Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Lucescu a pierdut titlul în Ucraina

Ziarul de Vrancea
25 apr 2016 633 vizualizări
Dinamo Kiev este matematic campioană a Ucrainei, cu trei etape înainte de finalul sezonului, după victoria cu 1-0 în faţa echipei Vorskla Poltava şi şi-a trecut în palmares cel de-al 15-lea titlul de campioană a Ucrainei, record pentru această ţară.

Golul care a facut-o pe Dinamo Kiev campioană a fost marcat în minutul 36, de fostul jucător al echipei Gloria Bistriţa, Júnior Moraes. în urma aceste victorii, echipa din capitala Ucrainei s-a distanţat la şapte puncte de Şahtar  Doneţk, echipa antrenată de romanul Mircea Lucescu, cu trei etape înainte de finalul sezonului. Dinamo Kiev nu mai poate pierde titlul în Ucraina, după ce Metalurg Zaporoje, echipă pe care urma să o întalnească în penultima etapă s-a retras din campionat din pricina problemelor financiare. Dinamo Kiev şi Şahtar  Doneţk se vor întalni în campionat duminica viitoare, pe 1 mai, într-un meci care nu mai contează în clasament.

Bilete pentru Euro, ultima strigare

Fanii care mai sperau să prindă tichete la Campionatul European din această vară au mai primit o şansă. Ultimele bilete vor fi puse în vanzare astăzi, după ora pranzului. Cu mai puţin de 50 de zile pană la startul competiţiei, UEFA vrea să se asigure că toate biletele se vor vinde pe cale oficială. În aceste condiţii, va deschide un portal de bilete unde suporterii doritori pot să achiziţioneze tichete pe sistemul primul venit, primul servit. UEFA atenţionează că acestea s-ar putea epuiza repede deoarece a înregistrat o cerere mare de tichete în ultima perioadă. Cei care sunt interesaţi pot intra pe site-ul euro2016.com/tickets pentru a-şi înregistra interesul. Biletele, care sunt din categoriile 1-4, provin din cele care nu au fost revendicate în urma rezervărilor sau din comenzile pe care UEFA le-a anulat după ce a constatat că s-au încălcat regulile.

Al patrulea luptător olimpic

Sportivul roman Ion Guidea s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ce vor avea loc în luna august a acestui an, după ce a ajuns în finala categoriei 57 de kilograme la lupte libere, la turneul de la Ulan Bator. Încă un sportiv roman s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. Ivan Guidea a obţinut "biletul" pentru Jocurile Olimpice de la Rio ce vor începe în luna august, după ce s-a calificat în finala categoriei sale, 57kg în proba de lupte libere. Sportivul legitimat la CSM Lugoj s-a calificat în ultimul act la turneului de calificare disputat la Ulan Bator, în Mongolia, după ce l-a învins pe Vladislav Andreev  din Belarus. Guidea a caştigat şi finala cu azerul Hasan Zada din Azerbaidjan. Guidea este al patrulea luptător roman calificat la JO, după Alin Alexuc-Ciuraru, Alina Vulc şi Ion Panait.

Un algerian, tronează în Premier League

Atacantul echipei Leicester City, Riyad Mahrez a fost desemnat, duminică, de Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti din Anglia, jucătorul anului în Premier League. în varstă de 25 de ani, Mahrez, are 17 reuşite şi 11 pase de gol în cele 35 de meciuri jucate pană acum. Riyad Mahrez este primul jucător african care primeşte acest premiu din partea Asociaţiei Fotbaliştilor Profesionişti din Anglia. Riyad Mahrez i-a devansat în lupta pentru trofeu pe colegii de la Leicester City, Jamie Vardy şi N'Golo Kante, pe Harry Kane de la Tottenham, Mesut Özil de la Arsenal şi pe Dimitri Payet de la West Ham.   n varstă de 20 de ani, fotbalistul echipei Tottenham Hotspur, Dele Alli, a fost desemnat cel mai bun tanăr fotbalist din Premier League.

