Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Lobonţ se transferă la Frosinone

Ziarul de Vrancea
18 ian 2016 516 vizualizări
Portarul echipei AS Roma, Bogdan Lobonţ, va fi transferat în această iarnă la formaţia Frosinone, care a promovat în vară în Serie A, tratativele fiind foarte avansate, a anunţat, ieri presa italiană.

Lobonţ, care evoluează la AS Roma din 2009, a împlinit astăzi 38 de ani. Bogdan Lobonţ a mai jucat în cariera sa la echipele Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, FC Dinamo şi AC Fiorentina. După disputarea a 20 de etape din Serie A, Frosinone ocupă locul 19, penultimul, cu 15 puncte, la şase puncte în urma formaţiei US Palermo, care ocupă prima poziţie neretrogradabilă.

Adio Olimpiadă, la polo!

Naţionala de polo a Romaniei a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Greciei, cu scorul de 9-15, în optimile de finală ale CE de la Belgrad, tricolorii ratand astfel calificarea în sferturile de finală ale competiţiei şi urmand a juca pentru locurile IX-XII. În urma rezultatului, Romania a ratat şi şansa de a continua cursa de calificare la turneul preolimpic.  Grecia va juca în sferturile de finală cu Spania, care a învins, sambătă, echipa Maltei, cu 14-3. Tot sambătă, în sferturi s-au mai calificat Serbia (10-5 cu Slovacia), Muntenegru (11-6 cu Franţa), Croaţia (16-9 cu Olanda), iar duminică, Italia (16-2 cu Turcia)., Ungaria (14-3 cu Georgia) şi Rusia (9-6 cu Germania). În turneul pentru locurile IX-XII, echipa Romaniei a învins Malta cu 12-7 şi va reîntalni echipa Germaniei, care a învins cu 17-16 formaţa Slovaciei.

A murit celebrul Panţuru

Fostul sportiv Ion Panţuru, caştigător al medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de iarnă de la Grenoble, în 1968, împreună cu Nicolae Neagoe, a încetat din viaţă, duminică, la varsta de 82 de ani, a anunţat Federaţia Romană de Bob şi Sanie. Ion Panţuru a făcut parte şi din echipa de bob patru persoane a Romaniei care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo din anul 1972. împreună cu franarul Dumitru Focşeneanu, a caştigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1969 şi medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1973. În cariera de antrenor, care a urmat activităţii de sportiv, Ion Panţuru a format mai multe generaţii de sportivi valoroşi în bobul romanesc. A fost declarat Maestru Emerit al Sportului şi numit cetăţean de onoare în trei oraşe de pe Valea Prahovei, Comarnic, Sinaia şi Buşteni.

Înfrangere pentru trupa lui Galca

Formaţia Espanyol Barcelona, antrenată de Constantin Galcă, a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-3, de echipa Getafe, într-un meci din etapa a XX-a a campionatului Spaniei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Pedro León ('29), Sarabia ('37) şi Gómez ('90^4). Pentru Espanyol a înscris Perez, în minutul 26. Într-un alt meci din campionatul spaniol, Atletico Madrid s-a impus în deplasare, cu scorul de 3-0, în faţa echipei Las Palmas. Au înscris Filipe Luís ('17) şi Griezmann ('68, '89). Tot duminică, FC Barcelona a învins cu 6-0 (2-0)  pe Athletic Bilbao, prin golurile marcate de Suarez (3), Messi, Neymar şi Rakitic. Fotbalistul echipei Cordoba, Florin Andone, a înscris unicul gol în partida caştigată, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Almeria, în liga a doua din Spania. Andone, integralist la oaspeţi, a marcat în minutul 52. Cordoba a jucat în inferioritate numerică din minutul 55, cand a fost eliminat Stankevicius.

Hoeness va fi eliberat condiţionat

Fostul preşedinte al clubului Bayern München Uli Hoeness, condamnat pentru evaziune fiscală în 2014, va fi eliberat la 29 februarie, au anunţatautorităţile germane. Tribunalul din Augsburg a decis să accepte cererea de eliberare condiţionată, în conformitate cu legislaţia germană, care permite această solicitare la jumătatea pedepsei. Condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru că nu a declarat fiscului german importante sume de bani obţinute în Elveţia, Hoeness, în varstă de 64 de ani, a fost încarcerat la 2 iunie 2014, la Landsberg, în Bavaria. De la începutul anului trecut, Hoeness a executat pedeapsa în regim semideschis. Hoeness a demisionat de la Bayern Munchen după ce a fost condamnat.

Messi l-a egalat pe Di Stefano

Internaţionalul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a disputat, duminică, al 329-la său meci în prima ligă din Spania, egalandu-l astfel pe compatriotul său Alfredo Di Stefano. Messi a jucat toate cele 329 de partide pentru FC Brcelona, în timp ce Di Stefano a evoluat pentru Real Madrid (282) şi Espanyol Barcelona (47). Lionel Messi nu se află însă în top 3 al fotbaliştilor cu cele mai multe meciuri în prima ligă diin Spania. Primele locuri sunt ocupate de Zubizarreta (622), Raul (553) şi Eusebio Sacristan (545). Formaţia FC Barcelona a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa Athletic Bilbao, într-un meci din etapa a XX-a a campionatului Spaniei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.