Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Un chinez, patronul lui Galcă

Ziarul de Vrancea
17 ian 2016 752 vizualizări
Omul de afaceri chinez Chen Yansheng a sosit la Barcelona pentru a cumpăra 56,2 la sută din acţiunile clubului Espanyol, formaţie pregătită de Constantin Galcă,a anunţat ieri publicaţia Sport

Chen Yansheng va semna actele cel mai probabil la mijlocul săptămanii viitoare, după ce se va întalni cu Dani Sánchez Llibre şi Ramon Condal, deţinătorii acestor acţiuni. Primul meci oficial la care Chen va asista ca acţionar majoritar va fi cel cu Villarreal, din 23 ianuarie.  Potrivit presei spaniole, Chen Yansheng va renunţa la serviciile preşedintelui Joan Collet şi va avea un Consiliu de Administraţie cu mai puţini membri.

Puştiul visător

Fundaşul dreapta al echipei belgiene Mouscron-Peruweltz, Cristian Manea, a declarat că munceşte zi de zi pentru a ajunge în lotul naţionalei Romaniei la turneul final al Campionatului European din Franţa. "Mă simt cel mai bine în poziţia de fundaş dreapta. Am avut noroc că la Viitorul a fost nevoie de mine pe acel post şi am putut creşte în joc. La Mouscron mai sunt încă trei fundaşi dreapta în lot, dar am muncit mult să ajung aici, să fiu titular. Şi muncesc zi de zi, pentru a ajunge la Campionatul European. Simt că pot face faţă la acel nivel. Pentru asta merg la sală, mă antrenez la intensitate, mă odihnesc cat trebuie şi am grijă de alimentaţia mea", a spus Manea. Fundaşul împrumutat de Chelsea Londra la Mouscron-Peruweltz a jucat toate minutele în înfrangerea de sambătă cu FC Bruges, scor 0-3:  Cristian Manea, în varstă de 18 ani, a debutat la prima reprezentativă a Romaniei la 16 ani şi 10 luni, în meciul amical din 2014 cu Albania, scor 1-0.

Stancu a marcat în Turcia

Atacantul Bogdan Stancu a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Gençlerbirligi, a caştigat-o, ieri, în deplasare, cu scorul de 3-2 (2-1), în faţa formaţiei Çaykur Rizespor, în etapa a XVIII-a a campionatului turc. Stancu, care a jucat pană în minutul 79, a înscris în minutul 20. Fundaşul Iasmin Latovlevici nu a fost convocat pentru acest meci la Gençlerbirligi. !n urma acestei victorii, Genclerbirligi a urcat pe locul 15, primul neretrogradabil, cu 16 puncte.

Murray depinde de soţie

Tenismanul britanic Andy Murray, favorit nr. 2, este hotărat să plece de la Australian Open, indiferent de faza în care va ajunge, chiar şi daca ar fi vorba de finală, în cazul în care soţia sa va intra în travaliu înainte de termen. Întrebat dacă se va retrage de la turneu chiar şi dacă va ajunge în finala programată la 31 ianuarie, Murray a răspuns: "Da. Copilul meu este mai important pentru mine şi soţia mea este mai importantă pentru mine decat un meci de tenis".Andy Murray şi soţia sa Kim urmează să devină părinţi, iar în mod normal naşterea va avea loc în luna februarie.

S-a încheiat Raliul Dakar

Australianul Toby Price (KTM) a caştigat, sambătă, la Rosario, Raliul Dakar la clasa moto, competiţie pe care romanul Emanuel Gyenes a încheiat-o pe locul 14. Ultima etapă a raliului a fost caştigată de chilianul Pablo Quintanilla (Husqvarna). Gyenes (KTM) s-a clasat pe poziţia a 16-a. Cea mai bună clasare a lui Emanuel Gyenes la ediţia din acest an a raliului Dakar a fost locul 11 ocupat vineri, în penultima etapă. La auto, Raliul Dakar a fost caştigat de francezul Stéphane Peterhansel (Peugeot).

Golul cu numărul 5000

Gelson Martins a înscris, la meciul de pe teren propriu cu Tondela, scor 2-2, golul cu numărul 5.000 al echipei Sporting Lisabona în campionatul Portugaliei, informează cotidianul Record. Sporting este al treilea club care a atins cifra de 5.000 de goluri marcate în campionatul portughez, după Benfica Lisabona (în 2008) şi FC Porto (în 2015). Echipa Sporting Lisabona avea la startul sezonului 2015/2016 4.963 de goluri înscrise. Sporting a marcat 5.000 de goluri în 2.280 de meciuri. Formaţia Sporting Lisabona a încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul susţinut, vineri, pe teren propriu, în compania echipei Tondela, în etapa a XVIII-a a campionatului Portugaliei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.