Sport

Revine fotbalul pe Arena Naţională

Ziarul de Vrancea
14 mar 2016 749 vizualizări
După agrementul obţinut de la MDRAP, Primăria Bucureşti nu are altceva de făcut decat să rezolve cu acceptul ISU * primul meci după deschidere poate avea loc în etapa viitoare

Comisia tehnică de la Ministerul Dezvoltării Regionale a decis că membrana acoperişului Arenei Naţionale nu prezintă niciun fel de pericol în caz de incendiu iar cel mai mare stadion din Romania poate fi redeschis, a anunţat pe contul său de Facebook Răzvan Sava, primarul interimar al Bucureştiului Întrunită astăzi la Ministerul dezvoltării Regionale, Comisia tehnică a decis că membrana acoperişului stadionului Naţional Arena este de clasa „B”, ceea ce înseamnă o siguranţă sporită la foc. Decizia a fost luată în urma analizelor făcute la un laborator din Italia, testele efectuate în Romania, de către ISU, arătand că membrana s-ar include la clasa "C". "Am primit astăzi agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care am trimis-o, însoţită de expertiza laboratorului din Italia. Mai aşteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment. Mă bucur, de asemenea, că n-am fost nevoiţi să apelăm la soluţia înlocuirii acoperişului. Ar fi fost costisitor şi inutil. Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arenă Naţională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiţii de siguranţă." a scris Răzvan Sava pe Facebook.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice precizează, luni, că odată cu avizul favorabil pentru Arena Naţională rolul ministerului în soluţionarea situaţiei stadionului se încheie, însă instituţia va sprijini Primăria Capitalei şi alte autorităţi locale în rezolvarea unor probleme.  Precizarea vine în condiţiile în care, luni, Comisia tehnică din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcţii (CTPC) a avizat favorabil noul agrement tehnic pentru membrana arhitecturală pentru copertina tip Duraskin.
Constructorul Max Bögl este aşteptat pentru a ridica agrementul iar ca urmare a acestei decizii, stadionul Naţional Arena poate fi redeschis în următoarele zile. Primul meci ce ar putea fi găzduit pe cel mai mare stadion din Romania este Dinamo Bucureşti -Pandurii Targu Jiu, din etapa a III-a a play-off-ului Ligii I la fotbal, asta după ce Federaţia Romană de Fotbal a anunţat, că jocurile amicale cu Lituania şi Spania se vor disputa la Giurgiu, respectiv Cluj. Ultimul meci disputat pe ”Arena Naţională”, înainte ca aceasta să fie închisă, a fost Steaua - Pandurii Targu Jiu, scor 1-1, în etapa a 15-a din Liga 1, meci jucat la 25 octombrie 2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.