Sport

Victorie mai clară decât arată scorul

Dan Chiriac
6 mar 2016 1236 vizualizări
Sporting Lieşti - FC Panciu 1-3 (0-2), în liga a treia de fotbal. Păncenii joacă sâmbătă pe teren propriu cu Petrotub Roman.

Echipa de fotbal FC Panciu a disputat sâmbătă primul meci oficial din 2015. A fost o victorie fără dubii, în faţa unei echipe ce părea favorită înaintea jocului, ţinând cont de poziţiile în clasament. Numai că, în iarna acestui an, la echipa vrânceană s-au schimbat foarte multe faţă de turul campionatului şi asta s-a văzut pe terenul de joc. “S-a văzut pe toată desfăşurarea partidei superioritatea noastră fizică. Cantonamentul efectuat cu sprijinul Primăriei în această iarnă ne-a ajutat foarte mult. E lucru mare ca la acest nivel să beneficiem de acest stagiu. Superioritatea fizică ne-a dat posibilitatea pe teren să facem diferenţa. Jucătorii s-au mobilizat exemplar, mai ales că suntem cu salariile la zi, tot datorită implicării autorităţilor locale. Scorul putea fi mult mai mare, dar importantă este victoria obţinută. Le mulţumim celor care au înţeles că este nevoie de o pregătire exemplară pentru a avea rezultate”, ne-a spus Mihai Popescu, preşedintele păncenilor.

Minutul 7 a fost norocos

Meciul a fost dominat de la un capăt la altul de oaspeţi. Scorul a fost deschis în minutul 7. După o lovitură liberă executată de Negoescu, Dima a ratat din zece metri, mingea a ajuns la egipteanul Hany care a reluat din foarfecă în plasa porţii adverse. Şase minute mai târziu, Pasăre a marcat cu un şut la colţul lung. Gazdele au răspuns firav, iar ocaziile mari de poartă au aparţinut tot păncenilor. Hany a avut de două ori ocazia să ducă scorul la 3-0.

Menghia, omul reprizei secunde

Acuzând o întindere, Hany a fost schimbat la pauză cu Menghia. Acesta a fost protagonistul reprizei a doua, chiar dacă a jucat doar 40 de minute. În minutul 70 acesta a trimis un lob de la 45 de metri care a lovit bara porţii adverse. Apoi, în minutul 78 a luat o minge de la centrul terenului, l-a driblat pe portarul advers şi i-a pasat lui Duca care a marcat cu poarta goală. Gazdele au punctat la rândul lor, dar reuşita i-a aparţinut fundaşului păncean Bucur. Chiar dacă era accidentat, Bucur a intrat pe teren şi a avut intervenţia nefericită din minutul 86. Cătălin Voinea a fost cel care l-a incurajat pe Bucur imediat după autogol. Gazdele puteau reduce scorul în minutul 92, dar Irimia a scos o minge grea.


•    Cei doi antrenori, Dănuţ Bolocan şi Paul Cioran, au folosit următoarea formaţie: Irimia – Ciornei, Alupei, Parlac, Voinea – Sava, Negoescu, Dima, Duca – Pasăre, Hany. Au mai intrat: Menghia, Bucur, Blănaru şi Mitală.

•    Gazdele au jucat cu: Vicol – Ilie, Preda, Serea, Iancu – Bogoş, Coconaşu, Dumitriu, Admaache - Petică, Filimon

În seria întâi a ligii a treia s-au retras în acest an două formaţii, Bucovina Rădăuţi şi FC Zagon, iar o a a treia, Cetate Tg. Neamţ, a fost exclusă din campionat. Astfel, păncenii vor disputa trei partide mai puţin în acest retur. FC Panciu are 13 puncte. Cu un lot întărit semnificativ în această pauză competiţională, echipa vrânceană se gândeşte la un loc în prima jumătate a clasamentului, la finalul campionatului. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Stelu, acum 2972 zile, 9 ore, 18 minute, 47 secunde
Irimia e fostul portar de la Petrolul Ploiești?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.