Sport

Deliciile insolvenţei

Ziarul de Vrancea
28 mar 2016 443 vizualizări
Ieşirea din calculele europene a echipei ASA Targu Mureş a perturbat ambele faze ale campionatului * două meciuri fierbinţi în etapa a IV-a a play-off-ului Ligii I

O dată cu încheierea perioadei de respiro adusă de vanturile baltice şi iberice, liga noastră cea de toate zilele îşi continuă periplul pe cele două paliere ale noului sistem competiţional.  În play-off noutatea este constituită de insolvenţa echipei ASA Targu Mureş, care nu prea are pentru ce lupta. Mai ales că pe viitor, formaţia care acum este condusă de “briliantul” George Csorcseri se poate aştepta la o depunctare. Să sperăm că formaţia de pe Mureş va juca tot campionatul corect, cum se aşteaptă şi FC Viitorul, care vede o şansă nesperată de a reintra în competiţia pentru podiumul. Capetele de afiş ale etapei de play-off sunt meciurile de miercuri şi vineri. Mulţi consideră Pandurii – Steaua de la Severin drept meciul cheie al campionatului, de parcă Astra Giurgiu n-ar exista. Formaţia din Gorj are, îndeobşte, rezultate bune cu Dinamo şi slăbuţe cu Steaua, deşi ne amintim în campionatul trecut de un 3-1 realizat de “panduri”. Însă echipa olteană trece prin clipe grele: antrenorul Edward Iordănescu şi secundul său au fost trimişi în tribune, astfel încat ei vor trebui să transmită indicaţii telefonice pe banca pe care va sta preparatorul fizic. Va fi deci o sarcină foarte grea pentru formaţia gazdă, dar şi pentru Steaua, pentru că se ştie că Pandurii este o echipă care strange randurile în clipe grele. Astra Giurgiu se poate distanţa în fruntea clasamentului în cazul unei victorii pe tăram dinamovist, dar va fi foarte greu. Nu pentru că “astralii” lui Şumudică n-au mai comis-o, ci pentru că Dinamo a cam uitat gustul victoriei şi este constransă să caştige acest meci. În situaţia echilibrului din clasamentul “înjumătăţit”, orice adaos de trei puncte reprezintă “aur curat” pentru orice echipă.
Şi grupa retrogradării a căpătat noi valenţe, tot din cauza insolvenţei mureşene. Într-adevăr, imposibilitatea de a participa în cupele europene pentru ASA, a deschis o portiţă pentru locul VII, adică primul din play-off. Dacă ţinem cont că formaţia CFR Cluj este şi ea ineligibilă pentru Europa, lupta pentru acel loc se dă între CSU Craiova şi CSMS Iaşi, fără ca aceste două fruntaşe să fie scutite integral de emoţiile retrogradării. După înfrangerea de pe teren propriu contra “voluntarilor” ilfoveni, moldovenii se deplasează pe sinteticul de la Chiajna unde au mai caştigat odată. Iar oltenii joacă acasă cu FC Botoşani, o echipă condamnată la prins puncte cu arcanul. Şi să nu considerăm solist nici jocul de la Timişoara, fiindcă Petrolul, deja retrogradată, a scos punct şi de la Cluj, o echipă care poate face zile fripte echipei din Voluntari, care-şi face debutul pe noul stadion din comună care poartă numele lui Anghel Iordănescu.

Programul etapei a IV-a
Play-off (30 martie 1 aprilie): Pandurii Targu Jiu – Steaua (miercuri, 21:00), ASA Targu Mureş - FC Viitorul (joi, 20:30), Dinamo – Astra Giurgiu (vineri, 20:30).
Play-out (29-31 martie): Poli Timişoara – Petrolul (marţi, 20:30), FC Voluntari – CFR Cluj (miercuri, 16:00), Concordia Chiajna – CSMS Iaşi (miercuri, 18:30), CSU Craiova – FC Botoşani (joi, 16:00).

Clasament play-off
1. Astra    3    2    0    1    3-2    32
2. Steaua    3    2    1    0    6-2    29
3. Pandurii    3    1    2    0    4-2    29
4. Dinamo    3    0    3    0    2-2    27
4. Viitorul     3    0    1    2    2-6    24
6. ASA     3    0    1    2    0-3    20

Clasament play-out
7. Craiova    3    2    0    1     4-1    22
8. CSMS    3    1    0    2     2-4    22
9. CFR    3    1    2    0     4-2    19
10. Botoşani    3    1    1    1     2-4    17
11. Chiajna    3    2    1    0     4-0    16
12. Voluntari    3    1    1    1     2-4    16
13. Timiş.    3    0    2    1     2-3    15
14. Petrolul    3    0    1    2     1-3    5   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.