Sport

Stadionul Farul şi-a schimbat din nou numele

Ziarul de Vrancea
27 apr 2016 1297 vizualizări
Candva se numea, “Gheorghe Hagi”, acum va purta numele lui Dumitru Antonescu, fostul fundaş internaţional, recent decedat

Stadionul Farul din Constanţa ar putea să primească o nouă denumire. Anunţul a fost făcut de finanţatorul echipei Farul Constanţa, Giani Nedelcu, cel care a anunţat că decizia a fost luată  în Consiliul Director al clubului.  Decizia ca stadionul din Constanţa să-şi schimbe denumirea din "Farul" în "Stadionul Dumitru Antonescu" a venit ca un omagiu pentru simbolul echipei FC Farul, fostul internaţional Dumitru Antonescu, decedat luni, la varsta de 71 de ani. Procedurile legale pentru oficializarea shimbării numelui arenei din Constanţa au început deja. „Am luat această decizie marţi. încă de cand trăia îi spusesem acest lucru lui nea Mitică, că, după ce va trece în nefiinţă, stadionul îi va purta numele. Eu consider că nu e normal ca o arenă să aibă numele unei persoane încă în viaţă. Pentru ce a făcut pentru Farul, pentru Constanţa şi pentru fotbalul romanesc, Dumitru Antonescu merită cu prisosinţă acest lucru“, a spus Giani Nedelcu, citat de Ziua de Constanţa.

Dumitru Antonescu a fost una dintre figurile emblematice ale echipei Farul, el deţinand recordul clubului de meciuri jucate în primul eşalon, cu un total de 390 de prezenţe. Constănţeanul născut pe 25 martie 1945 şi-a început cariera ca junior la Electrica, în oraşul natal, apoi a stat un an la juniorii Stelei. Din 1966 a evoluat timp de 17 sezoane doar pentru Farul, atat în primul, cat şi în al doilea eşalon şi s-a retras din activitate la 39 de ani. în tricoul "marinarilor" a evoluat ca fundaş central sau libero şi a obţinut de două ori locul patru în Divizia A (în sezoanele 1966/1967 şi 1973/1974). Antonescu a evoluat atat pentru lotul Under 23 al Romaniei, unde a adunat şase selecţii, cat şi la naţionala mare, acolo unde a bifat 13 prezenţe, fără gol marcat. Stadionul Farul a purtat pentru o scurtă perioadă şi numele fostului mare fotbalist roman, Gheorghe Hagi, dar această denumire a fost schimbată la presiunea suporterilor, supăraţi pe Hagi că a investit în Academia de Fotbal Viitorul, în loc să susţină echipa fanion a oraşului, Farul Constanţa.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.