguruza (22 ani) ajuns în ultimul act la Internaţionalele Franţei, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-4, pe Samantha Stosur (32 ani), sportiva care a trecut în optimile de finală de Simona Halep. Jucătoarea din Spania a început în forţă şi s-a desprins la 4-0 şi nu a mai cedat avantajul pană la finalul setului, impunandu-se cu 6-2. Actul secund a fost echilibrat pană la 2-2, cand Muguruza a caştigat de două ori împotriva serviciului şi a încheiat manşa cu 6-4.  Serena Williams şi Garbiñe Muguruza s-au mai întalnit în finala unui turneu de Grand Slam anul trecut, la Wimbledon, unde liderul mondial a caştigat în două seturi, scor 6-4, 6-4. Serena, în varstă de 34 de ani, a caştigat de trei ori turneul de la Roland Garros, ultima oară chiar anul trecut. Serena Williams are 21 de titluri de Grand  în carieră, din cele 27 de finale disputate.
Finala masculină se va juca între primii doi jucători ai lumii: Novak Djokovic (Serbia) şi Andy Murray (Marea Britanie). Djokovic l-a învins cu 6-2, 6-1, 6-4 pe austriacul Dominic Thiem, surpriza turneului masculin (15 ATP), care de luni va intra în premieră între primii zece jucători ai lumii. Djokovic, 29 de ani, a fost pentru al şaselea an consecutiv în semifinale la Roland Garros, turneu pe care nu l-a caştigat niciodată, de altfel singurul din categoria Grand Slam  care îi lipseşte din palmares. El a fost învins aici în finală în 2012, 2014 şi 2015.  Thiem, 22 de ani, nr. 15 mondial, nu mai atinsese pană acum semifinalele unui astfel de turneu. În cea de-a doua semifinală, Murray, aflat la prima sa finală pe zgura pariziană  a trecut de elveţianul Stan Wawrinka (4 ATP), deţinătorul titlului, în patru seturi, 6-4, 6-2, 4-6, 6-2.
CAS
Topul recalcitranţilor
Alexander Zverev, Carla Suarez şi Nick Kyrgios sunt cei mai amendaţi jucători de la ediţia actuală a turneului de la Roland Garros. Cei trei jucători au primit amenzi totale de 22.500 de dolari pentru comportament nesportiv. Germanul Alexander Zverev este cel mai amendat jucător de tenis de la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros. În varstă de 19 ani, Alexander Zverev a primit 8.300 de euro amendă după comportament nesportiv în timpul meciului cu Dominic Thiem, partidă caştigată de jucătorul austriac cu scorul de 6-7, 6-3, 6-3, 6-3. Zverev este urmat în acest clasament de Carla Suarez Navarro. Jucătoarea din Spania a fost amendată cu 8.000 de dolari din cauză că a solicitat sfatul antrenorului de mai multe ori, deşi acest lucru este interzis în turneele de Grand Slam. Suarez a apelat la serviciile antrenorului în meciul din turul 4 al turneului, cu Iulia Putinţeva. Australianul Nick Kyrgios a fost şi el amendat cu 6.200 de dolari din cauza comportamentului obscen pe care l-a avut în turul 3, la meciul pierdut cu Richard Gasquet, 2-6, 6-7, 2-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.