Sport

Mişcări de trupe în Liga I

Ziarul de Vrancea
8 ian 2016 775 vizualizări
Viitorul îl aduce în poartă pe Peçanha

Bogdan Mitrea pleacă în Italia, iar Peteleu dă probe la Celtic Glasgow
Fostul portar al echipei Petrolul Ploieşti, Peterson Peçanha, a fost achiziţionat de FC Viitorul, a anunţat tehnicianul Gheorghe Hagi. "Era un jucător de care avem nevoie. Se pliază bine pe stilul nostru. Un portar cu mare experienţă. Sperăm să ne ajute să fim acolo sus", a spus Hagi. Tehnicianul a precizat că FC Viitorul a obţinut şi serviciile atacantului Vlad Rusu, care a evoluat în ultima perioada la Petrolul Ploieşti. : "L-am mai luat pe Vlad Rusu, care a fost la noi şi care la fel cred că e un varf cu calităţi foarte bune. Se pliază bine pe jocul nostru. A fost la noi în casă, ştie casa şi s-a maturizat. Sper să dea randament".  În altă ordine de idei, portarul Victor Rîmniceanu şi-a reziliat contractul cu FC Viitorul, încetarea colaborării dintre cele două părţi fiind pe cale amiabilă. Victor Rîmniceanu a jucat în 16 meciuri în prima parte a sezonului 2015/2016.  Portarul în varstă de 26 de ani era legitimat la FC Viitorul din vara anului trecut. Tot FC Viitorul a anunţat că jucătorul Bogdan Mitrea a fost transferat la FC Ascoli, din Serie B.  Venit în vara anului 2013 la FC Viitorul, Bogdan Mitrea a adunat 86 de prezenţe pentru echipa lui Gheorghe Hagi, marcand 19 goluri. În varstă de 28 de ani, Mitrea a mai evoluat în cariera sa pentru Campia Turzii şi CSMS Iaşi.  După 21 de etape, Ascoli ocupă locul 17 din 22 de echipe, în Serie B, cu 22 de puncte. Echipa antrenată de Devis Mangia se luptă pentru evitarea retrogradării, fiind prima deasupra locurilor 18 şi 19, care duc la baraj.
* Clubul polonez Gornik Zabrze a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile fotbalistului Pawel Golanski, fostul jucător al echipelor Steaua şi ASA Targu Mureş semnand un contract pe un an şi jumătate. Contractul are o opţiune de prelungire cu încă un sezon. Golanski a jucat ultima dată la ASA Targu Mureş, grupare la care era legitimat din iulie 2015. Totodată. KS Cracovia a anunţat, pe site-ul oficial, că fotbalistul echipei ASA Targu Mureş, Florin Bejan, a semnat un contract pe trei ani cu gruparea poloneză, acordul fiind valabil din data de 1 iulie 2016. "Căutam un fundaş cu caracteristicile sale. Are un joc agresiv, este înalt şi bun la lovituri cu capul. îl urmăream de cateva luni. Sper că îşi va confirma calităţile la noi", a declarat tehnicianul Jacek Zielinski. Florin Bejan este component al echipei ASA Targu Mureş din 2014.
* Echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, ''lanterna roşie'' a Ligii I, s-a despărţit de şase jucători şi a adus opt noi fotbalişti pentru partea a doua a campionatului, a anunţat clubul. FC Petrolul a ajuns la un acord cu jucătorii Alexandru Tudose, Valentin Lemnaru, Fernando Velasco şi Nicolae Milinceanu în ceea ce priveşte încheierea raporturilor contractuale, după ce anterior se despărţise de Vlad Rusu şi Nicolas Farina.  La capitolul achiziţii, Petrolul a parafat, în această pauza competiţională, înţelegeri cu atacantul italian Michele Paolucci, atacantul elveţian Janko Pacar, mijlocaşii francezi Benoît Lesoimier, Fabrice Begorgi şi Ludovic Guerriero, fundaşul francez Romain Inez, fundaşul Constantin Mişelăricu (FC Viitorul) şi fundaşul italian Giuseppe Prestia (fost la Oţelul în 2014).
* Fundaşul dreapta Ionuţ Andrei Peteleu de la FC Petrolul efectuează teste de joc la campioana Scoţiei, Celtic Glasgow. Tehnicianul Ronny Deila mai are un fotbalist în probe, pe norvegianul de 17 ani Kristoffer Ajer de la IK Start. "Avem doi jucători în probe. Noi îi vom evalua timp de o săptămană. Ambii se descurcă bine", a declarat secundul John Collins. Fost internaţional de tineret, Peteleu, în varstă de 23 de ani, este sub contract cu Petrolul, din iunie 2014 pană în vara anului 2017, după ce a mai jucat la Gloria Bistriţa, ASA Targu Mureş şi Săgeata Năvodari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.