Cristale în finala FA Cup

Echipa portarului roman Costel Pantilimon, Watford, a ratat calificarea în finala Cupei Angliei, fiind învinsă la limită, cu scorul de 1-2, de formaţia Crystal Palace, pe stadionul Wembley din Londra, în penultimul act al celei mai vechi competiţii fotbalistice din lume. Crystal Palace a marcat de două ori în poarta lui Pantilimon, prin Yannick Bolasie (min.6) şi Connor Wickham (min.61), golul lui Watford avandu-l drept autor pe Troy Denney (min.55). Slab clasată  în Premier League, unde ocupă un modest loc 16 şi este ameninţată cu retrogradarea, Crystal Palace a arătată o altă faţă în "FA Cup", reuşind să ajungă pană în finală, unde o va avea ca adversară pe Manchester United, învingătoare cu acelaşi scor în semifinala cu Everton, desfăşurată sambătă, pe aceeaşi arenă. Golurile au fost marcate de Fellaini (’34), Martial (‘90^3) / Smalling (’75 – autogol). Everton a ratat o lovitură de la 11 m prin Romelu Lukaku 57.  Manchester United şi Crystal Palace se vor întalni în data de 21 mai, pe Wembley, într-o reeditare a finalei Cupei Angliei din 1990, caştigată de United.

West Ham îşi ia în primire stadionul olimpic

Gruparea engleză, West Ham, a confirmat oficial că va debuta pe Stadionul Olimpic din Londra, arena pe care clubul a primit-o în folosinţă pentru jocurile din Premier League, într-un meci amical cu Juventus Torino. Partida va avea loc pe data de 7 august 2016, de la ora 15:00, ora Romaniei. Biletele la amicalul West Ham-Juventus vor costa între 13 şi 25 de euro. "Să sperăm că acesta va fi doar unul dintre meciurile pe care echipa noastră le va juca împotriva echipelor de top ale Europei. Este un privilegiu să întalnim unul dintre cele mai mare cluburi din lume.", a declarat antrenorul Slaven Bilic pentru site-ul oficial antrenorul echipei West Ham. West Ham şi Juventus Torino nu s-au întalnit niciodată, fie că a fost vorba de un meci oficial sau de unul amical.
Sammer are probleme cu circulaţia
Directorul sportiv al echipei Bayern München, Matthias Sammer, are probleme de circulaţie a sangelui la creier. Anunţul a fost făcut de clubul din Bavaria, duminică, la ora 19:30. Matthias Sammer se va afla, în următoarea perioadă, sub atenta supraveghere a medicilor germani. "Doctorii m-au asigurat că voi fi complet vindecat şi refăcut. Îmi voi acorda timpul necesar să îmi revin şi apoi să reprezint echipa cu forţe proaspete.", a declarat Matthias Sammer pentru Bild. Fostul mare fotbalist german are contract cu Bayern pană în 2018.

După opt ani de secetă

Feyenoord Rotterdam a cucerit Cupa Olandei după ce a învins, duminică, pe Arena De Kuip, formaţia FC Utrecht, scor 2-1. Kramer a deschis scorul în minutul 42, în urma unei pase primite de la Dirk Kuijt, însă Utrecht a egalat în minutul 51 prin Ramon Leeuwin. Echipa antrenată de Giovanni van Bronckhorst a reuşit golul victoriei cu un sfert de oră înainte de finalul meciului, la o fază în care mingea şutată de Eljero Elia l-a lovit pe portarul polonez al echipei FC Utrecht şi a intrat în poartă.   Feyenoord a cucerit primul trofeu după opt ani şi şi-a trecut în palmares a 12-a Cupă a Olandei. Rivala echipei Feyenoord, Ajax Amsterdam, a cucerit 18 Cupe ale Olandei.

Incidente la Trabzon

Meciul dintre Trabzonspor şi Fenerbahçe, din etapa a XXX-a a campionatului turc, a fost întrerupt la scorul de 4-0 pentru echipa oaspete, după ce mai mulţi suporteri au intrat pe teren şi l-au atacat pe unul dintre arbitrii adiţionali ai partidei. Meciul a fost oprit, moment în care sute de fani au sărit din tribune în teren. Forţele de ordine au fost pur şi simplu copleşite de gestul de huliganism. Este un nou episod dintr-un serial cu gesturi extrem de urate făcute de fanii echipei Trabzonspor. Anul trecut, aceştia au încercat să arunce autocarul lui Fener de pe un pod. Toată această tensiune dintre cele două echipe a pornit din momentul în care Fenerbahçe a fost găsită vinovată pentru aranjarea meciurilor la pariuri. în acel sezon, titlul a fost caştigat de Fener, iar pe locul secund a terminat Trabzonspor, la egalitate de puncte, dar despărţite de golaveraj. Ulterior, procurorii au demonstrat că Fenerbahçe a aranjat meciuri, dar nu s-a decis şi retragerea titlului de campioană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.