Sport

Suntem băgaţi în seamă la rugby?

Ziarul de Vrancea
4 apr 2016 655 vizualizări
Aflat la final de mandat, preşedintele World Rugby, francezul Bernard Lapasset sugerează extinderea turneului celor şase naţiuni, cu un sistem deschis, la care ar participa şi Romania

Preşedintele World Rugby, Bernard Lapasset, doreşte să permită naţiunilor europene emergente, precum Romania, Georgia sau Rusia, să fie integrate în Turneul celor Şase Naţiuni, competiţie care ar urma să se desfăşoare într-un sistem cu promovare şi retrogradare, scrie cotidianul L'Equipe.
Înainte de a părăsi preşedinţia World Rugby (fostă IRB) pe care o ocupă din 2008, francezul Lapasset a vorbit despre această intenţie într-un interviu acordat ediţiei online a ziarului Le Figaro.  ''Există ţările europene din al doilea eşalon precum Georgia, Rusia, Romania... Iar eu am spus clar: trebuie schimbat formatul Turneului celor şase naţiuni. Dacă se vrea să se întoarcă spre viitor, această competiţie trebuie să se deschidă. Cu un sistem de promovare-retrogradare. Fie direct, fie printr-un meci de baraj. însă trebuie dată rapid o viziune, o speranţă acestor echipe'', a declarat Lapasset. Această idee este un cartof fierbinte strecurat în mana succesorului său, Bill Beaumont, fost internaţional englez. Toată lumea se întreabă de ce, după opt ani cat s-a aflat la conducerea instanţei mondiale de administrare a rugby-ului, Bernard Lapasset nu a depus toate eforturile pentru a face această idee viabilă.  Orice s-ar întampla, după ultimul loc ocupat anul acesta de italieni, problema unei retrogradări a fost pusă, pe 20 martie, căpitanului echipei Italiei într-o conferinţă de presă după înfrangerea suferită în faţa Ţării Galilor. Parisse a replicat: ''Astăzi, şi o spun cu cel mai mare respect pentru Georgia şi Romania, nicio altă echipă nu merită să joace în locul nostru în Turneu''.
Această propunere de sistem promovare-retrogradare va fi cu siguranţă în centrul următoarelor discuţii despre viitorul Turneului celor Şase Naţiuni. Dar, pe langă problema sportivă, se va pune şi cea a organizării partidelor, punerea în conformitate a stadioanelor georgiene, romaneşti sau ruseşti pentru a găzdui meciuri din Turneu, cu tot ce implică asta pentru sponsori, parteneri şi televiziuni. Dar este totuşi o opţiune de luat în considerare, conchide L'Equipe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.