Sport

Sărbătoriţii de la Indian Wells

Ziarul de Vrancea
22 mar 2016 497 vizualizări
Dacă victoria lui Novak Djokovic era cat se poate de aşteptată, la feminin, Serena a fost învinsă fără drept de apel de Vika Azarenka * jucătoarele romane se mută din California în Florida

Novak Djokovic, liderul mondial, a caştigat, ieri, turneul de la Indian Wells, Statele Unite ale Americii, dotat cu premii totale în valoare de peste şapte milioane de dolari, după victoria din finală împotriva sportivului canadian Milos Raonic (14 ATP), scor 6-2, 6-0. Novak Djokovic este campion la Indian Wells, turneu de categorie Masters 1000 disputat pe suprafaţă dură, pentru a treia oară consecutiv şi pentru a cincea dată în istoria turneului. în plus, sportivul sarb a bifat al 62-lea trofeu din carieră.  Djokovic (28 de ani) s-a impus după o oră şi 17 minute de joc. Pe durata partidei, Djokovic a avut un joc solid la serviciu şi nu i-a oferit nicio şansă de break adversarului.  Este a şasea victorie consecutivă pentru Novak Djokovic din tot atatea întalniri directe cu Milos Raonic. Novak Djokovic a pierdut un singur meci în acest an, la Dubai, împotriva spaniolului Feliciano Lopez. Dar sportivul sarb nu a terminat partida, întrucat a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări, la scorul de 6-3 pentru adversar. În plus, “Nole”  a caştigat la Indian Wells cel de-al treilea turneu din 2016, după Doha (Qatar) şi Australian Open. 
* Victoria Azarenka (Belarus, locul 15 WTA) a caştigat, duminică, turneul de la Indian Wells, dotat cu premii totale în valoare de peste 6 milioane de dolari, după victoria din finală împotriva sportivei americane Serena Williams (locul 1 WTA), scor 6-4, 6-4. Vika Azarenka s-a impus după o oră şi 28 de minute de joc. Pe durata partidei, Azarenka a avut un joc solid la serviciu, iar Serena Williams a reuşit doar un break. Serena Williams (34 de ani) a fost condusă pe toată durata partidei şi nu a reuşit să fructifice decat una dintre cele 12 sanşe de break. în plus, americanca a făcut 33 de greşeli neforţate şi doar 22 de lovituri direct caştigătoare. Serena intra cu mare încredere în acest meci, întrucat caştigase 23 din cele 24 partide la Indian Wells. După aproximativ o oră de joc, sportiva din SUA era condusă cu scorul de 4-6, 0-4 dar a reuşit să egaleze scorul în setul al doilea şi  şi părea capabilă de relanseze partida. Azarenka a avut ceva emoţii pe final, a salvat două mingi de break cand servea pentru meci şi a caştigat pentru a doua oară trofeul de la Indian Wells, după succesul din 2012. În sezonul trecut, Azarenka a fost eliminată în turul 3 al competiţiei desfăşurate pe suprafaţă dură.
Este doar a patra victorie pentru Azarenka din cele 21 de întalniri directe cu Serena Williams. Ultimul succes al sportivei din Belarus data din 2013, în finala turneului de la Cincinnati.  Este cel de-al doilea trofeu caştigat în 2016 de către sportiva din Belarus, după cel de la Brisbane, Australia (scor 6-3, 6-1, în finală cu Angelique Kerber). Mai mult, Azarenka a pierdut un singur meci în acest sezon, cu Angelique Kerber, în sferturile de finală al Australian Open (scor 3-6, 5-7).

Urmează Miami!

