Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Gimnaştii au ratat Olimpiada

Ziarul de Vrancea
17 apr 2016 807 vizualizări
Echipa masculină de gimnastică a Romaniei, alcătuită din Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Vlad Cotuna şi Andrei Ursache, a ratat, duminică, şansa de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Romania s-a clasat pe locul cinci în turneul preolimpic care s-a desfăşurat chiar în oraşul unde vor avea loc Jocurile Olimpice. Cu un total de 344,148 de puncte, Romania a fost a treia după a doua subdiviziune, în urma Germaniei şi Franţei, însă pană la final, Drăgulescu şi compania au pierdut teren în faţa Ucrainei, 350,160 puncte şi a Olandei, 347,444.  Primele patru clasate, Germania, Franţa, Ucraina şi Olanda au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, care se vor desfăşura în această vară, în perioada 5-21 august. 

Eliminare în bloc

Toţi cei şase jucători romani au fost eliminaţi în faza a doua a grupelor din cadrul turneului preolimpic de tenis de masă de la Halmstad, Suedia, şi au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Brazilia. Romania a fost reprezentată de şase sportivi, trei în proba masculină şi trei în proba feminină, la turneul din Halmstad, care are loc în perioada 12-16 aprilie. Pe tabloul masculin s-au înscris Ovidiu Ionescu, Adrian Crişan şi Hunor Szöcs, iar pe tabloul feminin au concurat Daniela Monteiro,  Bernadette Szöcs şi Elisabeta Samara. Romania poate avea măcar o jucătoare la Jocurile Olimpice de la Rio, în funcţie de poziţiile pe care le vor ocupa Elizabeta Samara şi Bernadette Szöcs în clasamentul mondial, la data de 1 mai. Fiecare ţară poate participa la Jocurile Olimpice cu cate doi sportivi în probele de simplu masculin şi feminin şi o echipă formată din trei.

CSM a caştigat Cupa la handbal

CSM Bucureşti a caştigat finala Cupei Romaniei la handbal masculin, după ce a învins, scor 27-24, pe Steaua Alexandrion Bucureşti, într-un meci disputat în Sala Polivalentă din Brăila. Csm Bucureşti are ca obiectiv pentru acest sezon şi caştigarea campionatului.  În finala mică a turneului Final Four de la Brăila, HC Doborgea Sud s-a impus, scor 28-20 în disputa cu Dunărea Călăraşi. În sezonul regulat, Steaua s-a impus în ambele partide cu CSM Bucureşti. în tur, roş albaştrii au caştigat, în deplasare, cu scorul de 30-28 ,iar în returul disputat în Sala Sporturilor din Chiajna, a fost 29-28, în ultima etapă a campionatului. CSM Bucureşti a încheiat sezonul pe locul II, în timp ce Steaua a ocupat locul IV.

Rusescu, omul cu victoria

Raul Rusescu a adus victoria pentru Osmanlispor, echipă care a reuşit să caştige, sambătă, scor 1-0, meciul jucat în deplasare, cu Rizespor, într-un meci din etapa a 29-a a campionatului Turciei.  Fostul atacant de la Steaua, Sevilla şi Braga a marcat golul victoriei pentru Osmanlispor, echipă care a caştigat sambătă pe terenul celor de la Rizespor, scor 1-0. Rusescu a înscris în minutul 83.  Intrat pe teren în minutul 80, Rusescu a marcat golul de trei puncte cu şapte minute înainte de final. În urma acestei victorii, Osmanlispor rămane în lupta pentru locurile care duc în Europa League. Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, Osmanlispor are 44 de puncte, iar etapa viitoare va întalni, pe teren propriu, formaţia Antalyaspor.  Atacantul roman a marcat nouă goluri în acest sezon pentru Osmanlispor.

Steliştii se vor putea antrena în Ghencea

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, le dă o veste bună suporterilor Stelei. Într-un comunicat postat pe pagina personală de Facebook, Ministrul Apărării Naţionale anunţă că arena din Ghencea va fi modernizată şi că echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf s-ar putea antrena din nou pe terenurile complexului sportiv din Ghencea.  "Normalitate, respect şi pasiune pentru perfomanţa fotbalistică a Stelei. Sunt lucrurile pe care mi le doresc atat eu cat şi Ministerul Apărării Naţionale. Apreciez mesajele primite de la suporteri, pentru care le mulţumesc. Documentaţia necesară procesului de reabilitare şi modernizare a stadionului urmează a fi depusă la Compania Naţională pentru Investiţii în cel mai scurt timp. Luăm în calcul utilizarea terenurilor de antrenament de către echipa de fotbal şi încercăm să găsim cat mai rapid soluţii concrete, cu respectarea legislaţiei şi în beneficiul sportului romanesc.", se arată în comunicatul postat de Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc.  În prezent, echipa de fotbal Steaua se antrenează la Domneşti.

Roman, primul gol în Olanda

Fostul atacant al echipei Pandurii Tg. Jiu, Mihai Roman, a înscris un gol pentru NEC Nijmegen, formaţie care a învins, duminică, pe teren propriu, pe SC Cambuur, scor 2-1. A fost primul gol marcat de Mihai Roman în Eredivisie. Atacantul Mihai Roman a înscris, duminică, primul său gol în Olanda. Transferat în acest sezon la NEC Nijmegen, fostul atacant al echipei Pandurii Tg. Jiu a marcat în victoria echipei sale, scor 2-1 cu SC Cambuur Leeuwarden. Intrat pe teren în repriza a doua, Mhai Roman a marcat al doilea gol al echipei sale, în minutul 69. În varstă de 23 de ani, Mihai Roman a mai evoluat la Universitatea Craiova, Petrolul Ploieşti, Universitatea Cluj, CS Turnu Severin şi Săgeata Năvodari.

Can poate rata Euro 2016
Emre Can, fotbalist turc care joacă pentru naţionala Germaniei a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul piciorului drept, în minutul 80 al partidei Liverpool-Borussia Dortmund, scor 4-3. Emre Can va sta departe de terenul de fotbal între 4 şi 6 săptămani. CE se desfăşoară în perioada 10 iunie-10 iulie. În varstă de 22 de ani, Emre Can ar putea rata Campionatul European, competiţie care va începe pe 10 iunie, cu meciul Franţa-Romania. Emre Can este al doilea fotbalist din naţionala Germaniei care se accidentează înainte de începerea turneului final al Campionatului European din Franţa, după Bastian Schweinsteiger. Mijlocaşul de la Manchester United are şi el probleme la genunchi. Născut la Frankfurt, pe 12 Ianuarie 1994, Emre Can a jucat la toate categoriile de varstă din naţionalele de tineret ale Germaniei. Can a strans cinci selecţii la naţionala mare a Germaniei.

Nostalgiile lui Messi

Atacantul Lionel Messi şi-a manifestat de mai multe ori dorinţa de a evolua pentru clubul argentinian Newell's Old Boys, după ce va pleca de la Barcelona. De cinci ori caştigător al Balonului de Aur, starul argentinian a fost transferat de gruparea catalană la varsta de 14 ani.  Newell's Old Boys a fost primul club unde a fost legitimat Lionel Messi. La varsta de 6 ani, actualul atacant al echipei FC Barcelona, a ajuns la gruparea din Rosario, de unde a fost transferat la formaţia catalană.  FC Barcelona a fost eliminată în sferturile de finală din Liga Campionilor de Atletico Madrid. Catalanii au caştigat prima manşă, de pe teren propriu, scor 2-1, însă au cedat cu scorul de 0-2 în returul de pe Vicente Calderon. Lionel Messi a marcat 37 de goluri pentru formaţia sa în acest sezon, în 42 de partide, în toate competiţiile.  La naţionala Argentinei, Messi a înscris 50 de goluri în 108 meciuri.
y


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.