După turneul de la Indian Wells, pentru Simona Halep şi celelalte jucătoare romane urmează un alt turneu important, cel de la Miami, dotat cu premii totale în valoare de 6,8 milioane de dolari. Simona Halep se află  pe aceeaşi parte de tablou cu Serena Williams, pe care o poate întalni în semifinale. După ce a fost eliminată în sferturile de finală la Indian Wells, Simona Halep va intra în competiţia de la Miami în turul al doilea, conform tragerii la sorţi. Romanca se va întalni cu învingătoarea partidei  dintre ucraineanca Katerîna Bondarenko (59 WTA) şi rusoaica Daria Kasatkina (36 WTA).  Sportiva în varstă de 24 de ani ar putea juca în turul al treilea cu Samantha Stosur (27), iar în optimile de finală ar putea să o întalnească pe Lucie Safarova (15 WTA). Agnieszka Radwanska, deţinătoarea trofeului de la Miami se poate confrunta în sferturile de finală cu Simona Halep, în timp ce, în semifinale, romanca aflată pe locul V în clasamentul mondial se poate întalni cu americanca Serena Williams. Tot pe aceeaşi parte se află şi Alexandra Dulgheru, care joacă în primul tur cu ucraniceanca Lesia Ţurenko, iar în turul II s-ar putea confrunta cu Ekaterina Makarova (Rusia).
Pe cealaltă jumătate de tablou se află Monica Niculescu, calificată direct în turul secund, în care o va întalni pe învingătoarea partidei dintre Peng Shuai (China) şi Alison van Uytvanck (Belgia), o eventuală calificare în turul III putandu-i aduce în faţă pe spaniola Carla Suarez. Irina Begu va juca în primul tur cu o jucătoare ieşită din calificări, iar în turul II poate da de germana Sabine Lisicki.
În calificări, Patricia Ţig a jucat în primul tur cu kazaha Iaroslava Şvedova (pierzand cu 3-6, 3-6).  Sorana Cîrstea, jucătoare primită cu wild card, o va înfrunta în primul tur pe japoneza Kurumi Nara, iar în turul secund, pe învingătoarea partidei dintre Francesca Schiavone (Italia) şi Duan Yingying (China).
Clasamentele tenisului: Şarapova iese din top 10
Top 10 WTA: 1 (1). Serena Williams (SUA) – 9.505 p; 2 (3). Agnieszka Radwanska (Polonia) – 5.775 p; 3(2). Angelique Kerber (Germania) – 5.700 p; 4 (4). Garbiñe Muguruza (Spania) – 4.776 p; 5 (5). Simona Halep (Romania) – 3.960 p; 6 (6). Carla Suarez (Spania) – 3.800 p; 7 (9). Petra Kvitova (Cehia) – 3.698 p; 8 (-). Viktoria Azarenka (Belarus) – 3.595; 9 (10). Roberta Vinci (Italia) – 3.540 p; 10 (8). Belinda Bencic (Elveţia) – 3.450 p;. Poziţiile celorlalte jucătoare romane din Top 200:  Monica Niculescu – 33 (34);  Irina Begu – 35 (35); Alexandra Dulgheru – 91 (93); Andreea Mitu – 112 (112); Patricia Ţig – 129 (130); Sorana Cîrstea – 147 (148); Ana Bogdan – 155 (156). La dublu: Monica Niculescu – 32 (31); Irina Begu – 38 (38); Raluca Olaru – 48 (46).

Top 10 ATP: 1 (1). Novak Djokovic (Serbia) – 16.540 p; 2 (2). Andy Murray (Marea Britanie) – 8.370 p; 3 (3). Roger Federer (Elveţia) – 7.695 p; 4 (4). Stanislas Wawrinka (Elveţia) – 6.405 p; 5 (5). Rafael Nadal (Spania) – 4.9900 p; 6 (6). Kei Nishikori (Japonia) – 4.070 p; 7 (7). Tomas Berdych (Cehia) – 3.810 p; 8 (8). David Ferrer (Spania) – 3.505 p; 9 (9). Jo-Wilried Tsonga (Franţa) – 3.130 p; 10(10). Richard Gasquet (Franţa) – 2.795 p; Jucătorii romani din top 200: Adrian Ungur – 196 (191); Marius Copil – 199 (199). La dublu: Horia Tecău – 3 (3); Florin Mergea – 13 (11).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.